• BIST 8718.11
  • Altın 2247.714
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1694
  • Muğla 8 °C
  • İzmir 8 °C
  • Aydın 10 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 3 °C

TÜRKİYE’NİN İLK OPERATÖRÜ VODAFONE OLDU

TÜRKİYE’NİN İLK OPERATÖRÜ VODAFONE OLDU
Vodafone Türkiye, kullanımın yoğun olduğu saatlerde müşterilerine daha iyi veri hizmetinin yanı sıra en iyi ses kalitesini de sunmak üzere, şebekesinde yapay zekayı (AI) kullanmaya başladı.

2017’de, yapay zeka uygulamaları eklenerek geliştirilen ve kendi kendini yönetebilen akıllı şebeke teknolojisini (Smart SON) Türkiye'de test eden ilk operatör olan Vodafone Türkiye, Smart SON’u şimdi de ses (VoLTE) hizmetlerinin yönetimini de içerecek şekilde 4.5G şebekesinde hayata geçirdi.

 

6 Kasım 2018 – Türkiye'nin dijitalleşmesine liderlik etme vizyonuyla faaliyet gösteren Vodafone, 5G hazırlıkları kapsamında mobil şebekelerinde kendi kendini yönetebilen akıllı şebeke teknolojisini (Smart SON) Türkiye'de ilk kullanan operatör oldu.

 

Vodafone Türkiye, Smart SON’u 2017 yılında Türkiye’nin en yoğun karayolları olan TEM ve D100’de test etmiş, teknoloji ile 4.5G erişimini %15’den fazla artırarak müşterilerin aldığı internet kalitesini iyileştirmişti. Vodafone yine bir ilke imza atarak, yapay zeka teknolojilerinin de yardımıyla 4.5 ses hizmetlerini daha da iyileştirdi. Şu ana kadar ses performansı ve kalitesinde Gaziantep’te %27, Bursa’da ise %11 oranında iyileşme sağlayan Vodafone, Ankara’da ise genel kullanım verimliliğini %30 artırdı.

 

Mallik Rao: “Teknoloji yatırımlarımızla dünyadaki en son dijital inovasyonları müşterilerimizin hizmetine sunuyoruz”

 

Müşterilerine daha iyi bir deneyim sunabilme hedefleri doğrultusunda, büyük veri, yapay zeka ve otomasyonu, hizmetlerine entegre etmeye öncelik verdiklerini söyleyen Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Mallik Rao ; şöyle konuştu:

 

“4.5G şebekemiz üzerinden en iyi ve kesintisiz hizmeti sunmak üzere kendi kendini yönetebilen akıllı şebeke teknolojisini kullanıyoruz. Müşteri talebini gerçek zamanlı olarak izleyerek şebeke uygunluğunu iyileştiren Smart SON teknolojisini Türkiye’de ilk kullanan operatörüz. Böylece şebekemizi yapay zeka ile akıllandırmış ve aldığımız verimi artırmış oluyoruz. Smart SON teknolojisi aynı zamanda abone davranışlarını yorumlayıp, şebekeyi ona göre yönlendirebiliyor. İzleme, veri işleme ve örüntü tanıma yoluyla, bir sonraki saatte 3G ve 4.5G trafiğinin nerede zirve yapabileceğini tespit edebiliyoruz. Bu sayede örneğin, konser verilen bir alanda yüksek trafiğin bulunup bulunmadığını tespit edebilen şebeke, otomatik olarak kalabalık artmadan baz istasyonunun kapasitesini artırıyor ve yoğunluğun azalması ile kapasiteyi normale döndürebiliyor. Böylece müşterilerimiz, gece boyunca kesintisiz iletişim kurmaya devam edebiliyor. Bu teknolojinin kullanımı, mühendislerimizin uzmanlığını artırdığı gibi, müşterilerimize en mükemmel deneyimi sunmak üzere şebekenin genel tasarımı ve stratejisine odaklanmaya daha fazla vakit ayırabilmelerine de yardımcı oluyor. Teknoloji yatırımlarımızla, dünyadaki en son dijital inovasyonları müşterilerimizin hizmetine sunmaya devam edeceğiz.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141