• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 20 °C
  • Aydın 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

"Türkiye'nin Geleceği Parlak"

Türkiyenin Geleceği Parlak
Cumhurbaşkanı Gül, yayımladığı mesajda, Ramazan Bayramı'nın ruhuna uygun şekilde, huzur, barış ve kardeşlik içinde geçmesini diledi. TBMM Başkanı Toptan'ın dilekleri benzer yöndeydi.

CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN BAYRAM MESAJI:ÜLKEMİZ BU BAYRAMLA DA BİRLİK VE BÜTÜNLÜĞÜNÜ DAHA DA PEKİŞTİRMİŞ OLACAKTIR.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin bu bayramla da birlik ve bütünlüğünü daha da pekiştirmiş olacağını belirterek, ''Bir mucize görüntüsü veren bu tablonun sırrı, gayrılığı ayrılığa değil, bu toprakların şekillendirdiği hoşgörü ile bunu, kardeşliğe dönüştürme yeteneğidir'' dedi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Gül, yayımladığı mesajda, Ramazan Bayramı'nın ruhuna uygun şekilde, huzur, barış ve kardeşlik içinde geçmesini diledi.

Bayramın akıllara getirdiği ilk kelimelerin ''sevinç ve kardeşlik duyguları'' olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Gül, bunun öneminin de bireysel bir mutluluk duygusunun ötesinde, ortak bir sevinci hatırlatması olduğunu belirtti.

Millet olmanın en önemli özelliklerinden birinin sevinçte, kıvançta ve tasada birlikte hareket edebilme, bütün bir toplumun aynı duyarlılığı hissedebilmesi olduğunu vurgulayan Gül, mesajında şunları kaydetti:

''Türkiye, bütün dünyanın bildiği gibi, bu manada 70 milyonun kardeşçe yaşadığı ve aynı olaylar karşısında aynı tepkiyi verdiği bir ülkedir. Burada, bir toplumun kardeşliğinden söz ediyoruz. Bu birikim, bin yıldır Anadolu'da zaman içinde olgunlaşmış ve güçlü bir iradeye dönüşmüştür. Her bayram bu konumumuzu daha da güçlendirmektedir.

İnanıyorum ki, ülkemiz bu bayramla da birlik ve bütünlüğünü daha da pekiştirmiş olacaktır. Bir mucize görüntüsü veren bu tablonun sırrı, gayrılığı ayrılığa değil, bu toprakların şekillendirdiği hoşgörü ile bunu, kardeşliğe dönüştürme yeteneğidir. Bu yetenek düne değil yüzyılların fırtınalarına depremlerine direnmiş, onurlu bir geçmişe aittir.

Ülkemiz bu birikimini şimdi aynı kararlılıkla geleceğe de yansıtacak ve zaman zaman karşılaştığı bazı sorunları da bu anlayışla çözecektir.''

-''TÜRKİYE, İNİSİYATİF SAHİBİ ÖNEMLİ BİR AKTÖR''-

Cumhurbaşkanı Gül, mesajında, Türkiye'nin son yıllarda siyasi, ekonomik, sosyal ve uluslararası alanda çok hızlı gelişmeler kaydettiğini vurguladı.

Türkiye'nin bugün, barışın ve istikrarın sürekli kılınmasını amaçlayan çabalarıyla, küresel gündemi etkileyen, uluslararası sorunlarda inisiyatif sahibi olan önemli bir aktör konumunda olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, mesajında şu ifadelere yer verdi:

''Uluslararası alanda öncülük edilen girişimlerin yanı sıra Avrupa Birliği'ne tam üyelik müzakerelerinin tamamlanması, demokratikleşme, hukuk ve ekonomi alanındaki önemli reformların sürmesi için de yoğun emek ve çaba sarf edilmektedir.

Pek çok alanda gerçekleştirilen atılımlar sayesinde bugün devlet ve millet olarak, geleceğe güvenle bakmakta, insanımıza daha iyi hayat şartları sağlamak yolunda kararlılıkla ilerlemekteyiz. Bu kararlılığımızdaki itici güç, ülkemizin zenginliklerinde, mevcut potansiyelinde ve milletimizin ortak değerlerinde yatmaktadır. Bayramlar bu gibi ortak değerlerin hatırlanmasında önemli vesileler olmaktadır.

Bu çerçevede, birlik ve dayanışma içerisinde ülkemizi ileriye taşıyacak projeler geliştirmeli bu yolda azim ve kararlılıkla yürümeliyiz. Unutmamalıyız ki, bu çabalar aydınlık bir gelecek için hepimizin ortak sorumluluğudur.

Kültürümüzün en önemli unsurlarından olan dayanışma, yardımlaşma, hoşgörü ve kardeşlik duyguları, bu gibi özel günlerde had safhaya ulaşmakta, toplumun tüm katmanları arasındaki bağı güçlendirirken bizlere de yarınlar için umut aşılamaktadır.

Yüce Milletimin, bütün insanlık alemiyle birlikte bu güzel bayramını bu duygularla tebrik ediyor, daha nice mutlu ve sağlıklı bayramlara hep birlikte ulaşmayı Allah'tan temenni ediyorum.''

-MECLİS BAŞKANI KÖKSAL TOPTAN: ENERJİMİZİ, FAYDASIZ TARTIŞMALARA HARCAMAK YERİNE, SORUNLARIMIZI TOPLUMSAL BARIŞ, UZLAŞMA VE DAYANIŞMA İÇERİSİNDE, DEMOKRATİK OLGUNLUKLA ÇÖZMEK İÇİN ÇALIŞMALIYIZ


TBMM Başkanı Köksal Toptan, sevginin ve hoşgörünün simgesi olan bayram günlerinde milletçe ayrılıkları, kırgınlıkları, dargınlıkları aşarak, birlik ve beraberliğin pekiştirilmesi gerektiğini bildirdi.

Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Toptan, vatandaşların bayramını kutladı. İçerisinde maddi ve manevi güzellikleri barındıran Ramazan ayını uğurlarken, dini bayramların ilkine kavuşmuş olmanın mutluluğunu ve sevincini yaşadıklarını belirten Toptan, mesajında şunları kaydetti:

''Hepimiz için çok anlamlı ve özel günler olan bayramlarda büyüklerimizle, gençlerimizle, çocuklarımızla ayrı bir heyecan yaşıyoruz. Sevginin ve hoşgörünün simgesi olan bayram günlerinde milletçe ayrılıkları, kırgınlıkları, dargınlıkları aşarak, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmeliyiz. Özellikle yaşlılarımızın ve kimsesiz çocuklarımızın yüzlerini güldürerek, gönüllerini almalıyız. Umutların yeşerdiği, iyilik ve güzelliklerin filizlendiği bayramlar, el ele vermenin, millet olma şuuruna ermenin, ortak değerlerimizi güçlendirmenin vesilesidir. Enerjimizi, faydasız tartışmalara harcamak yerine, sorunlarımızı toplumsal barış, uzlaşma ve dayanışma içerisinde, demokratik olgunlukla çözmek için çalışmalıyız. Cumhuriyetimizin temel değerlerine yürekten bağlı milletimizin, Meclisimizde hayat bulan iradesinin çözemeyeceği sorun, aşamayacağı engel yoktur. Gelecek kuşaklara demokrasisi güçlenmiş, özgürlükleri gelişmiş, insanlarının yüzü gülen, sevginin, kardeşliğin ve hoşgörünün hakim olduğu bir Türkiye bırakmak için çalışmaktayız.''

-''TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ PARLAK''-

TBMM Başkanı Toptan, Türkiye'nin bugünlere, yokluklar içerisinde verilen destansı mücadeleler sonucunda geldiğini vurgulayarak, mesajında şöyle devam etti:

''Aziz milletimizin ilham ve güç kaynağı bu ruhtur. Bu anlamlı günde hepimize düşen görev, neye sahip olduğumuzun değerini bilmek ve güzel ülkemize sahip çıkmaktır. Türkiye'nin geleceği parlaktır. Kendimizden emin bir şekilde çalışmaya devam etmeliyiz. Yarınımızın, bugünümüzden daha iyi olacağına inancım tamdır. Amacımız, Cumhuriyetin 100. yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmaktır. Bunun anahtarı, birlik ve beraberlik içerisinde inançla çalışmaktan geçmektedir. Aziz Atatürk'ün hepimize gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyine ulaşma hedefi yolunda Meclisimiz, Hükümetimiz ve devletimizin tüm kurumları, büyük bir gayret içerisindedir. Milletimizin ortak değerlerine sahip çıkarak, toplumsal barışı ve uzlaşmayı güçlendirerek yeni ufuklara varmak için tüm gücümüzle gayret ediyoruz. Türkiye, sahip olduğu genç nüfusu ve dinamik potansiyeliyle önümüzdeki fırsatları değerlendirerek, şanlı tarihimize yakışır bir şekilde; yakın gelecekte daha da güçleneceğimize olan inancımız tamdır.

Bu duygularla Meclisimiz ve milletvekillerimiz adına tüm halkımızın Ramazan Bayramını en içten duygularımla kutluyor, insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum.''

AA

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141