• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 19 °C
  • Aydın 18 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

Türkiye ve İstanbul hak ediyor

Türkiye ve İstanbul hak ediyor
Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Atalay, 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları ev sahibi kentinin İstanbul olacağına inandığını belirterek "Türkiye bunu hak ediyor, İstanbul bunu hak ediyor" dedi.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, İstanbul'un Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na ev sahipliği yapabilmek için 1990 yılından itibaren hazırlandığını kaydederek, artık zamanın geldiğini kaydetti.

"Şans açısından en yüksek noktaya ulaştığımızı düşünüyorum. Finale geldiğimizi, olimpiyatın bizim olması gerektiğini düşünüyorum" diyen Atalay, şu ifadeleri kullandı:

"Bunu inanarak söylüyorum, popülizm yapmıyorum. Biz çok büyük bir hazırlıktan sonra buraya kadar geldik. Yani 1990'lardan başlayan bir hazırlık.  Bu hazırlık içinde de her türlü organizasyonu yapma, olimpiyatların neredeyse 5'ine aday olma süreci vardı ama özellikle son 10 yılda Türkiye dünyada en fazla organizasyon yapan ülke oldu. Şu anda rakiplerimiz İspanya ve Japonya'nın yaptığı organizasyonlara bakın, bizim son 10 yılda yaptığımız organizasyonlara bakın, her iki ülkeye de büyük fark atıyoruz." 

"Türkiye ve İstanbul bunu hak ediyor"

Atalay, aday şehirlerin bugüne kadarki birikimlerinin, göstermiş oldukları performansların ve faaliyetlerinin oylamada yüzde 80 oranında etkili olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Orası son vuruşun yapılacağı yerdir. Son atağınızı yapıyorsunuz, son kozunuzu oynuyorsunuz. Son kozunuzu oynarken başka argümanlar da kullanabilirsiniz. Bu, insan sayısıdır, başbakanların ya da en üst düzeyde ülkenizi temsil eden hükümetin, yöneticilerin son andaki performanslarıdır... Hepsinin ayrı ayrı etkisi vardır. Ama bugüne kadar ki çalışmalarla İstanbul bu olimpiyatı hak ediyor. Biz, ülkemize aldığımız hiçbir organizasyonda rakiplerimizin zaafları üzerine promosyonumuzu ve programımızı kurgulamadık. Biz hep kendi artılarımızdan söz ettik. Bütün bu artılar, yaptığımız yenilikler bize bütün organizasyonları kazandırmıştır. Bugüne kadar aday olup da alamadığımız organizasyonlardan Akdeniz Oyunları'nı da sonunda  bize verdiler. Şimdi final buysa eğer, 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları için de en büyük aday olduğumuzu düşünüyorum. Almamız gerektiğine inanıyorum. Türkiye bunu hak ediyor, İstanbul bunu hak ediyor. Dünyanın böyle bir görevi var. Bugüne kadar hiçbir İslam ülkesinde olimpiyat yapılmadı. Böyle bir ayıbı, eksikliği var batının. Yaz Olimpiyat Oyunları adaylığı sürecinde 2000 yılını Sydney'e, 2004 yılını Atina'ya, 2008 yılını Pekin'e ve 2012 yılını ise Londra'ya kaptırdığımızda, biz altını dolduracak organizasyonları henüz yapmamıştık. Tesislerimizde bir ileri adım atmamıştık. Olimpiyat Stadımızın inşası başlamıştı ama diğer tesislerimizi yapmamıştık. Polisimizi test edememiştik, yolları, kavşakları, hava kirliliğini, benzeri sıkıntıları daha giderememiştik. İlk defa bütün sorunlarını aşmış, diğer ihtiyaçlarını da güçlü ekonomisiyle karşılayabilecek bir Türkiye olarak adayız."

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141