• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3617
  • Euro 34.938
  • Muğla 9 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 13 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Türkiye Ekonomisi Dayanıyor

Türkiye Ekonomisi Dayanıyor
Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, ''Mevcut küresel ekonomik durumda Türkiye ekonomisinin esnekliği ve dayanıklılığı yüksek'' dedi. Bakan Şimşek, Washington'da uluslararası yatırım danışmanlık kurumu JP Morgan tarafından düzenlenen yatırımcı konferansına katıld

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, 'Mevcut Küresel Ekonomik Durumda Türkiye Ekonomisinin Esnekliği ve Dayanıklılığı Yüksek' Dedi.

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, ''Mevcut küresel ekonomik durumda Türkiye ekonomisinin esnekliği ve dayanıklılığı yüksek'' dedi.
Bakan Şimşek, Washington'da uluslararası yatırım danışmanlık kurumu JP Morgan tarafından düzenlenen yatırımcı konferansına katıldı.

Şimşek, yatırımcı konferansında yaptığı konuşmada, Türkiye ekonomisinin makro ekonomik yapısının sağlam olduğunu belirterek, ''Türkiye'de bankalar iyi bir sermaye yapısına sahip. Varlık kaliteleri çok iyi ayrıca toksit varlıklara sahip değil'' diye konuştu.


Bakan Şimşek, Avrupa'daki bankaların bazılarının kamulaştırıldığını belirterek, Türkiye'deki bankacılık sektörünün ise sağlam bir durumda olduğunu kaydetti. Türkiye'de bankacılık kesimi ve kamu sektörünün güçlü bir pozisyonda olduğunun altını çizen Şimşek, Türkiye'de kamu sektörünün finansman borç dinamikleri açısından çok iyi durumda olduğunu belirtti.

Şimşek, mevcut küresel koşullarda uluslararası piyasalarda borçlanma koşullarının zorlaşması durumunda Türkiye'nin yeterli düzeyde iç finansman kaynaklarına sahip olduğunu vurguladı.

Ekonomik büyümenin kısa vadede düşüş göstereceğini ifade eden Şimşek, orta ve uzun vadede ise büyüme potansiyelinin yüksek olduğunu kaydetti.

IMF ile ilişkiler konusunda bir soruya verdiği yanıtta da Bakan Şimşek, program sonrası izleme seçeneği çerçevesinde IMF heyetinin çalışma yapmak üzere bu ay içinde Türkiye'ye geleceğini, ihtiyati stand by seçeneğine ilişkin teknik çalışmaların ise sürdüğünü kaydetti.

Şimşek, Türkiye'nin IMF'nin mali desteğine ihtiyacı olmadığını, bu nedenle herhangi bir anlaşma yapılsın ya da yapılmasın Türkiye'nin mali disiplinini koruyacağını, bu nedenle 2009 bütçesinin yüksek bir mali disiplin ile hazırlandığını ifade etti.

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ise konferansta yaptığı konuşmada, emtia fiyatlarındaki düşüşe paralel olarak enflasyon beklentisinin dürüş trendine girdiğini ve enflasyonun düşmeye devam edeceğini kaydetti.

Yılmaz, dövizdeki yükseliş baskısının enflasyon üzerindeki talep daralmasıyla dengelenebileceğini vurguladı.


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141