• BIST 8853.72
  • Altın 2239.248
  • Dolar 32.3388
  • Euro 35.0797
  • Muğla 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 17 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Turkcell Platinum Yat Festivali Sona Erdi!

Turkcell Platinum Yat Festivali Sona Erdi!
Martı Marina Yacht Club ev sahipliğinde, Hisarönü’nde bu yıl ikinci kez deniz tutkunları buluşturdu. 4-6 Eylül tarihlerinde düzenlenenve TurkcellPlatinum’un ana sponsorluğunu yaptığı “Hisarönü Yat Festivali”, mavi bayraklı Martı Marina &YachtClub’da gerç

Turkcell Platinum Yat Festivali Sona Erdi!

Martı Marina Yacht Club ev sahipliğinde, Hisarönü’nde  bu yıl ikinci kez deniz tutkunları buluşturdu. 4-6 Eylül tarihlerinde düzenlenenve TurkcellPlatinum’un ana sponsorluğunu yaptığı “Hisarönü Yat Festivali”, mavi bayraklı Martı Marina &YachtClub’da gerçekleşti.

 

Deniz tutkunları ve yat sektörü, Turkcell Platinum Hisarönü Yat Festivali için Martı Marina &YachtClub’dadeniz severi buluşturdu. Geçen sene büyük ilgi gören ve bu sene gelişerek düzenlenen festival, hem rotalarını Orhaniye’ye çeviren denizcileri hem de festival ruhuyla buluşmak isteyen tüm denizseverleri 3 gün boyunca ağırladı.

img_9423.jpg

Bayrağın göndere çekilmesi ile başlayan festivalin açılış partisindeduayen denizci “Sadun Bora” denize simgesel çiçek bırakılarak anıldı. Her sabah yoga ile başlayan programın ardından “Spor”, “Tarih” ve “Çevre” temalı sohbet buluşmaları düzenlendi.

Kahvesohbetlerinin ilk günündeEdhemDirvana, MorisEskinazive Orhan Gorbon “SPOR” temasıylayelkencilerlebuluştu. Türkiye’yidünyadenizlerindetemsileden, ülkemizi Extreme Sailing Series’detemsileden Turkish Extreme Sailing ekibininKaptanıEdhemDirvana, seyircilerarasındabulunangençyelkensporcularabaşarıhikayesinianlatarakgelecekteyelkensporundabaşarılıolmalarıiçingençyelkencilerleanılarınıpaylaştı.

Hisarönü Yat Festivali’nin 2. Gününde “Kahve Sohbetleri” nde “TARİH” temasında Sualtı Arkeoloğu ve Eski Bodrum Müze müdürü Yaşar Yıldız, INA (Institute of NauticalArchaelogy) Bodrum Müdürü Tuğba Ekmekçi Littelfield ve INA Texas A&M Üniversitesinden John Littlefield,  Türkiye’de Sualtı Arkeolojisi  ile ilgili denizcilerle bir araya geldi. Su altı arkeoloji araştırmaları ile ilgili bilgi verdi. Yaşar Yıldız ve Tuğba Ekmekçi yaptığı konuşmada,  su altı arkeolojisinin 1960 yılında UluburunBatığı’nın” bulunmasıyla Türkiye’de başladığını belirtti.   “Uluburun Batığı”  üzerinde yapılan su altı arkeoloji araştırmalarının 31 yıldır devam ettiğini anlatan konuklar, arkeolojik dalışlarla ilgili ilginç bilgileri konukları ile paylaştı.

Devam etkinlikler kapamındaHisarönüYatFestivalinin 3. günündeKahveSohbetlerinde, Designnobis’inkurucusu, aynızamanda ODTÜ ÖğretimÜyesiveEndüstriÜrünleriTasarımcısı Dr. Hakan Gürsu "Çevre" temasıiçindenizcilerlebirarayageldi.

Konularında uzman konukların keyifli sohbetleri ardından, tekneler bölgedeki koyları keşfe çıktı, karada ise festival panayırı konuklar ziyaret etti... İlk gün Hemithea Cup (Loryma Cup) yarışının düzenlendiği festival kapsamında, çok eğlenceli geçen “Hazine Avı”, “Yüzme Yarışı” ve son gün bölge dalış okullarının katılımıyla  Marina’da“çevre ve sualtı temizliği” etkinliği gerçekleşti..

HazineAvı’ndakıyasıyamücadele… 

HisarönüYatFestivali'nin 2.günü katılımcıların çeşitli ipuçlarından yola çıkarak çözdükleri; teknelerle verilen rotaları izleyerek ilerledikleri Hazine Avı’nda katılımcılar büyük ödülü kazanmak için kıyasıya mücadele etti. Heyecanlı dakikaların yaşandığı mücadelede deniz severler bir koydan diğerine ilerleyerek hazineye ulaşmaya çalıştı. Nefes kesen mücadele Martı Marina&YachtClub’ın karşısında bulunan adada son buldu. Festival katılımcıları keyifli günün akşamında BeachParty’de Hazine Avı’nın yorgunluğunu atarak, müzik eşliğinde festivalin tadını çıkardı.

Festival, haftasonu boyunca yemekler, partilerle renklendi. Festival’in son günükıyasıya geçen mücadeleye sahne olan “Denizde ödüllü yarışma” ve ardından bayrağın gönderden indirilme töreni ile sona erdi.

Martı Marina &Yacht Club ev sahipliğinde yapılan Turkcell Platinum Hisarönü Yat Festivali’nin ana sponsoruTurkcell Platinum. Festivale, MartıHotels&Marinas, Marmaris Belediyesi, Türkiye Yelken Federasyonu, Miles&Smiles, MotorBoat Dergisi, UK SailMakers destek verdi. Son gün düzenlenen “çevre ve sualtı temizliği” ise Korozo’nun katkılarıyla gerçekleşti.

Martı Marina &Yacht Club Genel Müdürü Moris Eskinazi “Turkcell Platinum Hisarönü Yat Festivali’ni ikinci kez düzenliyor ve evsahipliği yapıyoruz. Türk denizciliğine hizmet veren mavi bayraklı bir tesis olarak, denizlerimize saygılı, değer katan bir kurum olma misyonunutaşıyoruz vedenizle ilgili, denizi seven herkese kapı açarak bunu vurguluyoruz. Festivalimiz de bunun sonuçlarından biri. Şimdiden kendi kulvarında Türk denizciliğinde özel bir yer alan Turkcell Platinum Hisarönü Yat Festivali’ne gönül veren, emek veren ve katılan herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

Turkcell Pazarlama Direktörü Dilara Demir Kısakürek konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Ayrıcalıklar dünyası Turkcell Platinum ile 10 yıldır müşterilerimizin hayatlarına hız, konfor ve keyif katan çözümler sunuyoruz. Yoğun iletişim ihtiyacı olan müşterilerimizin beklentilerini karşılamak ve onların hayatına daha fazla konfor katmak üzere geliştirdiğimiz TurkcellPlatinum’u müşterilerimizin değişen ihtiyaçları doğrultusunda sürekli yeniliyoruz. Hem iş hem sosyal hayatı yoğun olan müşterilerimize karada ve denizde nerede olurlarsa olsunlar, kapılarına kadar hizmet götürüyoruz. Geçtiğimiz yıl da olduğu gibi bu yılda Türkiye’de ilk olan Hisarönü Yat Festivali’ne verdiğimiz destekle Türkiye’de son yıllarda gelişmekte olan yatçılığı daha da yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Platinum ayrıcalıkları yaşamak isteyen herkesi Turkcell Platinum dünyasına bekliyoruz” dedi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • ‘Süte zammın bahanesi kalmadı’29 Ağustos 2015 Cumartesi 13:26
  • Serdar Ayyıldız;Marmariste28 Ağustos 2015 Cuma 17:01
  • Böyle mağaza yok26 Ağustos 2015 Çarşamba 16:48
  • KENDİNİ GERÇEKLEŞTİRME19 Ağustos 2015 Çarşamba 16:02
  • Sahibinden SATILIK29 Temmuz 2015 Çarşamba 11:22
  • Kişisel Sınırlar20 Temmuz 2015 Pazartesi 13:18
  • Çocuk Yetiştirme Tarzları13 Temmuz 2015 Pazartesi 10:23
  • ANNE-ÇOCUK BAĞLANMA İLİŞKİSİ29 Haziran 2015 Pazartesi 17:00
  • UÇARAK GELİN SEFALAR GETİRİN.26 Haziran 2015 Cuma 17:05
  • BU SAHNEYİ HATIRLADINIZ MI?26 Haziran 2015 Cuma 10:26
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141