• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3626
  • Euro 34.9362
  • Muğla 9 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 13 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Türk ve Tunuslu gençler Turgut Reis'i andı

 Türk ve Tunuslu gençler Turgut Reisi andı
TÜRK Denizcisi Amiral Turgut Reis Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen programda, Tunus'tan gelen misafir gençlerin de katılımıyla anıldı.

Türkiye ve Tunus için ortak tarihi değere sahip olan Türk Denizci Turgut Reis'in anısına Tunus'tan gelen misafir gençlerin de katılımıyla Bodrum Belediyesi Heredot Kültür Merkezi'nde 'Turgut Reis Anma Programı' düzenlendi. İki ülkenin Gençlik ve Spor Bakanlıkları tarafından yürütülen 'Türkiye- Tunus Gençlik ve Spor Alanında İşbirliği Programı' çerçevesinde, Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen, Turgut Reis Tarih Kültür ve Sanat Araştırmaları Derneği'nin (TAKSAD) de proje paydaşı olduğu programa, Türkiye Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öcalmaz, Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürü Hakan Dulkadiroğlu, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Turgut Reis Tarih, Kültür ve Sanat Araştırmaları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Eray Çakır, Tunus'tan gelen 21 kişilik kafile ve vatandaşlar katıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

turk-ve-tunuslu-gencler-turgut-reisi-andi_7576_dhaphoto6.jpg

 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öcalmaz, "Ortak geçmişimizin izlerini taşıyan büyük gemici Amiral Turgut Reis'i anmak ve gelecek nesillere, doğru kaynaktan amacımıza uygun şekilde iletişimi sağlamayı hedefliyoruz. Tunus'tan gelen gençlerimiz ve Bodrum'lu gençlerimiz ile birlikte Amiral Turgut Reis'i anma programını onun ismini taşıyan bu topraklarda yaptığımızdan dolayı son derece mutluyuz. Bu program vesilesi ile ülkemizin, ilimiz genelindeki tarihi kültürel dokusu misafirlerimize aktarmak hem de, iki ülke arasındaki ortak konulara, tarihi değere Osmanlı'nın büyük donanmasının komutanı Turgut Reis'i anma programı ile iki ülkenin gençleri arasındaki bu köprüyü kurmak şüphesiz ki öncelikli hedeflerimizden bir tanesidir" dedi.

 

 

"TURGUT REİS İKİ KARDEŞ ÜLKENİN ORTAK DEĞERLERİNDEN BİRİ"

 

turk-ve-tunuslu-gencler-turgut-reisi-andi_7576_dhaphoto7.jpg

Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürü Hakan Dulkadiroğlu, "Turgut Reis, iki kardeş ülkenin ortak değerlerinden biridir. Bu organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

 

 

Tunustan gelen gençler ve Türk gençlerinin bu kardeşlik ilişkilerini çok daha ileriye götüreceklerine inandığını belirten Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, "Tunustan gelen misafirlerimizi Bodrum'da ağırlamaktan dolayı çok büyük bir mutluluk duyuyoruz. İki ülke arasındaki ilişkiler inşallah daha üst düzeylere ulaştırılır. Turgut Reis, bizim için çok önemli bir asker ve devlet adamı. Türk milleti için çok büyük yararları olmuştur. Bodrum'da doğmuş olmasından dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz. Turgut Reis'e Allah'tan rahmet, yapılan çalışmaların da hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

 

 

Açılış konuşmalarının sonrasında iki ülke yetkilileri birbirine hediye verdi. Tunus'tan gelen gençlere de hediye olarak Turgut Reis'in heykeli takdim edildi.

 

 

Açılış konuşmalarının ardından, Turgut Reis Tarih, Kültür ve Sanat Araştırmaları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Eray Çakır, "Turgut Reis'in hayatı, önemi ve Akdeniz dünyasında bıraktığı izler", Marmara Üniversitesi fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde Yard. Doç. Dr.Ümran Ay "1950 Cerbe Deniz Savaşı'nın bir edebi metinden okunması konularında sunum yaptı. Sunumların ardında konferans soru cevap bölümüyle sona erdi.

(DHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141