• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Muğla 19 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 24 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C

Türk oyuncu Emmy ödüllü yönetmenin dizisinde

Türk oyuncu Emmy ödüllü yönetmenin dizisinde
New York’ta yaşayan Türk oyuncu Özgür Teke, Emmy ödüllü yönetmen Greg Yaitanes'in dizisinde rol aldı.

New York’ta yaşayan ve iddialı yapımlarda oynadığı rollerle Hollywood'a giden yolun kapısını aralayan Türk oyuncu Özgür Teke, Emmy ödüllü yönetmen Greg Yaitanes'in oyuncu listesine de girmeyi başardı. Banshee isimli dizide oynayan Teke, ünlü oyuncular Ben Cross ve Zeljko İvanek’in de yer aldığı sahnelerde boy gösterdi.

Kariyerine Türkiye’de bir otomobil şirketinin katalog çekimleriyle başlayan ve 8 yıl önce geldiği New York’ta birçok Amerikan yapımında rol alan Özgür Teke, Emmy ödüllü yönetmen Greg Yaitanes’in oyuncu listesine de adını yazdırdı. Ocak 2013'te yayına giren Banshee'nin New York çekimleri için yapılan seçmeleri kazanarak, başrol oyuncuları Ben Cross ve Zeljko İvanek ile aynı sahneleri paylaşan Teke, "Amerika’da bugüne kadar birçok dizi ve filmde rol aldım. Ancak ilk defa Emmy ödüllü bir yönetmen tarafından, yüzlerce oyuncu arasından bizzat denendim ve seçildim. Amerika’da oyunculuk kariyeri mücadelesi verenler bunun ne demek olduğunu çok iyi bilirler" dedi.

Aslen Trabzonlu olup, İstanbul’da yaşadığı dönemde, kendine çok büyük hedefler koyarak yaklaşık 8 yıl önce ABD’ye gelen Teke, "Güvenli limanları terk etmezsen okyanusları keşfedemezsin" düşüncesiyle her türlü zorluğu göze alıp New York’ta aktörlük piyasasına sıfırdan girdiğini, bunun hiç de kolay olmadığını vurguladı.

"Amerika’da master yaptım ve New York Film Akademisi’nde oyunculuk eğitimi aldım. Ve en önemli şeyin iyi bir ajans ve iyi bir menajer bulmak olduğunun farkına vardım" diyen oyuncu Teke, kendini bir ajansa kabul ettirmek için 1,5 yıl çalmadık kapı bırakmadığını ifade etti.  

Yabancı oyuncular için dil barajını aşmanın ve aksan probleminin çok önemli bir sorun olduğuna değinen genç aktör, "Ancak aksanın avantajlı olduğu yerler de var. Filmlerdeki Rus veya Arnavut mafyası rollerinde aksanlı İngilizce tercih ediliyor. Yine de İngilizceyi çok iyi bilmek gerekiyor" diye konuştu.

 ABD'nin her yerinden büyük hayran kitlesine sahip olan Banshee adlı dizide başrol oyuncularından Ben Cross’la hareket eden Rus mafyası rolüne seçilen Türk oyuncunun performansı, ocak ayından itibaren ekranla buluşacak.

New York’un yeni belediye başkanı De Blasio da takipçisi

"Sosyal medya benim için çok önemli" diyen dizi film ve sinema oyuncusu Özgür Teke, sosyal medyanın oyuncunun tanıtımı ve ilişki ağını genişletmesi için çok önemli olduğunu söyledi.

Teke şöyle devam etti:

"Sosyal medyada paylaştığın bir şey başkalarının dikkatini çekebiliyor. New York’un yeni seçilen belediye başkanı Bill De Blasio da Twitter’dan beni takip ediyor. Yani bu benim için çok gurur verici bir olay. Sonra eşi de takip etmeye başladı. Hatta, Harry Potter’ın yapımcısı Michael Barnathan da beni Twitter’dan takip edenler arasında…’’

"Harry Potter’in yapımcısından Hollywood’a davet aldım"

Gişe rekorları kıran Harry Potter’ın yapımcısı Michael Barnathan ile bir film gösteriminde tanıştığını ve "hemşehri muhabbeti" yaptıklarını ifade eden Teke, ünlü yapımcının kendisini ocak ayında Los Angeles’a davet ettiğini söyledi.

Michael Barnathan ile tanışmayı çok istediği için New York’ta zenginlerin yaşadığı Southampton bölgesinde düzenlenen film gösterimine giderek bu şansı yakaladığını belirten Teke, ünlü yapımcı ile aralarında geçen diyaloğu şöyle aktardı:

"Kendisi ile 7-8 dakikalık bir görüşmemiz oldu. Bu süre, bu boyutta bir yapımcı ile bir oyuncu diyaloğu açısından imkansızdır, bulunmaz bir imkandır. Çok mütevazi bir insan. Türk aktörüm deyince, benim de ailem 1920’lerde Türkiye’den Amerika’ya göç etmiş, sana elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım dedi ve ocak ayında da beni Los Angeles’a davet etti. Hollywood’a gidip kendisiyle görüşeceğim."

"En büyük hayalim Oscar’ı alabilmek, neden olmasın"

Daha önce, "Unforgettable", "Gossip Girl", "Person of Interest" ve "Non Stop" gibi yapımlarda avukat, iş adamı, keskin nişancı gibi karakterleri canlandıran Teke, kariyerine Los Angeles’ta Hollywood yapımları ile devam etmeyi arzuluyor.

 "Los Angeles bu işin dünyadaki merkezi. Size birileri vesile olursa yapamayacağınız hiçbir şey yok. Ben de bu fırsatı yakaladım diye düşünüyorum" diyen oyuncu Teke, bu şansı iyi değerlendirmeyi planladığını kaydetti.

Teke, hedefini de şu sözlerle ifade etti:

"En üstteki hedef, çok büyük bir Amerikan filminde ikinci veya üçüncü rolü oynayabilmek. Hayalin sınırı olmadığına inanıyorum. Amerika’ya gelip, aklımın ucundan geçmeyen işleri yaptım. En çok istediğim, en çok hayalini kurduğum şey, bir Türk oyuncu olarak, Oscar’ı alabilmek. Yani neden olmasın."

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141