• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Muğla 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Aydın 20 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Türk kızı Japonları büyüledi

Türk kızı Japonları büyüledi
Japonya'nın geleneksel Enka müziği dalında söylediği şarkıyla çok sayıda rakibini geride bırakan Emine Sarı Best of Singer 2008'in jokeri oldu

Türk kızı Emine Sarı büyük finalde 90 şarkıcının katıldığı “Best of Singer 2008” müzik yarışmasında onuncu oldu. Emine Sarı yarışmada tek yabancı şarkıcı olarak dikkat çekti, izleyenleri ve müzik otoritelerini büyüledi.

Japonya'nın Osaka şehrindeki Zepp Osaka kültür merkezinde gerçekleştirilen Amerikan İdol tarzındaki Best of Singer 2008'e Japonya'dan bölgelerinde en iyi ses olarak belirlenen şarkıcılar katıldı. Sony Japonya'dan müzik prodüktörünün yaptığı konuşmasıyla başlayan yarışma büyük bir mücadele şeklinde geçti.

“Ben Türküm' deyince salon alkıştan yıkıldı”

Yaklaşık 2 bin kişinin izlediği yarışmada Zeynep Sarı Japon müziği Enka'nın en başarılı eserlerinden birini seslendirdi.
72'nci sırada sahneye çıktığında oldukça heyecanlanan ve kendini tanıtırken “Ben Türküm” deyince salondan büyük bir alkış alan Emine Sarı, Kouzai Kaori Koidzoushi adında Enka tarzı şarkısıyla izleyenleri büyüledi. Emine Sarı ülkede seçilmiş 90 solistin arasında onunculuğu alırken, Japon müzik otoriteleri salonda yaptıkları konuşmalarda bir yabancı olmasına karşılık Emine Sarı'yı tebrik ettiler. Emine Sarı'nın güçlü bir ses olduğunu belirten otoriteler “Emine Sarı şayet Japon olsaydı bugün birinci seçilebilirdi” diyerek ayakta alkışladılar.

“Türk-Japon müzik elçisi olmak istiyorum”

Yarışmayı değerlendiren sanatçı Emine Sarı da, Best of Singer 2008'in kendisi için önemli bir şans olduğunu ve gelecek için önemli kazanımlar elde ettiğini söyledi. Osaka'daki yarışmanın kendisi için bir başlangıç olduğuna vurgu yapan Emine Sarı, “Bundan sonra CD çalışmaları olacak. Yeni teklifler gelecek. Mümkün olursa sanatımı Japonya'da sürdürmek istiyorum. Destek bulursam müzikte Türk-Japon elçisi olarak görev almak isterim. Özellikle Türkiye'de uluslar arası tanıtımlara önem veren kurum ve kuruluşların teklifleri beni sevindirecektir” diye konuştu.

Best of Singer 2008'de alınan derecenin başlangıç olarak güzel bir başarı olduğuna inandığını belirten Emine Sarı, “Japonya gibi bir ülkede binlerce kişiden finalde 'en iyi şarkıcı' yarışmasında Japonların takdirini almak gerçekten çok sevindirici. Yapacağım çalışmalarla ülkemin adını buralarda daha fazla duyurmaya gayret edeceğim” dedi.

“Enka Japonya'nın geleneksel müziği”

Enka'dan da bahseden Emine Sarı, 19. yüzyılda doğan ve geleneksel, melodram tarzındaki eski tip Japon balladlarına Enka dendiğini ve çoğunlukla kadınlar ve kimonoları ile söylediklerini belirtti. Sarı, “Bizim türkülerimize benzerlikleri var. Enka'da Japon toplumunun genel eğilimleri ve kültür yapısında doğrudan göremeyeceğimiz bir romantiklik hakim. Enka'nın yürekten söylenmesi ve dinleyenlerin şarkıcının kalbinden geçenleri anlayabilmesi bu tarzı farklı bir yere oturtuyor. Yeni nesil Japonlar bu tarza fazla rağbet etmeseler de orta yaş ve üzerindeki Japonların vazgeçemeyeceği bir müzik türü. Öğrenilmesi farklı bir disiplin ve uzun süreç gerektiriyor. Her güzel sesli şarkıcının yapacağı bir iş de değil. Enka'yı Japonlar gibi söylemek için tam 6 yılımı verdim ve hala çalışıyorum” ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141