• BIST 9079.97
  • Altın 2324.319
  • Dolar 32.3625
  • Euro 34.9486
  • Muğla 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Aydın 14 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

TÜRK EĞİTİM-SEN’LİLER NE ZAMAN GÖREVLERİNE İADE EDİLECEK?

TÜRK EĞİTİM-SEN’LİLER  NE ZAMAN GÖREVLERİNE İADE EDİLECEK?
MHP MYK Üyesi ve Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan TBMM’de devam eden 2017 Bütçe Görüşmelerinde Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a FETÖ soruşturmaları kapsamında tahkikatları yapılmak üzere açığa alınan ve hala göreve iade edilmeyen Türk Eğitim-Sen üyesi

Çoğunluğunun Eğitim-Sen üyesi olduğu söylenen ve terör örgütü PKK’yla irtibatı olduğu gerekçesiyle açığa alınan öğretmenlerin tahkikatları ışık hızıyla yapılıp geri dönüşlerinin sağlandığını iddia eden Erdoğan “TÜRK EĞİTİM-SEN üyesi birçok öğretmen sebepsiz yere açığa alınmış ve tahkikatların bitmesini bekliyor ancak PKK’yla irtibatı olduğu gerekçesiyle açığa alınan öğretmenlerin  tahkikatları ışık hızıyla yapılıp geri dönüşleri sağlandı. TÜRK EĞİTİM-SEN’li öğretmenlerin tahkikatları ne zaman bitecek? TÜRK EĞİTİM-SEN’liler ne zaman görevlerine iade edilecek? “ diye sordu.

Yurt Sorunu Sadece Üniversitelerde Değil Meslek Liselerinde De Var!

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’a da öğrencilerin yurt sorunlarını soran Erdoğan şu ifadeleri kullandı: “ Öğrenci yurtlarıyla ilgili sorunlar had safhada. Bu sene hiç olmadığı kadar öğrencinin müracaatı, talepleri bizlere ulaştı. Meslek lisesi öğrencilerinin çoğunun yurt sorunu var. Bu çocukların yurt sorunları ne zaman çözülecek? Bu çocukların yurt ihtiyacı ne zaman karşılanacak? Bu çocukların da şimdi başka cemaatlerin kapılarına gitmesini mi beklemektesiniz?”

Ücretli Öğretmenlik ve Atanamayan Öğretmenleri Sordu

Öğretmenlik yapmak için okuyan ve bu sebeple KPSS’ye giren ancak mesleği öğretmen olmayanların atanmasıyla mağdur olduğu bilinen ve atama bekleyen öğretmenler de MHP’li Milletvekilinin gündemindeydi. Sözleşmeli öğretmen alımının bir çözüm olmadığını söyleyen Erdoğan “Sözleşmeli öğretmen alma meselesi bir çözüm değildir, defalarca ifade ettik. Formasyonu dahi olmayan adayların hatta öğretmen olmayan kişilerin öğretmen olarak atanmasına devam ediliyor. KPSS sonuçlarına göre atama bekleyen 455 bin öğretmen ne zaman atanacak?” diye sordu.

Cevap bölümünde Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz şunları söyledi: “Türk EĞİTİMSEN üyesi olduğu gerekçesiyle açığa alınan öğretmen olmamıştır. Açığa alınma işlemi FETÖ’yle irtibatı, iltisakı veya mensubiyeti olanlar hakkında uygulanmıştır. İnan, bu yapıya bağlantısı olup da EĞİTİMBİRSEN’le bağlantısı olan var, EĞİTİM SEN’le bağlantısı olanlar var, TÜRK EĞİTİM-SEN’le bağlantısı olan var. Bunu da çok net söyleyeyim. Mesela ihraç edilen öğretmenlerin bir sendikasını vereyim: EĞİTİMBİRSEN’den 3.362, TÜRK EĞİTİM-SEN’den 1.726, EĞİTİM SEN’den 683.”  Mersin Milletvekili Baki Şimşek Bakanın bu cevabına tepki göstererek “MHP’li Milletvekillerinden Ama Sayın Bakan, 11 bin EĞİTİM SEN’li aldınız hepsini göreve iade ettiniz. Orada bir sıkıntı yok mu? Sıkıntı var yani. EĞİTİM SEN’lilere torpil mi geçtiniz?” ifadelerini kullandı.

            Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ise yurt sorunun geçmiş yıllara göre azaldığını söyledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141