• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Muğla 10 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 13 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

TÜRK DİZİLERİNİN DÖNÜM NOKTASI ‘KÖRDÜĞÜM’

TÜRK DİZİLERİNİN DÖNÜM NOKTASI ‘KÖRDÜĞÜM’
Dünya TV pazarının nabzını tutan Drama Querterly son sayısında ‘Kördüğüm’e yer verdi. Derginin yazarı ‘Kördüğüm’ü “Türk dizilerinin dönüm noktası” olarak tanımladı

Londra’da hazırlanan ve dünya TV pazarının kalbinin attığı Drama Quarterly dergisi son sayısında Kördüğüm’e geniş yer ayırdı. Derginin yazarı ve editörü Michael Pickard, ‘Dönüm Noktası’ adını verdiği yazısında yurtdışına satışı ‘Intersection’ adıyla yapılanKördüğüm için “Giderek yükselen Türk dizileri için bir dönüm noktası olabilir” dedi.

 

Endemol Shine Türkiye Ticari Direktörü H. Hakan Eren’in görüşlerine de başvuranPickard son yıllarda uluslararası dizi pazarına hükmetme noktasına gelen Türkiye için ‘Kördüğüm’ün önemine değindi.

1466410047_intersection_3_belcim_bilgin.jpg

EVRENSEL BİR YAPIM

Yapımcılığını Gökhan Tatarer ve H. Hakan Eren’in üstlendiği ‘Kördüğüm’ün başrol oyuncuları ve yönetmeninin yanı sıra senaryosuna da yazısında geniş yer ayıranPickard, “Bir aşk hikayesi olarak tanımlanan Kördüğüm; çağdaş ilişkileri, zengin - fakir arasındaki ayrımı, aşkın maddi ve manevi bağlarını inceliyor” dedi.

 

Kördüğüm’ü diğer dizilerden ayıran ne” diyen Pickard’ın sorusunu ise Endemol Shine Türkiye Ticari Direktörü H. Hakan Eren yanıtladı: “Bizim senaryomuzda geçen ikilemler evrensel. Sadece Türk kültür ve gelenekleriyle değil, tüm dünyadaki insanların duygu ve koşullarıyla bir bağ kuruluyor. Ayrıca bizim başrol oyuncularımız her zaman kahraman ve mükemmel değiller. Onları insan yapan hataları var ve bu da onları klişeleşmekten çıkarıyor.”

1466410044_intersection_1top.jpg

 

YÜKSEK KALİTEDE BİR ÇALIŞMA

Pickard “En yüksek kalitede prodüksiyon ve sinematografi” diye tanımladığı‘Kördüğüm’ için yazısına Eren’in “Montajından rol dağılımına hatta mekan seçimlerine kadar, yapımın her aşamasının konuyu yansıtmasını istedik. Sadece senaryo ve oyunculara bağlı kalmadık. Bu yüzden izleyiciler Kördüğüm’ü ilk izledikleri an bir pembe diziden çok bir film izliyor hissine kapılıyorlar” sözlerine de yer verdi.

1466410037_hakan_eren.jpg

 

Kördüğüm’ün Como’da başlayıp İstanbul’da devam ettiğinin altını çizen Pickard,Eren’in şu sözlerinin de altını çizdi: “Dizinin en önemli karakterlerinden biri İstanbul. Beklenmedik ama maceraperest, kalabalık ama yalnız hissettiren… Yaşamak ve çalışmak için çok zor ama aynı zamanda terk etmek için çok güzel. Bizim karakterlerimiz de aynı ikilemle yüzleşiyor.”

 

DAĞITIMI AVRUPA’DA OLAN İLK TÜRK DİZİSİ

‘Kördüğüm’ün ‘Intersection’ adıyla ‘Avrupalı bir şirket tarafından dünya pazarına sunulan ilk Türk dizisi’ olma özelliğini taşıdığı da vurgulanan yazıda Pickard bunun diziye olan getirisini yine H. Hakan Eren’den aldı. Eren konuyla ilgili şunları söyledi: “Daha önceki senaryolarımız birçok yerde güçlüydü; örneğin Orta Doğu, Latin Amerika ve Batı Avrupa’da. Ancak biz şuna inanıyoruz ki, Endemol Shine International’ın (ESI)dağıtım kapasitesiyle ve bizim üretimdeki kalite ve uzmanlığımızla ‘Kördüğüm’ Doğu Avrupa’ ya, Birleşik Krallık’a ve Birleşik Devletler’e de kapı açacak. Yine inanıyoruz kiKördüğüm, uyarlanmaya da uygun bir format ve bizi en fazla heyecanlandıran kısmı da bu.

 

Yapımcılığını, dünyanın en büyük medya prodüksiyon şirketi Endemol Shine Türkiye’nin üstlendiği, başrollerini; İbrahim Çelikkol, Belçim Bilgin, Alican Yücesoyve Mehmet Aslantuğ’un paylaştıkları, yönetmenliği Gökçen Usta’ya ait ‘Kördüğüm’,23 Haziran Perşembe, saat 20.00’de, 25. bölümüyle FOX’ta.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141