• BIST 8985.79
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • Muğla 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

“Turizmin hocası Sayılabilecek birini aday gösterdik”

“Turizmin hocası Sayılabilecek birini aday gösterdik”
Turizm ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, Ak Parti Marmaris Belediye Başkan Adayı Doğan Tugay'ın seçim ofisini ziyaret etti.

Bakan Günay “Turizmin hocası
Sayılabilecek birini aday gösterdik”

Turizm ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, Ak Parti Marmaris Belediye Başkan Adayı Doğan Tugay'ın seçim ofisini ziyaret etti. Ziyareti esnasında halka seslenen Günay bazı vaatlerde bulunarak “Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ''Marmaris'i turizmdeki eski parlak günlerine kavuşturmak için çalışacağız. Başa turizmde tecrübeli, bilgili ve birikimli kişileri getirerek Biz turizm deki ilerleme düşüncelerimizi teşhir ediyoruz. Marmaris'te de Turizmin hocası sayılabilecek birini aday gösterdik. Bu şekilde Marmaris turizmde daha ileri gidecektir. Dalaman Hava Limanı ile Marmaris arasındaki mesafeyi Aksaz üzerinden yeni bir güzergahla kısaltacağız” dedi.

Ak Parti Marmaris Belediye Başkan Adayı Ali Doğan Tugay seçim çalışmalarına hız verdi. Turizm ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, Ak Parti Marmaris Belediye Başkan Adayı Doğan Tugay'ın seçim ofisini ziyaret ederek, akşam Metin Şentürk konserine katıldı. Bakanın gelmesinden önce bir konuşma yapan Tugay “Sevgili halkım, beş yıldır ortamı gelenler hala germeye çalışıyor. Gerginliği devam ettirenler kaybedenlerdir. Biz barış, güven ve sevgi ortamı oluşturmak için geldik. Kimse galeyana gelmesin. Yarın seçimler bittiğinde hepimiz yine buradayız. Kimse ayrımcılık yapmasın. Biz Marmaris'i marka kent yapmak için yola çıktık. Logo aramıyoruz. Bana hırsız veya başka ithamlarda bulunamıyorlar. Bir liman için konuşuyorlar. O da Devletin benim değil.

Vergi borcum varmış
Birde adaylığımla ilgili benim vergi borcum varmış. Onu ödemek için aday olmuşum. Demek ki o koltuğun öle bir rantı var. Bunu bilenler adaylığımdan rahatsız oldu. Varsa ellerinde belgeleri ortaya koysunlar. Yoksa hiç konuşmasınlar. Benimde elimde belgeler var. Ve zamanı geldiğinde halkımın yanlış yapılanların hesabını soracağım. Benim o koltuktan hiçbir beklentim yok.

Kadınlarımıza sözde değil özde değer veriyoruz.
Biz kadınlarımıza büyük değer veriyoruz. Sözde değil özde değer veriyoruz. Onlar bizim zorluklarımızı paylaşıyorlar. 8 Mart Dünya Çalışan Kadınlar günü için Point Center'de Metin Şentürk konseri düzenledik. Hepinizi bekliyoruz” dedi.

Turizmin hocası sayılabilecek birini aday gösterdik.
Halkı selamlayarak Seçim İrtibat ofisine gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Milletvekilleri Yüksel Özden ve M. Nil Hıdır'ın kısa konuşmalarının ardından ''Marmaris'i turizmdeki eski parlak günlerine kavuşturmak için çalışacağız. Türkiye dünyada Turizm ülkeleri sıralamasında 8. sırada bulunuyor. Biz bu paydayı ülke safhasına yaymak istiyoruz. Bu şekilde Marmaris hak ettiğini alacaktır. Başa turizmde tecrübeli, bilgili ve birikimli kişileri getirerek Biz turizm deki ilerleme düşüncelerimizi teşhir ediyoruz. Marmaris'te de Turizmin hocası sayılabilecek birini aday gösterdik. Bu şekilde Marmaris turizmde daha ileri gidecektir. Dalaman Hava Limanı ile Marmaris arasındaki mesafeyi Aksaz üzerinden yeni bir güzergahla kısaltacağız. Marmaris'in turizmden hak ettiği payı alamıyor” dedi.

Marmaris'in Türkiye'deki en önemli turizm merkezlerinden birisi olduğuna işaret eden Günay, ''Marmaris ülke turizminde adını ilk duyuran yerlerdendi. Son yıllarda geri kalmaya başladı. Marmaris'i, eşsiz doğasına, insanlarının emeğine, tarihsel değerlerine sahip çıkarak yeniden önde gelen turizm merkezlerinden birisi haline getirmek istiyoruz. Bakanlık olarak kredi imkanları sağlayarak tesislerin yenilenmesine yardımcı olacağız. Dalaman Hava Limanı ile Marmaris arasındaki mesafeyi Aksaz üzerinden yeni bir güzergahla kısaltacağız'' diye konuştu.
Günay, deniz turizminin Türkiye'de gelişme gösteren sektörlerden birisi olduğunu ifade ederek Marmaris'in iskele sorununu en kısa sürede çözeceklerini belirtti.
8 Mart Dünya Çalışan kadınlar gününe değinen Bakan Günay “Hayatın asıl yükünü kadınlar çekiyor” dedi.
Marmaris Deniz Ticaret Odası tarafından Pineta Otel'de düzenlenen toplantıya da katılan Bakan Günay, burada sektör temsilcilerinin sorunlarını ve önerilerini dinledi.
Turizmciler toplantıda, ''Muğla ve ilçelerindeki marinaların kapasitelerinin yetersiz olması, yeni marinaların yapımına Özel Çevre Koruma (ÖÇK) ve SİT alanı gerekçe gösterilerek izin verilmemesi, teknelerin yanaşması için yeterli iskelenin bulunmaması ve Bozburun yarım adasının turizme açılması'' konularını dile getirdi. Sektör temsilcilerinin konuşmalarını dinleyerek notlar alan Günay, şunları söyledi: “Deniz turizmi yönetmeliği üzerinde bir mutabakat sağlandı. Bu yönetmelikle birçok sorun çözülecek. Deniz turizminin gelişmesi için yurt dışı fuarlarında girişimlerimiz oluyor. Marinacılık Türkiye'de yeni gelişiyor. Son yıllarda iyileşme var, ama kapasitesinin arttırılması gerekiyor. Bazen Özel Çevre Koruma gibi nedenlerden sorunlar çıktığı söyleniyor, ama başka yerlerde de koyların korunması gerektiği tarafımıza ifade ediliyor. Bu hassas bir konu. Koruma ve kullanma dengesini korumamız lazım.'' Günay, toplantının ardından partisinin Marmaris Belediye Başkan Adayı Doğan Tugay tarafından bir alışveriş merkezinde düzenlenen kadınlar günü kutlama etkinliğine katıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Marmaris'ten Köyceğiz'e gitti.

  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
  • BAŞKAN OKTAY'DAN İTFAİYEYE ZİYARET28 Eylül 2022 Çarşamba 13:43
  • Başkan Gürün Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi’ni İnceledi27 Eylül 2022 Salı 15:13
  • ÇOCUK PARKINA ÇİRKİN SALDIRIYA TEPKİ27 Eylül 2022 Salı 14:55
  • HALK MASASI VATANDAŞLA BELEDİYE ARASINDA KÖPRÜ OLDU27 Eylül 2022 Salı 14:48
  • Büyükşehir’le Bisiklet Yol Ağı Genişliyor18 Ağustos 2022 Perşembe 12:47
  • Büyükşehirden Fidan ve Tohum Desteği18 Ağustos 2022 Perşembe 12:40
  • Fethiye Belediyesi Deprem Tatbikatı Yaptı18 Ağustos 2022 Perşembe 12:33
  • BAŞKANLA PERSONEL ÖĞLE YEMEĞİNDE BULUŞTU18 Ağustos 2022 Perşembe 12:30
  • ZABITALAR DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRMIYOR18 Ağustos 2022 Perşembe 12:27
  • MARMARİS’TE YÜZLER GÜLÜYOR06 Ağustos 2022 Cumartesi 10:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141