• BIST 9645.02
  • Altın 2417.905
  • Dolar 32.5562
  • Euro 34.8064
  • Muğla 12 °C
  • İzmir 19 °C
  • Aydın 20 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Turizm merkezleri "ışıl ışıl" yılbaşını bekliyor

Turizm merkezleri ışıl ışıl yılbaşını bekliyor
Yeni yıla kısa bir süre kala yılbaşı tatilinde çok sayıda yerli turisti ağırlaması beklenen Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinde yılbaşı tatili heyecanı başladı- Yılbaşı tatiline hazırlanan Marmaris, Bodrum ve Fethiye gibi turizm merkezlerinde meyda

LEVENT KİŞİ - Yeni yıla kısa bir süre kala, Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinde yılbaşı tatili heyecanı başladı, eğlencelerin düzenleneceği meydanlar rengarenk ışıklarla süslendi.

Yılbaşı tatili dolayısıyla yerli turist akınının beklendiği turistik bölgelerdeki otellerde hazırlıklar tamamlanmak üzere. Antalya'nın yanı sıra Güney Ege'nin ünlü turizm merkezleri Marmaris, Bodrum ve Fethiye'nin bu yıl da çok sayıda Türk turisti ağırlaması bekleniyor.

Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Başkanı Halil Özyurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kış dönemi olduğu için Bodrum'daki otellerin yüzde 70'inin kapalı olduğunu, sadece merkezdeki ve merkeze yakın otellerin misafir kabul ettiğini söyledi.

Yerli turistin Bodrum'a ilgisinin bu yıl da devam ettiğini belirten Özyurt, "Yılbaşı tatili rezervasyonlarında geçen yıla göre yüzde 15 oranında artış oldu. Oteller yüksek doluluğa ulaştı. Yılbaşında Bodrum'u tercih edenler için özel yemekler ve eğlence programları düzenlenecek. Vatandaşların iyi bir tatil yaparak, memnun bir şekilde evlerine döneceğine inanıyoruz" dedi.

- Sakinlik arayanların adresi Marmaris

Türkiye Seyehat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı İsmail Özbozdağ ise yılbaşı tatilinde Marmaris'te geçmiş yıllarda olduğu gibi istenenden daha az sayıda yerli turist ağırlanacağını kaydetti.

Genelde yabancı turist pazarlarına yönelik çalışan gözde turizm merkezindeki otellerin kış aylarında büyük kısmının kapalı olduğuna işaret eden Özbozdağ, "Yılbaşında Marmaris'teki 5 yıldızlı otellerin sadece 3'ünde program var. Sanatçı yok denecek kadar az, sadece yerel sanatçılarımız sahne alacak" diye konuştu.

Yılbaşı tatillerinde çok fazla iddialı olmayan Marmaris'in, arz talep ilişkisi içerisine yılbaşında çok fazla müşteri ağırlayamayacağını vurgulayan Özbozdağ, "Sakinliği, doğayı tercih eden Marmaris sevdalıları yine gelecektir. Kafa dinlemeye yer arayanlar için Marmaris güzel bir tercih olacak" ifadesini kullandı.

Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) yetkilileri de Fethiye'de de yılbaşı dolayısıyla yoğunluk olacağını ancak bunun istedikleri oranda olmadığını belirtti.

İlçe dışında yer alan büyük otellerin genelde yaz aylarına yönelik çalıştıkları için kışın kapalı olduğuna dikkati çeken Fethiyeli turizmciler, merkeze yakın daha küçük otellerde yılbaşı dolayısıyla çeşitli eğlenceler düzenleneceğini, yılbaşını Fethiye'de geçirmek isteyenlerin bu tesisleri dolduracağını bildirdi.

- Meydanlar ışıl ışıl

Yılbaşı tatiline hazırlanan Marmaris, Bodrum ve Fethiye gibi turizm merkezlerinde meydan ve sokaklar, değişik renklerdeki ışıklarla süslendi. Yılbaşı alışverişi için daha fazla müşteri çekmeyi amaçlayan mağazaların vitrinlerinde Noel Baba figürleri ve küçük çam ağaçlarıyla yapılan süslemeler dikkati çekiyor.

Marmaris'te yılbaşı eğlencesinin merkezi olması beklenen 19 Mayıs Gençlik Meydanı, belediye görevlileri tarafından özel olarak ışıklandırıldı ve dev bir çam ağacı dikildi. Yılbaşı gecesi meydanda DJ performanslarının olacağı belirtildi.

Yılbaşında açık olacak otellerin yılbaşı gecesine özel eğlenceler ve yemekler hazırladığı kaydedildi. Marmaris'teki otellerde ve eğlence yerlerinde yılbaşı gecesi genelde yerel sanatçıların sahne alacağı öğrenildi.

Bodrum'da ise yılbaşı gecesi çok sayıda ünlü sanatçı, hayranlarının karşısına çıkacak. Tatilciler, ünlü sanatçıların söylediği şarkılar eşliğinde yeni yıla girecek.

Muhabir: Levent Kişi
Yayınlayan: Hızır Hacısalihoğlu

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141