• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Muğla 25 °C
  • İzmir 28 °C
  • Aydın 29 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Tuncay Özkan..''Ben darbe karşıtıyım!''...

Tuncay Özkan..Ben darbe karşıtıyım!...
Ergenekon soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda gözaltına alınarak tutuklanan Tuncay Özkan, sorgusunda çarpıcı ifadelerde bulundu...

Ergenekon soruşturması kapsamında düzenlenen 8. dalga operasyonda gözaltına alınan ve tutuklanma talebiyle sevkedildiği İstanbul nöbetçi 13'üncü ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanan gazeteci Tuncay Özkan'ın mahkemedeki sorgusunda neler söylediği öğrenildi.

DARBE KARŞITIYIM, 'DARBE' İLE SUÇLANIYORUM

Mahkemede avukatı aracılığıyla kitaplarını heyete gösterten Tuncay Özkan'ın sorgusunda şu hususları dile getirdiği öğrenildi:

"Hayatının 25 yılını şu anda vekilim tarafından gösterilen bir çok kitabı da yayına hazırlayarak geçirdim. Kitaplar araştırmacı gazetecilik çalışmama dayalı olduğu için yüzlerce kişiyle görüşme yaptım. Hayatımın hiçbir döneminde terör örgütleriyle hiçbir ilişkim olmadı. Hukuksuzluğu hiçbir zaman desteklemedim. Şimdi böyle bir isnat altındayım. Hiçbir zaman terörü kabul etmedim. Kendim tehditlere maruz kaldım . Benim demokratik düzen içerisinde mevcut uygulamaları eleştirmem ve bir siyasi partiye üye olamaya çalışmam suç olarak gösterilmektedir. Bunları kabul etmiyorum. Ben anayasal haklarımı kullandım.

YAZDIĞIM KİTAP NEDENİYLE TEHDİTLERE MARUZ KALDIM

1993 yılında yazdığım "Bir Gizli Servisin Tarihi" isimli kitap nedeniyle tehditlere maruz kaldım. Hatta 1993 yılında Genelkurmay'ın ilgili birimine çağrıldım. Kitabı yayınlamama konusunda uyarıldım. Buna rağmen kitabı yazdım. O zaman darbeye ve tehditlere karşı koymuş bir kişi olarak bugün darbe yaptırmaya teşebbüs ile suçlanmaktayım. Düzenlediğimiz Cumhuriyet mitinglerinde kimsenin burnu kanamamıştır. Yasal olarak yapılmıştır. Ben Çağlayan mitingindeki konuşmamda "Ne şeriat ne darbe demokratik Türkiye" diye bağırmıştım. Ticaret yapma hakkım ve gelir elde etmem suç olarak sorulmuştur"

ÖNÜME TABELA ASTILAR

Gazeteci Tuncay Özkan'ın bugüne kadar teröre karşı bir kişi olduğunu ileri sürerek "Ama şimdi terör örgütü ile özdeşleştirildim" dediği savunmasında şunları da söylediği belirtildi:

"1996 yılında hakkımda koruma kararı alındı. Aleyhime delil olarak mahkemeye sunulan telefon görüşme tutanakları belli bir döneme ilişkindir. Benim tüm gazetecilik hayatım boyunca tüm görüşmelerim kaydedilseydi bunlardan yüzlerce binlerce ortaya çıkardı. Yaptığım iş nedeniyle bir çok kişi ile görüşüyordum. Ben özgürce düşüncelerini ifade eden birisiyim. Bunu demokratik bir hak olarak yasalara uygun şekilde dile getiriyorum. Bu şekilde baskı ve dinlemelerle benim gibi özgürce düşünen ve düşündüklerini dile getiren insanlar susturulursa o taktirde Türkiye çölleşir. Ben bu güne kadar çıktığım duruşmalarda sabıkasızım diye övündüm. Gazeteci ve yazarım dedim. Şu anda 50 saattir ayaktayım. Önüme tabela asılarak fotoğraflarım çekildi. Parmak izlerim alındı. Bugüne kadar teröre karşı bir kişi olmama rağmen terör örgütü ile özdeşleştirildim. Ben son 4,5 yıl içerisinde yüzlerce 908 konferans, 53 miting, sayısız televizyon programı düzenledim. 12 kitap yazdım. Hepsinde özgürlüğü ve demokrasiyi savundum. Sivil toplum örgütleri içerisinde yer almasaydım, yapılan haksızlıklar karşısında susmayı tercih etseydim, kimse ile telefonla görüşmeseydim, benim bir kızım var ona haksızlıklar karşısında sesini çıkartmayan bir kişi mi olmayı öğretseydim"

ŞİRKETİNİN VERGİ BORCU SUÇ UNSURU

Tuncay Özkan'ın avukatı Oğuz Gür ise müvekkilinin herhangi bir suç örgüt içerisinde yer almadığını belirttiği savunmasında "Emniyette 22 saate yakın ifade süresi içerisinde bize delil niteliğinde bir belge gösterilmedi. Savunmaya müdahalemiz engellendi. Müvekkilimin demokratik mücadelesi suç olarak gösterilmektedir. Şirketlerin vergi borçlarıyla ilgili belgeler suç unsuru olarak sunulmuştur. Oysa bu konuda 2. ve 5. vergi mahkemelerinde toplam 15 dava vardır. Cumhuriyet Halk Partisi ile yaptığı prodüksiyon anlaşması suç olarak gösterilmiştir. Oysa Anayasa Mahkemesi tarafından oy birliği ile CHP'nin bu anlaşmasına harcaması ibra edilmiştir. Müvekkilim suçsuzdur serbest bırakılmasını talep ediyorum" dedi.

Ancak mahkeme bu savunmalar sonrasında gazeteci Tuncay Özkan'ın terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklanmasına karar verdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141