• BIST 9511.06
  • Altın 2493.029
  • Dolar 32.5994
  • Euro 34.8062
  • Muğla 20 °C
  • İzmir 23 °C
  • Aydın 25 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C

TÜGİAD Genç Girişimciler adına Sefere Çıkıyor

TÜGİAD Genç Girişimciler adına Sefere Çıkıyor
Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Ali Yücelen başkanlığındaki genç işadamları heyeti Avustralya'da gerçekleştirilecek olan G20 Genç Girişimciler İttifakı Sidney toplantısına katılacak.

Toplantıda 2015 yılında İstanbul'da gerçekleştirilecek olan G20 Genç Girişimciler İttifakı İstanbul Zirvesinin sunumunu yapacak olan TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen, 2015 için görevi devralacak.

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Ali Yücelen başkanlığındaki TÜGİAD heyeti önemli bir uluslararası organizasyonun ev sahipliğini devralmak üzere G20 Sidney Genç Girişimciler İttifakı toplantısına katılıyor. 2015 yılında G20 Liderler Zirvesi İstanbul'da gerçekleştiriliyor. Liderlerin katılacağı zirve öncesinde TÜGİAD da, G20 Genç Girişimciler İttifakı Zirvesini İstanbul'da düzenleyecek.

G20 Genç Girişimciler İttifakı toplantısını düzenleme sorumluluğunu üstlenen TÜGİAD, Sidney'deki zirveye, TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen, TÜGİAD Genel Sekreteri Başak İlisulu'nun da aralarında bulunduğu 10 kişilik bir heyet ile gidiyor.

18-22 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan zirvenin Türkiye için önemine dikkat çeken TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen, "TÜGİAD olarak yurtiçinde olduğu gibi, uluslararası platformda da girişimcilik alanında katkı sunmaya devam ediyoruz. KOBİ’lere doğru yöntemlerle destek verilmesi, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, girişimciler için mevzuat ve sistemin kolaylaştırılması her zaman önceliklerimiz arasında. Sidney Zirvesinde de, G20 ülkelerinin temsilcileriyle, genç istihdamı ve girişimcilikte karşılaşılan sorunları ele alacağız ve ülkelerimiz için aksiyonları belirleyeceğiz. Önümüzdeki yıl da, hem bu aksiyonların takipçisi olacak hem de İstanbul’da düzenleyeceğimiz Zirvenin hazırlıklarını yürüteceğiz.

Her yıl farklı bir G20 ülkesinde düzenlenen, küresel sorun ve gelişmelerin ele alındığı bu toplantılar, Türkiye ekonomisinin küresel ağırlığının artmasında da önemli bir rol oynuyor. Biz de bu zirvede ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek arzusundayız. Çünkü bu tür platformlar, Türkiye’nin bir marka olarak uluslararası tanınırlığı için önemli fırsat yaratıyor. TÜGİAD olarak gerek dış temsilciliklerimiz gerekse ticari heyet ziyaretlerimizle ülkemizin işadamları ve ürünleri için yarattığımız imkan ve görünürlük, bu uluslar arası zirveyle daha da

pekişecek." dedi. TÜGİAD Genel Sekreteri Başak İlisulu da, G20 Genç Girişimciler İttifakı Zirvesinin Türkiye için uzun soluklu bir çalışma olacağını belirterek,"Sidney’de girişimcileri temsil ettikten sonra, önümüzdeki yıl ülkemizde, ev sahibi olarak bizlerin gurur duyacağı ve tüm uluslararası katılımcıların genç girişimciler olarak sesini duyuracağı bir etkinlik gerçekleştirmek istiyoruz" dedi.

G20 Genç Girişimciler İttifakının temel çalışma konuları, Sidney Zirvesinin de çalıştaylarının temalarını oluşturuyor. İnovasyon ve teknoloji, yatırım ve sermayeye erişim, eğitim ve kurumlararası koordineli destek, vergilendirme ve mevzuat, girişimcilik kültürü, ticaret ve kürselleşme konularında onlarca paralel oturumun gerçekleştirileceği G20 Genç Girişimciler İttifakı Sidney Zirvesi 22 Temmuz tarihinde sona erecek.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141