• BIST 9642.25
  • Altın 2494.455
  • Dolar 32.5887
  • Euro 34.8378
  • Muğla 18 °C
  • İzmir 23 °C
  • Aydın 23 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

TÜGİAD ANKARA KÖKSAL TOPTAN’I AĞIRLADI

TÜGİAD ANKARA KÖKSAL TOPTAN’I AĞIRLADI
Eski TBMM Başkanı Toptan: “Türkiye ciddi bir süreçten geçiyor. Türkiye bunu aşar. Gelecek için endişe duymuyorum”
  •  TÜGİAD Ankara Şube Başkanı Ercan Kahraman, dövizdeki spekülasyona karşı hükümetin yaptığı çağrı üzerine üye işadamları olarak döviz bozdurduklarını açıkladı. 

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şubesi Başkanı Ercan Kahraman, dövizdeki spekülasyona karşı hükümetin yaptığı çağrıya uyarak üye işadamları olarak döviz bozdurduklarını açıkladı.

Ankara Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (ASTOP) çatısı altındaki STK’lar arasında yer alan ve ASTOP’un Dünya Gönüllüler Günü Ödülleri kapsamında vefa ödülünü Köksal Toptan’a veren TÜGİAD Ankara Şubesi, önceki gün yapılan ödül töreninin ardından, Toptan’ı şube merkezinde ağırlayarak, üyeleri ile bir araya getirdi. Şube Başkanı Ercan Kahraman, Başkan Yardımcısı Koray Kartal, Parlamento İlişkileri Komisyon Başkanı Begüm Akış, Yönetim Kurulu ve Dernek Üyelerinin hazır bulunduğu toplantıda Toptan, genç iş adamlarına, hem iş dünyasındaki hem de uzun dönem sürdürdüğü devlet adamlığı hayatındaki birikimlerini aktardı.

Ercan Kahraman toplantının ev sahibi olarak yaptığı konuşmada, döviz kurlarındaki oynaklık başta, iş dünyasının sıkıntılarına değindi ve “Biz de belirli bir dövizi bozdurma ve TL’ye çevirme kararı aldık. Tüm bürokratlarımız bu yönde çağrı yapıyorsa biz iş adamları da buna yönelik çalışma yapmak istedik” dedi. TÜGİAD Ankara Şubesi Başkanlığı görevini 7 Ekim’de devraldığını hatırlatan Kahraman, “Ekonomik sıkıntılara iş adamlarımızla birlikte bir nebze rahat nefes aldırmak için yönetime geldik. Üyelerimizin, sivil toplum kuruluşlarının Türkiye genelinde işbirliklerini artırmaları gerektiğini düşünüyoruz. Hükümetimize ve devletimize nasıl katkı sunabiliriz bunları araştırıyoruz” dedi. Kahraman, iş dünyasının ülke için önemine değindi. Bu süreçte TÜGİAD olarak Türkiye’nin her bölgesinde faaliyet gösterdiklerini, ekonomiye katkı amaçlı yurt dışına yönelik çalışmalar da yaptıklarını anlatan Kahraman, “TÜGİAD olarak yurt dışı bağlantılarımızı devletimizin direkt bağlantısının olduğu şekilde yürütmek istiyoruz. Bunun için de Kardeş Şehirler ile çeşitli anlaşma zeminleri için çalışmalar yürütüyoruz. Ankara’daki belediyelerin kardeş şehirleriyle kurduğu ilişkileri bizler de TÜGİAD olarak ticari ilişkiye dökmeyi amaçlıyoruz. Bu yöndeki çalışmalarımızın önemli olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

Kahraman konuşmasının bitiminde, Toptan’a hitaben “Bugün bizlere önerileriniz nelerdir? İzlememiz gereken yöntemler nelerdir? Bu konularda fikirlerinizi aktarmanızı istediğimiz için davet ettik” dedi.

Toptan: “Türkiye bunu aşar”

Türkiyem Vakfı Başkanı Köksal Toptan da konuşmasına, ASTOP Ödülleri kapsamında kendisini ödüle layık gören TÜGİAD Ankara Şube Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür ederek başladı. Toptan, “Eski siyasetçilerin tecrübe aktarımı yönünde fikirlerinin alınması için davetiniz ve verdiğiniz ödülün önemi benim için bir kat daha değerli” dedi. TÜGİAD’ın önemli bir sivil toplum kuruluşu olduğunu vurgulayan Toptan, Türkiye’nin sivil toplum kuruluşlarına çok ihtiyacı olduğunun altını çizdi.

Toptan, Türkiye’nin “ciddi bir süreçten geçtiğini” ifade ederken, “Türkiye bunu aşar. Çünkü başka şansı yok. Ancak bu yaşanan şartlara boyun eğeceğimiz anlamına gelmez. Bizim bu toprakların sahibi olarak sorumluluklarımız var. Bunu herkesin gönlünde taşıması lazım” dedi.

Gençlerin ülkenin umudu olduğunu vurgulayan Toptan, “Gelecek adına endişe duymuyorum. ABD, Almanya ve pek çok ülkede öğrenim gören çok sayıda öğrenci bu ülkenin geleceğidir. Bir Almanya ziyaretim sırasında bir dostum bana Türkiye’deki gençlerin sayısı ve potansiyelinin çok güçlü bir altyapısı olduğunu ve bunun gelecekte yansımasının büyük olacağını söyledi. Ben de böyle düşünüyorum. Gençlerimizin heyecan dolu söz ve sorunlarını duymak görmek bana mutluluk veriyor. Oradan gelecek adına yapılacak çok şey çıkıyor. Genç beyinlerin eğitim, bilgi ve çalışkanlıklarıyla Türkiye ekonomisine yapmış olduğu katkılar çok önemli” diye konuştu.

İlgi ve katılımın yüksek olduğu toplantının bitiminde Köksal Toptan, imzaladığı “KÜRSÜDEN…” isimli kitabını üyelere hediye etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141