• BIST 9044.53
  • Altın 2296.889
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0593
  • Muğla 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 25 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Tugay’dan değişim projeleri

Tugay’dan değişim projeleri
Marmaris AK Parti'nin seçim koordinasyon merkezi düzenlenen törenle açıldı. Ulusal Egemenlik Caddesi üzerinde bulunan koordinasyon merkezinin açılışına AK Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özden'in yanı sıra çok sayıda partili katıldı.


Açılışta konuşan Özden, ''Marmaris'teki coşkunun Muğla'ya dağıldığını duyuyorduk, bugün bu coşkunun içinde bulunup şahit oldum. Başbakanımızın İstanbul Belediyesi'nde başlattığı belediyecilik anlayışını, birikimini adayımız Doğan Tugay'ın şahsında Marmaris'e getirmeye adayız. Şimdiye kadar İstanbul'da, Ankara'da neler yapıldığını konuşmak durumunda kaldık. Denizli'de, Antalya'da, Balıkesir'deki çalışmaları uzaktan sizlerle paylaşmak durumunda kaldık. Şimdi sıra Marmaris'te. Doğan Tugay'ın liderliğinde Marmaris'te çağdaş belediyecilik çalışmalarını göstereceğiz'' dedi.
Özden, yerel yönetimle iktidarı birleştirerek, iktidarın gücünü Marmaris'e getirmek için üzerine düşeni yapmaya söz verdiğini söyledi.
Koordinasyon merkezi önünde toplanan kalabalığa seslenen AK Parti Marmaris Belediye Başkan Adayı Doğan Tugay, belediye başkanı seçilirse yapmayı düşündüğü proje ve hedeflerini açıkladı.
Tugay, Marmaris'e marka değeri kazandırmak için havaalanı yapılması gerektiğini belirterek, marinalar ve limanların çok dikkatli, çevreye zarar vermeyecek şekilde planlanması gerektiğini, bölgeye deniz yoluyla gelecek misafirlerin çağdaş tesislerde karşılanmasının önemli olduğunu vurguladı.
Eğitim ve kültür çalışmalarına ağırlık vereceklerini de ifade eden Tugay, Marmaris'in kültür ve sanat merkezi kazandırma sözü verdi.
İşte Tugay'ın bazı projeleri:

1- Birinci şart yöre yakın veya çok kısa zamanda ulaşabilecek hava alanı bu demektir ki , ya dalaman hava alanına mevcut yolun dışında daha kısa bir yol ile ulaşılacak veya bölgeye yeni bir hava alanı yapılacaktır.bölgemizi sadece Marmaris ile tanımlamak çok yanlış olur. Burada tüm Bozburun ve Datça yarımadasını da beraberinde düşünmek gerekir.işte bu olgu yarım adada bulunan tüm olanakların Marmaris içinde kullanılabilirliğini ortaya koyarak , marka olmanın ana elemanları konusunda daha çok alternatif sağlar. örneğin: Knidos harabeleri veya Kleopatra adası ve benzeri gibi yerler. Ancak hava alanı konusu , basit bir olay değildir.bu yatırım için çok detaylı araştırma yapılmalıdır,çevre, ormanlar,coğrafi yapı,mülkiyet ve bunlara ilave olarak yapılabilirlik,fizibilite ,tur operatörlerinin ve uçak firmalarının düşünceleri ile bölgede gelecekte ulaşılabilecek yatak sayısı ve deniz turizmi ile ilgili planlanan yatırımlar çok ii şekilde araştırılmalıdır.

İkinci alternatif olan en kısa yoldan dalaman hava alanından Marmaris'e ulaşım ise , Datça ve Bozburun yarım adalarının da doğal olarak hava alanınna mesafesini kısaltacağı için bölgenin daha kolay tanıtılmasına katkı sağlayacaktır.

2- Diğer bir ulaşım yolu olan deniz ise çok ekonomik olarak kullanılmalıdır. Bu arada , marinalar ve limanlar çok dikkatli ve çevreye zarar vermeyecek şekilde planlanmalı, bölgeye deniz yoluyla gelecek misafirler çağdaş tesislerde karşılanmalıdır.

3- Kaliteye yönelik alışveriş merkezleri ile küçük dükkanların oluşturdukları cazip ve her türlü ekonomiye hitap edebilecek arastalar oluşturulmalıdır( marmaris çarşısı gibi)

4- Çok amaçlı spor tesisleri bilhassa kış aylarında her türlü sporun yapılabildiği kapalı salonlar olmalıdır.

5- Kültür merkezleri ;sanat, kongre merkezleri, güzel sanatlar, müze ve bunlar gibi diğer merkezler oluşturulmalıdır.

6- Üniversite, fakülte veya yüksekolkul gibi eğitim kurumlarından bir veya birkaç tanesi bölgede yer almalıdır. Bu durum gençlere yönelik alanların ortaya çıkmasına ve yörede her türlü sanat , müzik , tiyatro , spor , kültür etkinlikleri çeşitliliğine ve kalitenin yükselmesine yardımcı olacaktır.

7- Küçük te olsa yöredeki sektörlerin ihtiyacını cevap verecek sanayi sitesi olmalıdır.

8- Bütün bunların yapılabilmesi için önce devletin ve hükümetin inanılır projelere destek vermesi ve yöredeki tüm kurum ve kuruluşların birlikte hareket etmesi gereklidir.

9- Bu çalışmalar yörenin kaynaklarına inilmesine ve bunlardan elde edilecek bilgilerle , marka için bir logo tespit edilmesine yardımcı olacaktır.eğer kaynaklar yeterli değilse veya çekici bulunmayacaksa , o zaman insanların ilgi çekeceği bir olay veya oluşum yaratarak logo tesisine gidilmelidir.

Marmaris örneğini verirsek; heredotun marmaris için söylediği sözcükten yola çıkabilir veya knidos aslanı veya kleopatra adası gibi antik çağdan logo yaratılabileceği gibi günümüzden de bir logo saptanabilir

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • BAŞKAN OKTAY'DAN İTFAİYEYE ZİYARET28 Eylül 2022 Çarşamba 13:43
  • Başkan Gürün Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi’ni İnceledi27 Eylül 2022 Salı 15:13
  • ÇOCUK PARKINA ÇİRKİN SALDIRIYA TEPKİ27 Eylül 2022 Salı 14:55
  • HALK MASASI VATANDAŞLA BELEDİYE ARASINDA KÖPRÜ OLDU27 Eylül 2022 Salı 14:48
  • Büyükşehir’le Bisiklet Yol Ağı Genişliyor18 Ağustos 2022 Perşembe 12:47
  • Büyükşehirden Fidan ve Tohum Desteği18 Ağustos 2022 Perşembe 12:40
  • Fethiye Belediyesi Deprem Tatbikatı Yaptı18 Ağustos 2022 Perşembe 12:33
  • BAŞKANLA PERSONEL ÖĞLE YEMEĞİNDE BULUŞTU18 Ağustos 2022 Perşembe 12:30
  • ZABITALAR DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRMIYOR18 Ağustos 2022 Perşembe 12:27
  • MARMARİS’TE YÜZLER GÜLÜYOR06 Ağustos 2022 Cumartesi 10:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141