• BIST 9812.78
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Muğla 22 °C
  • İzmir 24 °C
  • Aydın 24 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C

Tugay'dan basına kahvaltı

Tugaydan basına kahvaltı
Ak Parti Marmaris Belediye Başkan Adayı Ali Doğan Tugay, Ak Parti İlçe Teşkilatı Başkanı Kadem Mete ve Mustafa Karacan ile Divan Marin'de Basın mensuplarına teşekkür için kahvaltı düzenledi. Tugay, kahvaltıda basın mensuplarının sorularını yanıtlarken gün

Seçim çalışmalarına aralıksız devam eden ve ziyaretten ziyarete koşan halkın sürekli içinde olan, halkın nabzını tutan Ak Parti Marmaris Belediye Başkan Adayı Ali Doğan Tugay, Ak Parti İlçe Teşkilatı Başkanı Kadem Mete ve Mustafa Karacan ile Divan Marin'de basın mensuplarına kahvaltı düzenledi. Sıcak ve samimi tavırlarıyla dikkat çeken Tugay “Geçtiğimiz günlerde Deniz Ticaret Odası seçimleri yapıldı. Benim ailemden hiçbir kimse polemik olur diye o seçimlere katılmadı. Denizi idare eden kişiler biz olmamıza rağmen Yönetim Kuruluna bile bizden kimse katılmadı. Ticaret Odası seçimlerine de kimse katılmadı. Orada iki tane aday var. İkisi de arkadaş. İnşallah centilmen olurlar seçimden sonrada el ele vererek Marmaris'e yararlı çalışmalar yaparlar.
Kent Konseyi seçim ile seçiliyor. Onlar karar alacaklar. Bize verecekler. Biz hiçbir kurumu o kişiden ve ya bu kişiden oluşturmayacağız. MTO ve DTO'ya kimseyi sokmadık. Kent Konseyi içinde aynı şeyler geçerli. Biz her zaman söylediğimiz düşüncemizi uygulayacağız. Marmaris'i hep beraber el ele yöneteceğiz. Seçimlerden sonra da beyinlerin birleşerek çalışmamız gerekiyor. Marmaris büyük bir kent. Bunun gereklerinin yapılması gerekiyor” dedi.
Basın mensubu: Siz İngiltere Marmaris Fahri Konsolosusunuz, Marmaris'te yaşayan İngilizlerden birini Meclise almayı düşünüyor musunuz? İngilizlerle ilgili projeleriniz var mı?
Doğan Tugay: Yasalar gereği Meclise sadece Türk vatandaşı olanlar girebiliyor. Böyle bir düşüncemiz yok ama. Çeşitli kollarda, çeşitli çalışmalarımızda tabiî ki onlara da görev vereceğiz. Fethiye'de İngilizler, tabi bir felaket sonucunda doğabilecekler için ne yapa biliriz diye önemler alıyorlar. Hem kendileri için hem de yaşayan halk için.
Basın Mensubu: Sayın Ali Acar, tanıtım toplantısını büyük bir kalabalık huzurunda yaptı. Bu kalabalık için ne düşüyorsunuz? Ayrıca Sayın Acar, seçimi kazandık dedi. Bunun için neler söyleyeceksiniz?
Doğan Tugay: Cumhuriyet Halk Partisinin toplantılarının tabiî ki kalabalık olması gerekiyor. Eğer kalabalık olmasaydı bu durum beni üzerdi. Demek ki tüm siyasi partilere katılım artıyor.
Ama seçimi kazandık demek yanlıştır. Bu karar sandıktan çıkar.
Şimdi internete sürekli yazan bir kişi, size Atatürk rozeti size yakışmıyor. Siz menfaatiniz için DTP'den bile aday olursunuz diye demiş. Tabi demokratik bir ülkede yaşıyoruz. Bunların olması o doğal. Herkesin şahsi fikridir. Ben genliğimde CHP saflarında militan gibi görev yaptım. Cumhuriyet Halk Partisini yönetme imkanımız da oldu. 1984 yılında Marmaris'te Belediyeyi büyük farkla kazandık. O günden sonra ben hiçbir siyasi hareket içinde aktif rol almadım. Ben Kemalist'im. Herkes bunu böyle bilsin. Ama ben Atatürk'ün arkasında değilim. Ben onun önüne geçerek ona gelen saldırılara bağrımı açıyorum
Basın Mensubu: Ak Parti ve CHP açılımları ile ilgili ne düşünüyorsunuz?
Doğan Tugay: Şimdi Türban konusunda ben tavrımı kesin olarak koymuştum. Herkes özgür iradesiyle hareket eder. Özgür iradesiyle giyinir. Fakat kamu görevi yapanlar örneğin bir doktorun kılık kıyafeti yasalarla belirlenmiş ise ona uyması gerekir. CHP'yi bu kadar ağır eleştirmemek gerekir. Memleketin yüzde ellisi Atatürk'e karşı ise yandık. Tabi böyle bir şey mümkün olamaz. Bizim yüzde bire tahammülümüz yok. Zaten biri de geçmez. Ak Belediyeciliği Marmaris'te tatbik etmek gerekir. Şimdi ben bunu havadan söylemiyorum. Ak Belediyeciliği tanışmış yerleri ben tatbik ettim. Araştırdım. Özellikle Antalya'yı.
Liman konusunda değinmek istiyorum. Şimdi eskiden maden için ÇET raporu istenmiyordu. Büyük bir eksiklikti. Şimdi Yargı gerekeni yaptı. Maden için büyük ÇET raporu isteniyor. Liman içinde Büyük ÇET raporu isteniyor. Genel Kurmay ayrı tespit istiyor. Biz bunların hepsini geçtik. Çevre Olumlu Raporu aldık. Bu demek. Devletin çeşitli birimleri araştırma yapmış. Sakınca yoktur demektir. Bu araştırmaları biz yapmıyoruz ki. Belli şirketler var onlar yapıyor. Şimdi ayrıca Marmaris çevrecileri için bezirgan demedim. Şimdi Filiz Hanım çıkıyor Amerika da Karayipler de bir profesörün raporunu gösteriyor. Allah aşkına oranın ne alakası var Marmaris ile. Tugay, son olarak Belediye Meclis Üyesi adaylarını açıkladı. İşte isimler; Mustafa Karacan, Sahir Ökten, Hasan Gökmen, Ertan Yaylalı, Zehra Tavacı, Latif Hıdır, Mehmet Karaaslan, Nadir Koyunbakan, Ali Murat Akın, Ebubekir Akan, İlhan Göncü, Şevket Cankurt, Ümit Eraslan kontenjandan Süleyman Eroğlu ve Nuran Çelik.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • BAŞKAN OKTAY'DAN İTFAİYEYE ZİYARET28 Eylül 2022 Çarşamba 13:43
  • Başkan Gürün Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi’ni İnceledi27 Eylül 2022 Salı 15:13
  • ÇOCUK PARKINA ÇİRKİN SALDIRIYA TEPKİ27 Eylül 2022 Salı 14:55
  • HALK MASASI VATANDAŞLA BELEDİYE ARASINDA KÖPRÜ OLDU27 Eylül 2022 Salı 14:48
  • Büyükşehir’le Bisiklet Yol Ağı Genişliyor18 Ağustos 2022 Perşembe 12:47
  • Büyükşehirden Fidan ve Tohum Desteği18 Ağustos 2022 Perşembe 12:40
  • Fethiye Belediyesi Deprem Tatbikatı Yaptı18 Ağustos 2022 Perşembe 12:33
  • BAŞKANLA PERSONEL ÖĞLE YEMEĞİNDE BULUŞTU18 Ağustos 2022 Perşembe 12:30
  • ZABITALAR DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRMIYOR18 Ağustos 2022 Perşembe 12:27
  • MARMARİS’TE YÜZLER GÜLÜYOR06 Ağustos 2022 Cumartesi 10:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141