• BIST 9524.59
  • Altın 2492.323
  • Dolar 32.5526
  • Euro 34.6859
  • Muğla 10 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 16 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Tugay“Avrupa Birliği masası kuracağız”

Tugay“Avrupa Birliği masası kuracağız”
Marmaris'te bulunan Mimarlar Odası üyeleri, yerel yönetim seçimleri öncesinde adayları davet edip sorularına çözüm arıyorlar.



Marmaris'te bulunan Mimarlar Odası üyeleri, yerel yönetim seçimleri öncesinde adayları davet edip sorularına çözüm arıyorlar. Dün (Perşembe) AK Parti Belediye Başkan Adayı A.Doğan Tugay ve ekibini davet eden mimarlar, bir kentli, kent yaşayanı ve mimar olarak kentteki haklarını sorguladılar. Yaklaşık 3 saat süren toplantıda konuşma yapan Tugay, güvenlikten imar planına, ulaşımdan kültür projelerine birçok konuda ki projelerini açıkladı. Kentin gelişmesi ve sorunların çözümlenmesi için herkesin elini taşın altına sokması gerektiğini belirten AK Parti Belediye Başkan Adayı A.Doğan Tugay, “Marmaris ben yaptım düşüncesi ile idare edilmektedir” dedi.

Mimarlar Odası Genel Merkezi'nin yerel seçimler öncesi yayınladığı bildirgeyi Marmaris üzerinde özelleştirerek bir rapor hazırlayan Marmaris Mimarlar Odası adına konuşma yapan Başkan Oğuz Can ve Şükran Er, “Yaşadığımız, nefes alıp verdiğimiz, elektrik-suyunu tükettiğimiz, yolunu, parkını, okulunu kullandığımız kısaca tüm imkanlarında yararlandığımız ve bunların karşılığında binalarla doldurduğumuz, kirlettiğimiz ve hor kullandığımız kentimizi acaba ne kadar koruyabiliyoruz. Zaman, kenarda oturarak olaylara ve yaşananlara seyirci kalma zamanı değil, elimizi taşın altına koyarak üreteceğimiz fikir ve projelerle kente karşı olan borcumuzu ödeme zamanıdır. Çünkü üreten, yaşayan ve yaşanabilen bir Marmaris bizim ortak geleceğimizdir” dediler.
Projelerine belediyecilik anlayışından bahsederek başlayan Tugay, “Avrupa Birliği masasını kesinlikle kuracağız. Biz bunu kurarken de yardımları, destekleri de uzmanlaşmış belediyelerden isteyeceğiz. Her şeyi biliyoruz diye ortaya çıkmıyoruz. Hele hele her şeyi biliyorum diye birinci tekil şahsı da hiç kullanmıyoruz. Her zaman biz, hep beraber kelimesini de özellikle seçiyoruz. Marmaris'in belediyesinin özelleştirme yaptığı birçok konuyu da gözden geçireceğiz. Belediye hizmetlerinde ortak şirketi kurup, Marmaris'te ikamet eden çocuklarımızı görevlendirip, onlara istihdam sağlayacağız. Müthiş bir şekilde işsizlik vardır. Çünkü yatırım gelmeyen yerde işsizlik yüksek boyutlara uzanır. İstihdam edeceğimiz vatandaşlarımızdan da ikamet şartı arayacağız. Bunlara yasaların büyük ihtimalle izin verdiğini tespit ettik. Marmaris'in artık bundan sonra göç almaması için elimizden geleni yapacağız. Bu konuda kapasitesini doldurmuştur. Reklam tabelaları kötü bir görüntü, hiçbir forma uymayan bir görüntü sergiliyor. Tabelalara standart getirip, çağdaş bir kente yakışır hale getirmeyi düşünüyoruz. Sivil toplum örgütleri bu konularda büyük yardımcımız olacak. Sizlerle çalışmazsak projelerimizde tek kalırız. Herkesin eli o taşın altında olacak.
İşyeri açma ve çalıştırma ruhsatları çok önemli olarak kabul ediyoruz. Bunların işin nevi ve ihtiyaçlarına göre değerlendirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bütün esnafın şikayeti dibdibe aynı şeyleri satan ve haksız rekabeti ortaya saçan bir sistem içinde olunmasıdır. Bu ruhsatlarla ilgili dernek ve odanın olur belgesi alınacaktır. Esnafın çoğu kendi aralarındaki çekişmeden muzdariptir. Muhtarlarımızı Muhtar.net'e kavuşturacağız. Vatandaşlardan gelen şikayetler için internet ortamında e-belediyecilik sistemini oluşturmamız gerekiyor. Arge grubumuz çok önemlidir. Projelerin yapılmasında önemli birim olarak kabul ediyoruz. Sektörün her dalından insanların olması gerektiğine inanıyorum. Ak Parti belediyelerinin genellikle beyaz masa sistemleri var. O belediyeye gelen insan hiçbir şekilde masa masa sistemi içinde çalışmıyor. Alıyorlar sizi, bekletiyorlar ve bütün işlemleri yaptırıyorlar, vatandaşa veriyorlar. Mahalle temsilcileri kuracağız. Suyu mu problemli, borusu mu patlamış, yolu kazılıp bırakılmış mı, çok tehlikeli bir çukur açılmışta üzeri kapatılmamış mı bunları tekkik edecekler ve ilgili birime bildirecekler. Belediye başkanı mahalleleri gezmiyor diyorlar. Mevcut belediye başkanı nasıl gezsin ama sistemi kurarsanız o mahalleyi sizin yerinize başkası gözetliyor demektir. Bütçe şeffaf olacak diyoruz. İnternet ortamında bütçenin tamamen halka açık olmasını istiyoruz” dedi.
Yerel yönetimlerin icraatı açısından önemli saydığı konulardan bahseden Tugay, “Yerel yönetimlerin icraatı açısından önemli saydığım 3 konu var. İyi yönetişim, demokratik yönetim ve kaliteli yaşam. Marmaris yerel yönetiminde tam olarak hayata geçirilmiş olarak göremedim. Bu anlayışımızla otoriter bir yönetim anlayışı içinde olmayacağız. Vatandaşlarımıza hiçbir zaman tehdit, korku, ceza, baskı, insanlara da sahip çıkmama gibi çok acı gerçekleri ortaya çıkaran bir duruma düşürmeyeceğiz. Burada önemli olan 3 ilkeyi kendinize rehber edinebilirseniz bu kentte çok daha iyi bir yönetimi elde edebiliyorsunuz. Marmaris'te bazı restoranlar yasal gerekçe ile kapatılabiliyor. Ama diğer bir beldede aynı özellikle diğer restoran açılabiliyor. Farklı uygulamalar var. Biz belde belediyeler ile iyi niyete dayalı ilişkiler içinde biz bunun önüne geçeceğiz. Ne yazık ki 3 belediye aynı partiden olmasına rağmen uygulayamamışlardır” şeklinde konuştu.
Marmaris'in mimarisi açısından yapılacak olan projeleri anlatan AK Parti Belediye Başkan Adayı Doğan Tugay, mevcut yönetim tarafından seçimler öncesi yapılan nokta revizyon planlarını gün yüzüne çıkarttı. Tugay, “Mimari açıdan neler yapacağız? Marmaris'in çehresini düzeltmek istiyoruz. Eski yapıları hayata geçirmek istiyoruz. Çocukluğumuzda Rum ustaların yaptığı evlerin cephelerini vücuda getirmek istiyoruz. Çok iyi bir kaynak etüdü yapılması gereklidir. O kaynaklarda elimizde var. Mimarlar Odası ile birlikte ortak çalışma yapmak istiyoruz. Bu nedenle ilk olarak kapalı çarşısında bir çalışmadır. Marmaris'in çirkin görüntüsünü kapatmış olabiliriz. Otantik, eskiden kalmış evlerin kullanıldığı hava içinde daha etkin olabileceğini düşünüyoruz. Marmaris imar planı bitti. Tasdik oldu. Şimdi nokta revizyon planları yapılıyor. Ankara'ya gönderildi. Bunlar bir takım yerleri kurtarma revizyon planlarıdır. Elegance Otel ile Yeşil Marmaris'e ait olan arsa var. Elegance Otel'in sınıra 5 metre tecavüzü var. Biz satın almadan arsanın sahipleri mahkemeliktiler. Mahkemeyi sevmeyiz diyerek kaldırdık. Kurtarmak için yapılanı bir görün. Çocuk bahçesi yok edilmiştir. Park yarıya indirilmiştir. Yol çevrilerek otel kurtarılmıştır. Kurtarılması doğaldır. Bu saatten sonra şu cepheyi indirin diyemezsiniz. Ama iki sınırdaş ile mi çözülür, yoksa ben yaptım ile mi çözülür. Bugün Marmaris ben yaptım ile idare edilmektedir. Demek ki burada bir çıkar unsuru da söz konusudur diye düşünürüz. Mimar ve şehirci uzmanları olduğunuz için söylüyorum. Kaptan Apart ve İdeal Otel arasında bir çocuk bahçesi vardır. İdeal Otel'e yeri verebilmek için yolu çocuk bahçesine doğru kesmiştir. Yolun üzerinde ki kalan kısmı yeşil alan yapmışlardır. İdeal Otel arsası ile yeşil alan arasında yol yoktur. Biliyor musunuz çocuk bahçesi neye benziyor. Aynı Kırıkkale tüfeğine benziyor. Daha sonra yeşil alan arkadaşlara satılmıştır. Bir şeyler yapıyoruz derken dikkatli olmanız lazım. Buraya bir şey beklemeden geliyoruz” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • BAŞKAN OKTAY'DAN İTFAİYEYE ZİYARET28 Eylül 2022 Çarşamba 13:43
  • Başkan Gürün Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi’ni İnceledi27 Eylül 2022 Salı 15:13
  • ÇOCUK PARKINA ÇİRKİN SALDIRIYA TEPKİ27 Eylül 2022 Salı 14:55
  • HALK MASASI VATANDAŞLA BELEDİYE ARASINDA KÖPRÜ OLDU27 Eylül 2022 Salı 14:48
  • Büyükşehir’le Bisiklet Yol Ağı Genişliyor18 Ağustos 2022 Perşembe 12:47
  • Büyükşehirden Fidan ve Tohum Desteği18 Ağustos 2022 Perşembe 12:40
  • Fethiye Belediyesi Deprem Tatbikatı Yaptı18 Ağustos 2022 Perşembe 12:33
  • BAŞKANLA PERSONEL ÖĞLE YEMEĞİNDE BULUŞTU18 Ağustos 2022 Perşembe 12:30
  • ZABITALAR DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRMIYOR18 Ağustos 2022 Perşembe 12:27
  • MARMARİS’TE YÜZLER GÜLÜYOR06 Ağustos 2022 Cumartesi 10:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141