• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Muğla 25 °C
  • İzmir 26 °C
  • Aydın 30 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C

TOTAL'den parlak fikir

TOTALden parlak fikir
Total'den müşterilerine tasarruf sağlayacak kampanya başlattı. Sürücüler iki yönlü kazançlı çıkacak. Nasıl mı?

TOTAL , Club TOTAL üyelerine tek seferde her 100 YTL'lik akaryakıt alışverişleri karşılığında %80 enerji tasarruflu Osram ampul hediye ediyor.

TOTAL ayrıca sürücülere akaryakıtta yüzde 10 tasarruf sağlayacak 9 kritik tavsiyede bulunuyor.

TOTAL'in hizmetleri bununla sınırlı değil. Promosyon kampanyası ile desteklediği bu program kapsamında sunduğu diğer hizmetler ise “Akaryakıt Tasarrufu Tavsiyeleri ” kitapçığı ve istasyonlarda “Lastik Hava Basıncı Ölçüm Servisi”

TOTAL Türkiye, TOTAL grubunun dünya genelindeki tüm şirketlerinde uygulanmak üzere, enerji tasarrufu ve çevre bilincini oluşturabilmek için başlattığı EcoServices sosyal sorumluluk programını Eylül ayı itibari ile Türkiye'de uygulamaya başlıyor .

KARTI OLMAYAN MÜŞTERİLERE ÜCRETSİZ KART

EcoServices programı çerçevesinde gerçekleştirilecek “Club TOTAL ile Osram Enerji Tasarruflu Ampul Kampanyası ”nda 08 Eylül – 08 Kasım 2008 tarihleri arasında yaklaşık 2 ay süre ile Club TOTAL kart ile tek seferde her 100 YTL ve katlarında yapılacak akaryakıt alışverişleri karşılığında 1 adet “Osram Duluxstar Enerji Tasarruflu Ampul” hediye edilecektir. Her Club TOTAL kart sahibinin en fazla 6 kez yararlanabileceği bu kampanya Club TOTAL üyesi istasyonlarda geçerli olacaktır. Club TOTAL kart sahipleri aynı zamanda standart Club TOTAL puanlarını kazanmaya da devam edeceklerdir. Henüz Club TOTAL kartı olmayan müşterilere ise istasyonlarda hemen ücretsiz bir kart verilmektedir.

600 BİN ADET AMPUL

6 yıl ömürlü, yüzde 80 daha az enerji tüketen Osram Enerji Tasarruflu Ampuller sayesinde, günde ortalama 3 saat kullanım ile tüketiciler bir senelik elektrik faturalarında bir adet ampul için ortalama 15 YTL kazanç sağlayabiliyor. Böylece kampanya ile en fazla 6 adet Osram Enerji Tasarruflu Ampul kazanabilecek müşteriler toplamda yıllık 90 YTL'ye varan kazanç elde edebiliyorlar. Ayrıca küresel ısınmada büyük rolü olan karbon emisyon oranının azalmasına da katkıda bulunuyorlar.

600,000 adet ampul hediye etmeyi ön gördüğümüz kampanyamız ile yılda 10 milyon YTL tasarruf yapılmasına (Ampul ömrü olan 6 yıl için 60 milyon YTL) ve CO2 salınımının yılda 144.000 ton azaltılmasına katkıda bulunacağız.

Kampanya süresince, TOTAL istasyonlarında akaryakıt tasarrufu tavsiyeleri içeren EcoServices broşürleri dağıtılacak ve belli başlı istasyonlarda lastik hava basıncı ölçümü aktivitesi gerçekleştirilecektir. Böylece sürücüler akaryakıt tasarrufu konusunda bilinçlendirilerek akaryakıt tasarrufu yapmaları ve küresel ısınmaya karşı katkıda bulunmaları sağlanacaktır.

SORUYU BL ÇEKİLİŞİ KAZAN YAKIT KARTINI AL

Müşteriler TOTAL'in EcoServices ile sunduğu bu tasarruf tavsiyeleri ile %10'a varan oranda akaryakıt tasarrufu yapabileceklerdir. Bu kampanyaya özel olarak www.total.com.tr üzerinden çekiliş kampanyası da düzenlenecektir. Websitesi üzerinden akaryakıt tasarrufu ile ilgili soruları doğru cevaplayan TOTAL müşterileri çekilişe katılmaya hak kazanacaklar, Çekilişi kazanacak 3 talihli Total müşterisine ise 3.000 YTL değerinde TOTAL Yakıt Kart hediye edilecektir.

%10'a varan akaryakıt tasarrufu için TOTAL'in tavsiyeleri

• Aracınızdan tüm gereksiz yükleri indirin.Fazla ağırlık, aracınızın motorunun zorlanmasına sebep olur ve akaryakıt tüketimini arttırır.
• Özellikle yüksek hızlarda camları kapalı tutunuz ve portbagajı kullanmıyorsanız kaldırınız. Böylece rüzgara direnme ve akaryakıt tüketimi azalır.
• Gereksiz klima kullanımından kaçının. Gereksiz klima kullanımı akaryakıt tüketimi ve CO2 oluşumunu gereksiz bir şekilde arttırır.
• Motorunuzu bilinçli bir şekilde kullanın. Aracınızı çalıştırır çalıştırmaz ilerleyin ve durduktan en fazla bir dakika içerisinde motorunuzu stop ettirin. Aracınızı mümkün olduğu kadar düzgün bir hızda sürünüz. Her hızlandığınızda ya da ani fren yaptığınızda, aracınızın motoru daha fazla akaryakıt tüketir ve daha fazla CO2 yayar.
• Vites değiştirmelerinize dikkat edin. Hızınızı her arttırdığınızda mümkün olduğunca üst vitese geçin. Yüksek viteslerde akaryakıt tüketimi daha tasarrufludur.
• TOTAL Excellium katkılı akaryakıtları kullanırsanız aynı yakıtın katkısız haline göre %4'e varan akaryakıt tasarrufu sağlarsınız. Ayrıca TOTAL Excellium katkılı akaryakıtlar sayesinde CO2 emisyonlarında %5 ,dizel motor ses seviyesinde de %37 oranına kadar azalma sağlarsınız.
• Doğru yağı kullandığınız ve aracınızın yağ seviyesini düzenli bir şekilde kontrol ettiğiniz taktirde %3'e varan akaryakıt tasarrufu sağlarsınız. TOTAL Quartz Ineo ECS Madeni Yağları ile örneğin senede bir depoya kadar akaryakıt tasarruf eder ve otomobilinizin ömrü boyunca yaklaşık bir ton daha az CO2 emisyonu yayarsınız.
• Otomobil üreticinizin bakım tavsiyelerini uygularsanız %2'ye varan akaryakıt tasarrufu sağlarsınız. Bakımsız bir motor aracınızın akaryakıt sarfiyatını arttırır.
• Lastik hava basıncını aracınıza uygun seviyede ayarlarsanız her lastik için %1'e varan akaryakıt tasarrufu sağlarsınız.

Total'in 10 maddeden oluşan tasarruf tavsiyelerini uygulayan müşteriler bu tavsiyelere uymayanlara göre, %10'a varan miktarda akaryakıt tasarrufu yapabilirler. Böylece , akaryakıt masraflarından elde edecekleri %10'a varan tasarruf ile senelik 600* YTL'ye yakın kazanç elde edebilirler .

(*) Binek oto kullanıcıları için senelik ortalama 6000 YTL akaryakıt masrafı baz alınmıştır.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141