• BIST 8980.39
  • Altın 2284.818
  • Dolar 32.3279
  • Euro 35.0498
  • Muğla 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Torunoğulları’ndan Hollanda bakanlıklarına ziyaret

Torunoğulları’ndan Hollanda bakanlıklarına ziyaret
Geçtiğimiz yıl Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders’ın Edelstaal Group’a yaptığı ziyarete karşı iade-i ziyaret yapıldı. Tugut Turunogulları Başkanlığında bir heyet dün Hollanda’ Dışİşleri Bakanlığını ziyaret etti.
Geçtiğimiz yıl Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders’ın Edelstaal Group’a yaptığı ziyarete karşı iade-i ziyaret yapıldı. Tugut Turunogulları Başkanlığında bir heyet dün Hollanda’ Dışİşleri Bakanlığını ziyaret etti.
Geçtiğimiz yıl Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders’ın  Edelstaal Group’a yaptığı ziyarete karşı iade-i ziyaret yapıldı. Tugut Turunogulları Başkanlığında bir heyet dün Hollanda’ Dışİşleri Bakanlığını ziyaret etti.
Hollanda Ekonomi Bakanlığından Bürokratların da katılımasıyla ziyaret  adeta mini bir zirveye dönüştü. Bir buçuk saate yakın süren bir toplantının her yönü ile çok verimli geçtiği öğrenildi.
Basına kapalı yapılan toplantıda iki ülke arasında yaşanan sorunlar masaya yatırılarak çözüm önerileri üzerine konuşuldu.
turgut-torunogullari-2015_4f65.jpg
Hollanda ve Türkiye İş dünyasının tanınmış ve sevilen iş adamlarından Turgut Torunoğulları ve beraberindeki heyet bakanlık yetkilileri tarafından çok sıcak bir şekilde karşılanarak başlayan toplantıda iki ülke arasındaki sorunlardan, Hollanda Türk Toplumunun beklentilerine kadar konuşulmayan konu kalmadı.
Bilindiği üzere 11 Mart 2017 akşamı Rotterdam’da yaşanan olayların ardından Hollanda Eski Dışişleri Bakanı Bert Koenders merkezi Hollanda’nın  Den Boch şehrinde bulunan Edelstaal Group’u 14 Mart 2017 tarihinde ziyaret etmiş, verdiği mesajlarla krizin daha fazla tırmanmamasını önlemişti.
Dün yaplan ziyaret ile ilgili Turgut Torunoğulları yaptığı açıklamada:” Geçen yıl bir önceki dış işleri bakanımız Sayın Koenders’ın bize yaptığı ziyaretin karşılığı olarak dün ben ve arkadaşlarım yeni bakanımızı ziyaret ettik. İki ülke arasındaki ilişkilerin iyi yönde ilerleme kaydetmesinden duyduğumuz memnuniyeti dile getirdik. Köklü ticari ilişkilerimizle birlikte 400 küsür yıllık dost iki ülkenin insanları olarak gelinen noktadan taraflar olarak memnun olduğumuz aişkardır” dedi.
Hollanda Türk Toplumu olarak kendisine iletilen sorunları da dile getirdiğini ve yetkili makamlara bizzat dosyalar halinde teslim ettiğini ifade eden Turgut Torunoğulları ” Hollanda’ya işçi olarak gelen birinci nesil insanların  emekli maaşlarının diğer emeklilere göre düşük olmasını; gençlerimizin işsszilik sorunlarını; küçük ve orta ölçekli işletmecilerin, esnafalrımızın sıkıntılarını dile getirdik. Bize bu imkanı veren her iki bakanlığımıza ve yetkililerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Önümüze bakma zamanı   
Hollanda ile Türkiye’nin karşılıklı büyükelçiler atamasının en büyük adımlardan biri olduğuna vurgu yapan Torunoğulları; dünkü ziyaret ile açıklamasını iyi niyet, dilek ve temennilerle sürdürürken mesaj vermeyi de ihmal etmedi. ” Geçmişte yaşananları bir kenara bırakıp önümüze bakmalıyız. Unutulmamalıdır ki; Türkiye sadece bizler için değil Avrupa’nın güvenliği için de çok önemli bir ülkedir. Bu girişimlerle yeniden güven tazeleneceğine ve iki dost ülkenin ticaretinin artarak devam edeceğine inanıyorum. .
Hollanda ile Türkiye’nin yaşadığı sorunlar anne-baba kavgasına benziyor; Mağdur olan ise çocuklar, yani bizleriz, yani sokaktaki insan, ticaret yapan herkes ister istemez etkileniyor.
Ziyaretle ilgili son olarak Turgut Torunoğulları sözlerini şöyle tamamladı; ” Hollanda Dış İşleri Bakanımız Sayın Stef Blok’un önümüzdeki ay Türkiye’ye yapacağı resmi ziyaret ilişkilerimize ivme kazandıracak, dostluklar pekişecek, güven tazelenecektir. Siyaset ve Ticaret’in birbirini tamamladığını unutmamak gerekir” dedi.
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141