• BIST 9729.68
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Muğla 22 °C
  • İzmir 24 °C
  • Aydın 25 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Toptan: Dünya Terörü Dışlamalı

Toptan: Dünya Terörü Dışlamalı
TBMM Başkanı Köksal Toptan, Tüm dünyaya anlatmaya çalışıyoruz ki adına Küresel terör dediğimiz bu hareketler, tüm dünya ülkeleri tarafından dışlanmadıkça, dünya terör tehlikesiyle önemli bir süre daha yaşamak zorunda kalacaktır dedi.

Toptan, Budapeşte'de Macaristan Parlamentolararası Birlik Grubu Başkanı Gabor Hars tarafından heyet onuruna verilen yemeğe katıldı.



Köksal Toptan, Türkiye ile Macaristan arasındaki ilişkilerin, ''Mükemmel'' denilecek seviyede olduğunu söyledi. Macaristan Cumhurbaşkanı Laszlo Solyom'un Türkiye'yi ziyaret edeceğini belirten Toptan, Macaristan Ulusal Meclisi Başkanı Katalin Szili ve Alman Federal Meclis Başkanı Norbert Lammert ile de 2009'un ilk yarısında İstanbul'da üçlü zirve yapma kararı aldıklarını bildirdi.



Macaristan ziyaretinin, ''Avrupa Kültür Başkenti 2010 İstanbul-Peç-Essen'' Projesi kapsamında yapılan çalışmaları görmeyi ve bu kültürel harekete siyasi destek verme amacı taşıdığını kaydeden Toptan, ''İstanbul-Peç-Essen 2010, rekabet eden değil, birbirini tamamlayan kültür hareketidir. Üç parlamento başkanı olarak yayınladığımız ortak bildiriyle bu büyük kültür hareketine siyasi destek verdik'' diye konuştu.



-''TERÖRÜN, GLOBAL TEHDİT VE TEHLİKESİ...''-



TBMM Başkanı Toptan, toplumlar arasındaki kültürel işbirliği konusunda gelişme sağlanırken, öte yandan Irak'tan sınırı geçerek Türkiye'de 15 askerimizin şehit edildiğini söyledi.



Toptan, şunları kaydetti:



''Tüm dünyaya anlatmaya çalışıyoruz ki adına 'Küresel terör' dediğimiz bu hareketler, tüm dünya ülkeleri tarafından dışlanmadıkça, dünya terör tehlikesiyle önemli bir süre daha yaşamak zorunda kalacaktır. Şiddetle terörü birbirinden biraz daha ayırmak, terörün global tehdit ve tehlikesini çok iyi bilmek gerekir. Bir ara ABD'de terör tehlikesini çok önemsemez bir ülkeydi. Ama 11 Eylül saldırısı olunca ABD terörle tanışmak durumunda kaldı. Bizi rahatsız eden, komşu bir ülkeden, oranın güvenliği yeterince sağlanamadığından, 'Bize saldırmadıkça terörden bize ne, orada da barınabilirler, Türkiye'ye saldırabilirler' dememek lazım. Terörün ne zaman hangi ülkede saldırı yapacağı belli değildir.''



Köksal Toptan, uluslararası bütün meselelerde Türkiye ile aynı şeyleri düşünen Macaristan'ın, terörle mücadelede de Türkiye'ye uluslararası platformlarda destek olacağını umduğunu söyledi.



-''BİRLİKTE MÜCADELE EDİLMELİ''-



Macaristan Parlamentolararası Birlik Grubu Başkanı Hars da dün Budapeşte'de şiddete karşı, savaşa karşı yürüyüş yapıldığını anımsatarak, Türkiye'deki terör saldırısından dolayı üzüntülerini dile getirdi.



Türkiye'ye başsağlığı dileklerinde bulunan Hars, ''Her türlü şiddete karşı birlikte hareket etmeliyiz. Terörle, şiddetle hem kendi ülkemizde hem uluslararası alanlarda birlikte mücadele edilmeli'' diye konuştu.



Gabor Hars, Macaristan'da Osmanlı'dan kalan kültürel bağları halen yaşadıklarını ifade ederek, Türkiye-Macaristan parlamentoları arasındaki işbirliğinin daha da geliştirilmesi temennisinde bulundu.



TBMM Başkanı Toptan, bugün Türkiye'ye dönecek

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141