• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Muğla 25 °C
  • İzmir 28 °C
  • Aydın 29 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Tolunay Tosun: 2012

Tolunay Tosun: 2012
2012 tarihi hakkında hepimiz bir şeyler duymuşuzdur. Kendimi bildim bileli bu tarih hakkında kıyamet teorileri üretiliyor... 2012, araştırdıkça ilgimi çeken, ilgimi çektikçe biraz daha araştırdığım bir konu oldu. Bu süreçte edindiğim bazı ilginç bilgileri

2012


2012 tarihi hakkında hepimiz bir şeyler duymuşuzdur. Kendimi bildim bileli bu tarih hakkında kıyamet teorileri üretiliyor... 2012, araştırdıkça ilgimi çeken, ilgimi çektikçe biraz daha araştırdığım bir konu oldu. Bu süreçte edindiğim bazı ilginç bilgileri sizlerle paylaşmak istedim.
2012 yılı için, tarihin her kesiminden bilgiler bulabilirsiniz,Nostradamus'tan, İncil'den, diğer kutsal kitaplardan... Ancak 2012 hakkında en çok bilgiyi veren kısım ve çıkış noktası Maya kalıntıları...
21 Aralık 2012 tarihi Maya kehanetlerinde önemli bir yere sahip; onlara göre bu tarihte içinde bulunduğumuz çağ sona erecek ve beşinci çağ başlayacak. Ayrıca büyük bir tufanla gelecek olan bu çağ insanoğlunun yükselişinin başlangıcı olacak...

Nerden çıktı 2012?
Mayalar iki ayrı takvim kullanırdı: “Tazolkin” adında bir kutsal takvim, ve “Haab” adındaki ikinci bir takvim. Bizi 2012'ye götüren takvim Haab Takvimi. Bu takvimi kısaca açıklamak gerekirse; Haab Takvimi'nde bir ay 20 günden, bir yıl 18 ay yani 360 günden oluşuyordu, ve adına “Tun” deniyordu.
Bundan sonra bu takvimde tüm zaman birimleri 20'nin katları olacak şekilde ilerliyordu.
20 Tun= 1 Katun
20 Katun=1 Baktun
Gösterimi ise bizim 3 bölümlü sistemimizin 5 bölümlüsü gibiydi:
12.09.2009 (2009'uncu yıl, 9'uncu ay, 12'inci gün) gibi 5.3.1.5.14 (5'inci baktun, 3'üncü katun, 1'inci tun, 5'inci ay, 14'üncü gün) şeklindeydi.
İşte mayaların 13 baktun, 1.872.000 günden oluşan takvimleri “Haab” böyle ayrıntılı bir sisteme sahipti.
Bu takvimin son günü olan 13.0.0.0.0 tarihi ise bizim takvimimize uyarlandığında, tahmin edebileceğiniz gibi, 21 Aralık 2012 gününe denk gelmektedir.

Neden takvimin son yılı?
Mayalara göre her on üç baktunda yani 1.872.000 günde bir çağ değiştiriyoruz. Daha önce dört kere çağ atlanmış ve her çağ değişiminde insanoğlu ruhsal açıdan gerilemiş. Her atlayışta daha da kabalaşmış, ve dördüncünün sonunda tam bir dip yapmış. Bu yüzden 2012'de gerçekleşeceğini düşündükleri bu “Beşinci Çağ Atlaması”nda dünya ters dönecek, ve insanlık yeniden yükselişe geçecek. Hatta çeşitli dinleri incelediğimizde, bazıları bundan “Altın Çağ”, “Nirvana” yada “vaat edilen cennet” diye bahsediyor. Ayrıca bahsedilen Beşinci Çağ son çağ olacak, çünkü Maya Takvimi 2012'de sona eriyor ve sonrası için hiçbir takvim bulunamadı.

Kulağa masal gibi geliyor... Peki bilim adamları ne diyor?
Kulağa gerçekten masal gibi gelen bu Maya Kehanetleri bilimsel açıdan da incelendi:
Araştırmalar sonucu bilim adamları, daha önce dünyada dört kez kutupsal kayma olduğunu kanıtladılar. Üçüncü dönemde pusulanın ibresi güneyi gösteriyordu, ikinci dönemde kuzeyi, birinci dönemde yine güneyi... Bilim adamları -uzun aralıklı- belirli periyotlarla böyle bir manyetik taklanın yaşandığını ve bu manyetik değişimlerin beraberinde tufanlar, kuraklık benzeri doğal afetleri de getirdiğini söylüyorlar. Hatta bazıları 2012'ye “Beşinci kutupsal kayma” adını veriyor.
Sınır Ötesi Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Ergun Candan bu değişim de daha önce olduğu gibi kutupların manyetik alanının değişmesiyle meydana geleceğini söylüyor. Dünyadaki iklim değişikliğinin sebebinin de bu olduğunu söyleyen Candan, "Kutuplar yer veya açı değiştirdiğinde kutuplarda buzlar eriyor. Kaldı ki, küresel ısınma sonucu şu anda Kuzey Kutbu'ndaki buzullar zaten erimeye başlamış durumda. Mayalar'a göre de daha önce yaşanan dört çağda tıpkı bu şekilde sona erdi" diyor.
Yapılan diğer araştırmaların sonucunda ise varılan kanı, şu anda da Dünya'nın manyetik alanında büyük bir değişim olduğu ve bu manyetik değişimin sebebinin Güneş'te meydana gelen değişimler olduğudur. Beni çok şaşırtan şeylerden birisi de Mayaların bunu da biliyor olduğu...

Mayalar “Beşinci kutup kayması”nın Güneş'in etkisiyle olacağını biliyordu...
Ünlü bir astro-fizikçi olan Cottorel, bir maya kentinde bulunan mezar taşının kapağının üzerindeki şekilleri inceleyerek ortaya bir jaguar ve bunun üzerinde de bir yarasa sembolünün ortaya çıktığını keşfetti. Bu sembollerin bulmak Cotterel'i şaşkına çevirmişti. Çünkü Mayalar'ın yazıtlarını incelediğimizde, jaguarın beşinci çağı, yarasanın ise ölümü sembolize ettiği anlaşılmaktaydı! Ayrıca kapağın üzerinde açıkça görülen "Güneş Haçı" motifinin üzerindeki çizgiler ise Güneş'in manyetik çizgileriydi. Bu da Mayalar'ın mesajıydı. “Yaşanacak trajedinin sebebi Güneş'te meydana gelecek olan manyetik değişimlerdir!”

Hani yükselişe geçiyorduk? Yarasa ölüm demekmiş?
Mayaların bu mesajının keşfinden sonra, olayla ilgilenenler ikiye bölündü:
Hala 2012'yi bir yükseliş olarak görenler ve 2012'nin kıyamet, Mayalar'ın bahsettiği “yükseliş”in tasavvufi açıdan bir yükseliş yani ahiret olduğuna inananlar...
Neyse, daha fazla felaket tellalı olmadan bilimsel açıklamalara geri dönelim...Güneşte mi kalmıştık?

Veriler ürkütücü...
Mayaların kehanetlerinden midir bilinmez, Rusya'dan bir grup bilim adamı Güneş ve manyetik alanı konusu üstünde bir çok araştırma yapmış. Grup sözcüsü Dr. Dmitriev Güneş ve Güneş sisteminin bu güne kadar görülmemiş biçimde değişmekte olduğunu söylüyor ve uzun uzun anlatıyor. Dünyaya gezegeni, güneşin görünmeyen koronasının içindedir, bu nedenle güneşin doğrudan etkisi altındayız. Güneşte meydana gelen olaylardan dünyanın etkilenmemesi mümkün değil. Bunun çoğu örneğini de günümüzde yaşıyoruz.

Son yüz yılda Güneş'in manyetik alanında büyük değişimler gerçekleşti. California'da bulunan Rutherford Appleton Ulusal Laboratuarları'nda yapılan bir çalışma sonucu, 1930 yılından beri Güneş'in manyetik alanının %230 oranında yükseldiği anlaşıldı.
Rusya Ulusal Bilim Akademisi'nde bulunan bilgiler ise, uzayda, Güneş'in alanından farklı ve çok daha yüksek bir enerji seviyesinde bir manyetik alana girdiğimiz yönünde(Foton Kuşağı). Ruslar uzayda bundan önce hiç görülmemiş değişiklikler kaydedildiğini bildiriyorlar. Bu bilgiyi veren bilim kurulunun başındaki kişi olan Dr. Dmitriev aşağıdaki etkilerin gözlemlendiğini söylüyor.

-İlk inildiğinde atmosfer bulunamayan ayda 6 bin kilometrelik bir atmosfer oluştu.
-Mars, Jupiter, Uranüs ve Neptün'ün atmosferleri büyük değişimler geçiriyor.
-Yeryüzünde aşırı derecede HO gazı birikiyor.
-1980'den beri sismik faaliyetlerin sıklığı %400, doğal afetlerin sıklığı %700 arttı.
-Heliosfor'de (güneşin manyetik alanının güneş çevresinde oluşturduğu elips şekli) %1000lik bir genişleme kaydedildi.


Peki bu değişimlerin sonucu ne olur ?
Bilim adamlarına göre Güneş'teki bu değişim gezegenlerin işleyiş biçimini ve gezegendeki yaşamın türünü dahi değiştirebilir. Hatta DNA yapısına da etkisi olabileceğini söylüyorlar. Kulağa bilim-kurgu romanından fırlamış gibi gelen bu cümleler, bilimsel verilerle destekleniyor.
Kutuplardaki değişimleri inceledikten sonra Rus ve Avrupalı fizikçilerin düşünceleri, çok yakında dünyada büyük bir manyetik değişim olacağı yönünde. Eğer haklı çıkarlarsa, müthiş bir sıçramayla güney, kuzey, kuzey de güney olacak. Rus Bilimler Akademisi'nin ölçümlerine göre kuzey ve güney kutupları bölgesinde manyetik delikler hızla genişliyor ve 3-5 yılla ölçülebilecek bir zaman içerisinde kutupların ani bir sıçramayla yer değiştireceği düşünülüyor.

Umarım konuyu ne çok karamsar, ne de çok umursamaz olmadan anlatabilmişimdir. Kesin tarih 2012 midir bilinmez ancak bizim için pek hoş olmayan bir olayın yaklaştığı aşikar... Paniklemeye gerek yok. Ama bütün bilgilerden sonra, kendi adıma, bu tarihi inkar etmek zorlaştı diyebilirim.

Tolunay Tosun 

BAHÇEŞEHİR KOLEJİ

 LİSE 1 ÖĞRENCİSİ




  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141