• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Muğla 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 19 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Tiyatro sanatçısı Uluergüven'in vefatı

Tiyatro sanatçısı Uluergüven'in vefatı
Aydın'da hayatını kaybeden Türk tiyatrosunun tanınmış ismi Selçuk Uluergüven'in evinde üzüntü yaşanıyor

Aydın'da hayatını kaybeden Türk tiyatrosunun ünlü isimlerinden Selçuk Uluergüven'in Efeler mahallesindeki evinde büyük üzüntü yaşanıyor.

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde dün hayatını (73) hayatını kaybeden sanatçının 40 yıllık eşi Türkan Uluergüven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1,5 yıl önce akrabalarının yaşadığı Aydın'a yerleştiklerini söyledi.

Sanatçı olan eşinin, babası Doğan Uluergüven'in 1960-1964 yılları arasında valilik görevini yürüttüğü Aydın'ı çok sevdiğini belirten Uluergüven, bu yüzden taşınma kararı aldığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Eşim İstanbul'da çok bunaldı. Bu yüzden kız kardeşinin yaşadığı Aydın'a gelmek istedi. 2012 yılı haziran ayında buraya taşındık. Artık büyükşehirlerde tiyatro yapabilmenin olanağı kalmadı. Kendisi Aydın'da hem tiyatrocu gençler yetiştirmek istedi hem de tiyatro faaliyetleri içinde bulunabileceğini düşündü. Burada tiyatrocu gençlere yardımcı oldu, yönetmenlik yaparak oyunlar hazırlamalarını sağladı. Büyük şevki vardı. Ancak sağlık sorunları izin vermedi. Önce kısmi felç geçirdi, bunu atlattı. Sonra kalça kırıklığı ve solunum yetmezliği nedeniyle 2 ay hastanede yoğun bakımda kaldı ve buradan çıkamadı. Gençlere yardımcı oldu, festivallere katıldı. 1,5 yıllık Aydın hayatına bunları sığdırabildi."

- Oğlunun yanına defnedilecek

Eşinin vefatının ardından sanat dünyasından çok sayıda kişinin kendisini arayarak başsağlığı dileklerini ilettiğini aktaran Türkan Uluergüven, cenazesini Kadıköy Belediyesi tarafından gönderilen nakil aracıyla İstanbul'a götüreceklerini dile getirerek, şöyle dedi:

"Zincirlikuyu Mezarlığı'nda oğlumuz Eren'in mezarı bulunuyor. Eşim oğlumuzun mezarının yanında kendisine de mezar yaptırmıştı. Oraya defnedeceğiz. Kadıköy Belediyesi tarafından gönderilen cenaze nakil aracı Aydın'a geliyor. Bununla yola çıkacağız. Ancak İstanbul'a gidince cenaze namazı nerede, ne zaman kılınacak bunu bilmiyoruz. Sanat dünyasından arayıp başsağlığı dileklerini ileten çok sayıda kişi buraya gelemedikleri için üzüntülerini ilettiler. Ancak İstanbul'da cenaze töreninde olacaklarını ifade ettiler."

Öte yandan ünlü sanatçının 1,5 senedir eşi, oğlu ve gelini ile birlikte yaşadığı evde çok sevdiği 5 yaşındaki torunu Arya, dedesinin vefatından haberdar edilmedi.

- "Daha çok güzel günler geçirmek isterdik ama olmadı"

Selçuk Uluergüven'in kardeşi ve ADÜ Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çiğdem Dereboy ise, abisi ile 1,5 yıldır Aydın'da çok güzel günler geçirdiklerini dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Babamız Doğan Uluergüven, 1960-1964 yılları arasında Aydın valisi olarak görev yaptı. O yıllarda ben çocukluk, abim ise gençlik dönemini burada geçirdi. Aydın'a o dönemde çok bağlandık. Abimin buraya yerleşmesinde bunun etkisi oldu. Çok aydın bir sanatçıydı, çok iyi bir insandı. Burada gençleri tiyatro çalıştırdı, onlara katkı sağlamaya gayret etti. Ancak sağlık durumu maalesef buna daha fazla izin vermedi. Aydın'da daha çok katkı vermesini, daha çok gence öğretici olmasını isterdik ama kısmet bu kadarmış. Kendisiyle daha çok güzel günler geçirmek isterdik ama olmadı."

- Uluergüven'in hayatı

1962 yılında Ankara Meydan Sahnesi'nde tiyatroya başlayan çeşitli sinema ve dizi filmlerde rol alan Uluergüven, "Bizimkiler" dizisindeki "Davut Usta" rolüyle beğeni toplamıştı.

Hayat Devam Ediyor, Adanalı, Sadullah Baba, Ezel, Asmalı Konak, Yazlıkçılar gibi dizilerde rol almıştı.

Muhabir: Ali Gökmen Şireci
Yayınlayan: Mehmet Yılmaz Güldaş

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141