• BIST 9055.34
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • Muğla 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 25 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Tetik “Marmaris’i marka yapacağız”

Tetik “Marmaris’i marka yapacağız”
Önümüzdeki günlerde Ak Parti'den Marmaris Belediye Başkan aday adayı olduğunu açıklayacak olan iş adamı Mehmet Tetik, siyaset parolasının “sevgi” olduğunu söyledi.

Önümüzdeki günlerde Ak Parti'den Marmaris Belediye Başkan aday adayı olduğunu açıklayacak olan iş adamı Mehmet Tetik, siyaset parolasının “sevgi” olduğunu söyledi. “Huzurun temeli sevgidir” diyen Mehmet Tetik, yeniden yapılandırılması gerektiğini savunduğu Marmaris'in cesaretli, çözüm ve proje üreten, vizyonlu, herkesle, her çevreyle barışık bir belediye başkanına ihtiyacı olduğunu belirtti.

Marmaris'in siyaset ve ekonomi dünyasındaki yerinin yanı sıra sanatsal, kültürel ve sportif etkinliklere destekleri, güler yüzü, yenilikçi, mantıklı, kararlı, mütevazi, herkesle barışık entelektüel kişiliğiyle de tanınan Tetik, belediye başkanı olması halinde ilk olarak birlik ve beraberliği ve kurumlar arası uyumu sağlayacağım. Ardından da ilçeye kimlik kazandıracağını ifade etti.

Gazetemizin sahibi ve genel yayın yönetmeni Temel Irmak'ın sorularını yanıtlayan İşadamı Mehmet Tetik, Marmaris turizmini, deniz, kum, güneş ve eğlence kıskancından çıkartıp alternatifler yaratacağını belirterek, “Her şeyi planladım, çok sevdiğim cennet Marmaris'e hizmet etmek istiyorum. Bunun için adayım” dedi.



“MARMARİS'İ DÜNYA TURİZM KENTİ VE MARKA YAPACAĞIM”


Genç yaşta iş hayatına atılan, Marmaris Genç İşadamları Derneği'nin kurucusu, 49 yaşındaki Elektrik Mühendisi Mehmet Tetik, Temel Irmak'a, kendisini, dünya görüşünü, neden Belediye Başkanlığına aday olduğunu, niçin Ak Parti'yi tercih ettiğini anlattı. Tetik, kendisini anlatırken çalışmayı çok sevdiğini kaydederek şöyle konuştu:

“ÇALIŞMAK MUTLULUĞUN ANAHTARIDIR”

“Bu prensibi yaşamım boyunca düstur edindim. Sahip olduğum bilgi beceri ve deneyimimi ülkem ve insanlarım için kullanmak ve paylaşmak isteği ile kendimi sürekli geliştirmeye özen gösterdim. Yaşamım boyunca yenilikçi, ekip çalışmasına inanan, güvenilir bir insan olmak için çalıştım. Maddi ve sosyal imkanlarıma rağmen mütevazi aile yaşamını bir tercih olarak benimsedim. Bu ülkenin insanı ve iş adamı olarak sorunlarını biliyorum. Uzun yıllar bireysel ve bağlı olduğum siyasi partim bünyesinde yürüttüğüm çalışmaların ışığında sorunlar ve çözümleri hakkında birikim ve projelere sahibim. Bugüne kadar Marmaris ve Muğla'da başardıklarımı bir üst boyuta taşımak ve ülkeme hizmet etmek istiyorum. Yıllardır turizmin içinde bütün sorunlarını ve çözümlerini bilerek yaşıyorum.”

“HER ŞEYİ PLANLADIM”


Tetik belediye başkanlığına aday olmasının sebebini anlatırken de “Sorsanız herkes, Marmaris'in sorunlarını biliyor. Ama, sorunlar konuşuldukça çözülmüyor. Ortaya çözüm önerilerini koymak bunları hayata geçirmek gerek. Ben hem sorunları hem de çözümlerini bildiğimi iddia ediyorum. Öte yandan Marmaris'in iyi idare edilmediğine de inanıyorum.
Tüm bu sebeplerden ötürü, her şeyi planladığım, çok sevdiğim cennet Marmaris'e hizmet etmek istiyorum. Bunun için adayım. Marmaris'in cesaretli, çözüm ve proje üreten, herkesle, her çevreyle barışık vizyonlu bir belediye başkanına ihtiyacı var. Tüm bu özellikleri taşıdığımı düşünüyorum” diye konuştu.

“SORUNLAR İKTİDAR GÜCÜYLE DAHA RAHAT ÇÖZÜLÜR”

“Niçin AK Parti?” sorusuna karşılık ise “ Projelerim, kısa, orta ve uzun vadede kökten çözümler içeriyor. Köklü ve kesin çözümün, iktidar gücünün de desteğini alarak hayata geçirilmesinin gereğine inanıyorum. Ben Özal misyonundan geldiğim için, misyonumuza en yakın partinin Ak Parti olduğunu düşünüyorum” dedi.

“BİRLİK VE BERABERLİK ŞART”

Tetik, belediye başkanı olması halinde ilk yapacağı işin ilçede birlik ve beraberliğini sağlamak olduğunu kaydetti. Ardından da ilçeye kimlik kazandırmaya çalışacağını ifade eden Tetik sözlerini şöyle sürdürdü:
“Gerçekten Marmaris'in birliğe beraberliğe, sevgiye ihtiyacı var.
Huzurun temeli sevgidir. Marmaris'te huzuru sağlamak için her kurum ve kişi arasında sevgi bağı oluşturacağım. Bunun için herkesimin görüşlerine değer verdiğimizi ortaya koyacağım. Sık sık geniş katılımlı toplantılarla bir araya geleceğiz. Birlik, beraberlik ortamını sağladıktan sonra ilk yapacağım şey ise Marmaris turizmini, deniz, kum, güneş ve eğlence kıskancından çıkartıp alternatifler yaratmak olacak. Yani Marmaris'e yeni bir kimlik kazandıracağım. Nasıl mı? Yıllardır ben bu konularda proje üretiyorum. Marmaris için yeni bir konsept düşünüyorum. Hatta konseptimizin detaylarını, ekibimizle birlikte en ince ayrıntılarına kadar düşünerek hazırladık. Yani biz hazırız. Marmaris'in eksikliklerini ve önümüzdeki 20-30 yılını öngörerek Marmaris'in ihtiyaçlarını ve çözümlerini belirledik, nakış gibi işledik. Bu cennet Marmaris'imiz için ürettiklerimize, Marmaris'in bir dünya turizm kenti olması için, kentte yaşayan herkesin sorumluluklarını da içeren bir reformlar manzumesi diyebiliriz. Demek ki; Marmaris'te yaşayan herkesin sorumluluğu olacak olan bu organizasyon ve tasarımları, hayata geçirebilmemiz için, şehirde birlik beraberlik ve bütünlüğü sağlamamız şarttır. Bu beceri, güç ve enerjiye sahibiz. Herkesin bol para kazanacağı, Marmaris'te yaşamanın hazzını ve huzurunu hissedecekleri bir Marmaris'i yaratmak istiyorum.Hangi siyasi görüşte ve hangi inançta olursa olsun tek bir hedefimiz olmalıdır. O da, Marmaris'i şaha kaldırmak.”

“SANATSIZ KÜLTÜRSÜZ OLMAZ”

Marmaris'in yeteri kadar sanat ve kültürel faaliyete ev sahipliği yapmadığını da savunan Tetik, ilçede bir tiyatro salonunun olmayışını da içine sindiremediğini belirterek, “Marmaris'i aynı zamanda bir sanat ve kültür beldesi haline getirmek hedeflerim arasında. İnsanların sürekli kendilerini yenilemesi değişen dünyaya entegre olması gerektiği düşüncesini taşıyorum. Bunun için de sanat ve kültürün insan yaşamının değişmez bir parçası olduğuna inanıyorum. Başkan olursam bu alandaki eksikliği hızla kapatacağım. Bu konuda ilk yapacağım şeylerden biri de ilçeye kültür merkezi ve çok amaçlı salonlar kazandırmak olacak” diye konuştu.

“FARKI HAZIR OLMASI”

Tetik kendisinin dışında çok sayıda kişinin Ak Parti'den aday adayı olacağının konuşulduğu hatırlatılınca da “Tüm adı geçen arkadaşlar birbirinden değerli insanlar. Ama ben kendimi onlardan daha avantajlı görüyorum. Çünkü, projelerim, çalışma hırsım, herkesimle barışık olmamın bilgin ve donamımın deneyimin heyecanımla hazır olduğumu düşünüyorum. Artık Marmaris'in zaman kaybetmek, tartışmak gibi bir lüksü yok. Mehmet Tetik, zaman kaybettirmez, tartışmaları bitirebilirim” şeklinde konuştu.

“MARMARİS'E HİZMET HAKKA HİZMETTİR”

Temel Irmak'la Mehmet Tetik arasındaki söyleşi, yaklaşık 2 saat sürdü. Aslında bu söyleşinin satır aralarına inilirse yazılacak çok şey daha vardı ama bizce, Tetik'in şu sözleri onun hayat, siyaset anlayışı ve belediye başkanlığına aday oluşunu çok iyi özetliyordu. İşte bizce, Mehmet Tetik, merak edip sorduğumuz her şeyi özetleyen şu cümleyi sarf etti: “MARMARİS VE MARMARİS YASAYININA HIZMET, BENİM İÇİN HAKKA HIZMETTİR”.



Yaptıklarım yapacaklarımın, hayallerim vizyonumun cesaretim kararlılığım,
Heyecanım ve kendime güvenim hizmet aşkımın teminatıdır.

Sanatseverlerin Marmaris için şans olduğuna inandıkları işadamı Mehmet Tetik'in bir bakışta birçok aday adayından ayıran bazı özelliklerini seçmenler için sıralıyoruz.

• Üniversite mezunu
• Mühendis (Hızlı, pratik ve ekonomik düşünen meslek grubundan)
• Hayırsever İşadamı (Bir çok kurum, dernek ve kişilere yardımları var)
• İlklerin adamı. (MAGİAD kurucu başkanı, ilk Apartı kurdu,
• Sivil toplum örgütçü (MAGİAD, Marmarisspor Başkanlığı, Parti Başkanlığı)
• Kültür sanat adamı (Hemen hemen her türlü kültür ve sanat faaliyete maddi manevi desteği var)
• Kimseyle kavgalı değil, ticari yaşantısından kimseyi kırmamış, uyumlu siyaset ve iş yaşantısı var
• Marmaris'in sorunlarını eksikliklerini çözümlerini çok iyi biliyor.
• 25 yıldır turizm, ticaret, inşaat, tarım ve hayvancılıkla uğraşıyor. Bütün bu sektörlerin sorunlarını çok iyi biliyor
• Proje adamı (Marmaris'i dünya turizm kenti yapmak için projeleri hazır)
• Maddi doyuma ulaşmış
• Bilgi ve birikimlerini Marmaris için kullanmak istiyor
• 25 yıllık iş yaşantısında yanında yüzlerce insan çalıştı. Hepside mutlu ayrıldı işyeri açtı. Hepside parasını zamanında aldı. Çalışanlarına her zaman ağabeylik yaptı. Sevgi saygı kurumu çalışanlarıyla hep ayakta kaldı. “Tetik Center'da makam odasının kapısında “Çalışmak mutluluğun anahtarıdır” yazısı asılıdır.
• Çağdaş değerleri özümsediğini, liberal ve yenilikçi kişiliğini Marmaris'e kanıtlamış biri. Liberal, karizmatik ve demokratik tavrı ile her kesimden insana sempatik gelen bir kişilik.
• 25 yıllık siyaset adamı. Anavatan Partisi'nde başladığı siyaset yaşamında milletvekilliği adaylığı dahil olmak üzere 25 yıllık bir geçmişi ve tabanı var.
• 25 yıldır bir çok sosyal dernekte yönetici, kurucu, üyelik yaptı. Üye olmadığı derneklere bile maddi manevi yardımlarını esirgemedi.
• Herkesi dinleyen, her okuduğunu ve söyleneni analiz eden ve bunu çevresine hissettiren bir kişiliği var
• Marmaris'e hizmet için heyecanını hiçbir zaman kaybetmemiş, Marmaris'e küsmemiş, yarışan ve yarışmaktan çekinmeyen bir kişiliğe sahip
• Marmaris'e vereceklerinin hazzını mutluluğunu yaşamak istiyorum. Marmaris'ten alacağım bir şey yok artık verme zamanı

  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141