• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Muğla 20 °C
  • İzmir 23 °C
  • Aydın 28 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 18 °C

Tekvandoda "kota" heyecanı

Tekvandoda "kota" heyecanı
Dünya Tekvando Federasyonu, 2016 ve 2020 Olimpiyat Oyunları için ülke kotasını 4'ten 8'e çıkardı.

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Dünya Tekvando Federasyonu'nun (WTF) Uluslararası Olimpiyat Komitesi ile yaptığı ortak çalışma sonrasında 2016 ve 2020 Olimpiyat Oyunları için 4 olan ülke kotasını 8'e çıkarıldığını söyledi.

Şahin, eski kurallara göre Avrupa ve Dünya Kıtalararası Şampiyonaları'nda alınan puanlar sonrasında ülkelerin ikisi kadın, ikisi de erkek olmak üzere 4 sporcuyla oyunlara katılabildiğini, yeni kurallar sonrasında ise bunun 4 erkek ve 4 kadın olmak üzere 8'e çıktığını belirtti. Şahin, yeni kurallara göre, 31 Aralık 2015 tarihi itibarıyla sıkletlerinde ilk 6 sıra içinde bulunan sporcuların, doğrudan olimpiyat oyunlarına katılabileceğini, toplamda 4 kota alamayan ülkelerin ise kıta ve dünya elemeleriyle kota sayısını arttırmaya çalışacağını ifade etti.

Şahin, WTF'nin aldığı kararla, puanlamaya daha önce girmiş sporcuların, 2014 ve 2015'te düzenlenecek Grand Prix'ler ve bir de final olmak üzere 7 tane puanlama turnuvasında mücadele etmesine, buradan alınan puanların toplamına göre de 8 sıklette oyunlara gidebilme ihtimalini sağladığını vurguladı. 

"Federasyon olarak yeni kurallarla ilgili gerekli çalışmaları yapıyoruz"

Metin Şahin, şu an için 16 tane sporcunun puanlama kotası içinde olduğunu, puanlamanın içinde veya yakın olan tekvandocuların ise 2014 ve 2015'te grand prix'ler dahil olmak üzere puan veren açık turnuvalar, Avrupa ve dünya şampiyonalarına istikrarlı şekilde katılıp ilk 8 içinde yer almaya çalışacaklarını söyledi. 

Olimpiyat oyunlarında 8 kotanın tamamını alarak katılma hedefinde olduklarını belirten Şahin, "Türkiye'nin madalya deposu olan tekvandonun, 2016 Olimpiyat Oyunları'nda zirve yapması için çalışıyoruz" dedi. 

Federasyon teknik kurullarının yeni kurallarla ilgili gerekli çalışmaları sürdürdüğünü ve bu kurallara bir an önce adapte olmaya çalıştıklarının altını çizen Şahin, "2016 Olimpiyat Oyunları'na çok sporcuyla katılmayı planlıyoruz. Puanlamaya yeni sporcularımız da katılabilir. Genç arkadaşlarımızı iyi bir çalışma programı sonrasında 2016'ya kadar hazır hale getirmek için çalışacağız. Tekvandoda güçlü bir ülkeyiz ve şansımızı en iyi şekilde değerlendirmeye çalışacağız"şeklinde konuştu.

2014 veya 2015'te grand prix'lerden birini Türkiye'de düzenlemek için aday olacaklarına dikkati çeken Şahin, "Kasım ayı içinde Olimpiyat Oyunları'na 10 puan veren ve açık bir turnuva olan G1'i ülkemizde düzenleyeceğiz. Önümüzdeki sene ise 20 puan veren G2 için aday olacağız. Önümüzde iki Avrupa, bir de dünya şampiyonası var. Tüm bunlardan alacağımız puanların, kota alma konusunda bizi iyi bir yere getireceğine eminim"şeklinde sözlerini tamamladı. 

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141