• BIST 9772.09
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Muğla 18 °C
  • İzmir 20 °C
  • Aydın 19 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

Tek gayemiz hizmet

Tek gayemiz hizmet
Beş yıllık görev sürecin de Beldi'nin çevresini ve çehresini değiştiren Başkan İdris İspirli, “29 Marta yapılacak olan seçimlerde halkımızın tercihini doğrudan yana, haklıdan yana kullanmasını istedi. Huzur ve Hizmet için İdris İsbirli'ye devam. Beldi

Beş yıllık görev sürecin de Beldi'nin çevresini ve çehresini değiştiren Başkan İdris İspirli, “29 Marta yapılacak olan seçimlerde halkımızın tercihini doğrudan yana, haklıdan yana kullanmasını istedi. Huzur ve Hizmet için İdris İsbirli'ye devam. Beldibi'nin geleceği sizin elinizde”dedi
Beldibi mevcut Belediye Başkanı ve MHP Adayı İdris İspirli, yeni dönemde yapacak olduğu projelerini basına anlattı. İspirli “ Sözlerine yaptıklarım, yapacaklarımın teminatıdır diyerek başladı.Yeni dönemde Beldibi için 30 yeni proje hazırladık. Bu projelerimizin polemik konusu yapılmaması, sadece tartışılmasını istiyorum. Bizim tek gayemiz hizmettir” dedi.

Siyasi Parti Belediye Başkan Adayları seçim çalışmalarına hız verdi. Beldibi mevcut Belediye Başkanı ve MHP Adayı İdris İspirli, yeni dönemde Beldibi için hazırladığı otuz projesini basına tanıttı. İspirli “60 aylık icra döneminin sonuna geldik. Dönemimizde birçok proje tamamlayarak Beldibi'ni köyken kent yaptık. Şimdi hazırladığımız projelerle Beldibi'ne çağ atlatacağız. Beldibi için tamamen özgün ayağı yere basan 30 tane proje hazırladık. Bizim tek gayemiz hizmet. Biz iddialıyız. Projelerimizi hayata geçireceğiz” dedi.

İspirli'nin Projeleri

Kentsel Projeler
29 MART 2009 VE SONRASI İÇİN PROJELERİMİZ

KENTSEL PROJELERİMİZ
Dere kenarları yeşil alan ve yürüyüş yolları projesi: Marmaris sınırından derelerin kaynaklandığı son noktaya kadar , tüm sahili yürüyüş yolu , yeşil alan , süs havuzu ve dinlenme alanlarıyla donatarak Belde içinde bir çekim merkezi ve güzellik ortaya koymak.

1- Yağmur suyu kanalları projesi: Yağmur esnasında ve yağmur yağdıktan sonra biriken suların en yakından uygun, kapalı ve açık kanallarla derelere aktarılmasıyla yağmurun felakete dönüşmesini önlemek.

2- Cadde ve sokaklara kilitli parke projesi :Aşırı güneş ve aşırı yağmurlardan dolayı çabuk deforme olan asfalt kaplamanın yerine tüm yolların kaliteli parke ile kaplanması ile güzel görüntü ve sürüş emniyetini sağlamak.

3- İkinci Etap 12 Ayda 12 Park Projesi: Değişik yerlerde bulunan ve 1. Etabı tamamlanmak üzere olan 12 parka ilave olarak 2.Etap 12 parkın tamamlanarak vatandaşın hizmetine sunulması.

4- Çok maksatlı atış alanı projesi: Eskiden taş ocağı ve mıcır tesisi olarak kullanılan ve 2005 yılında Belediyemize kazandırılan bu alanda tüfek atışı , cirit , okçuluk v.b.aile boyu açık hava sporlarının yapılacağı bir ortamın sağlanması.

5- Gençlik Merkezi Projesi :Gençlerimizin ve kendini genç hissedenlerin buluşma noktası olacak, bünyesinde her türlü sosyal faaliyeti , sosyal etkinliği kapsayacak , her türlü hobi talebine cevap veren kapalı ve ferah mekanı Beldemize kazandırmak.

6- Beldibi Kültür Merkezi Projesi: Halen projesi ilgili kurumlarca onaylanma aşamasında olan ve zemin katta 15 adet 90 m2'lik işyeri de olan ve toplam 5.000 m2 kapalı alanı olacak olan bu merkezde Beldenin tüm ihtiyaçlarını kapsayacak birimler (kütüphane, toplantı salonu, sergi salonu v.s.) düşünülmüştür.

7- Büyük Şehir Parkı Projesi : Beldibili vatandaşların içinde ayrı bir dünyayı bulabilecekleri ve yapılmış bir benzeri olmayan, doğallığı bozulmamış bir ortamda, tamamen Beldemize özel tasarlanmış olup, Beldemiz kent kimliğine özel bir katkı sunacak bir projedir.

8- Beldibi Yüzme Havuzları Projesi : Denize çok yakın mesafede yaşayıp da çeşitli nedenlerle denizle buluşamayan vatandaşlarımızın sosyal ve kültürel durumlarına uygun açık yüzme havuzları ve ilave tesisleriyle ,özellikle çocuklarımız ve ev hanımlarımız için hayata geçirilecektir.

9- Beldibi Spor Kompleksi Projesi : Halen yapımı devam eden futbol sahalarına ve sosyal tesislerine yapılacak ilave minyatür sahalar ve 800 mt.lik yürüyüş parkuruyla öğrencilerimize, sporcularımıza ve tüm vatandaşlarımıza hizmet edecektir.

10- Düğün Salonu : Yöremizde ve Beldemizde sıkıntısı çekilen ve her türlü toplantıya cevap verecek tarzda 1000 m2 kapalı alanlı ferah ve havadar bir mekanı yöre ve belde insanlarıyla buluşturarak , salon çilesine son vermek.

11- Beldibi AGM Çatı Projesi: 2007 yılında tamamlanarak hizmete alınan Açık Hava Gösteri Merkezinin uygun teknoloji kullanılarak kapatılmasıyla ; hava şartlarına bağlı kalmadan her türlü sosyal faaliyet , konser ve toplantıya uygun hale getirmek.

12- Atatürk Meydanı Projesi: Mevcut Atatürk Anıtının yeri değiştirilerek, eski okul binasının yıkılmasıyla oluşacak alanda çevre düzenlemesi yapılarak, törenlerinde rahatlıkla yapılabildiği bir meydanı Beldemize kazandırmak.

13- Kentsel Yenileme Projesi: Köy döneminden kalma eski yapıların (kazanılmış hakları muhafaza ederek) yürürlükteki mevzuat dahilinde iyileştirilmesi ile görüntü kirliliğine engel olarak, Beldenin kent kimliğini olumlu yönde geliştirmek.

14- İtfaiye Binası Projesi: Beldenin gelecekteki nüfus potansiyelini de dikkate alarak, itfaiye hizmetlerinin geliştirilebilmesi için gerekli imkanı sağlamak.

15- Beldibi Kent Girişi Projesi: Beldemizin ana girişini yeniden düzenleyerek veya alternatif bir yol projesiyle Beldemize yakışacak bir ana girişi oluşturmak.






TURİZM AMAÇLI PROJELERİMİZ:
**********************************
16- Gezinti Yolları Projesi: Marmaris'in zümrütü Beldibi'nin eşsiz doğasında kendi vatandaşımızı ve yöremize gelen yerli yabancı tüm misafirleri buluşturmak.
17- Kaya Tırmanma Parkuru Projesi: Beldemizde halen münferit olarak yapılan kaya tırmanma ve dağcılık sporunu geniş kitlelere ve turizme açarak, Beldemize hareket getirmek.
18- Belbaşı Kanuni Heykeli Projesi:Muğla-Marmaris bölünmüş yol çalışmaları tamamlandığında, hazır olan projeyi uygulayarak, atıl olan bir bölgeyi güzelleştirmek ve tarihimize sahip çıkmak.
19- Asartepe Çevre Düzenleme Projesi: Dünden bugüne el atılmayan ancak, ziyarete açıldığında turistik kapasite yaratacak bölgeyi Marmaris turizmine kazandırmak.
20- Günübirlik Turizm Projesi: Her yıl Marmaris'e gelen yerli ve yabancı turistin bir kısmını günü birlik programlarla Beldemiz kapalı pazarı ve önümüzdeki dönemde Beldemize kazandırılacak diğer cazibe merkezleri sayesinde Beldemizde ağırlamak.
21- Beldibi Deniz Projesi: Marmaris'in denizi olmayan tek beldesi Beldibi'ni Gökova Körfeziyle buluşturarak, Beldibi'nin geleceğini ve ufkunu genişletmek.

SOSYAL PROJELERİMİZ
************************
23-EKMEK PROJESİ (Ev Kadınlarına Meslek Edindirme Kursları) : Takı/Tasarım , Dikiş/nakış,
Halı/Kilim, Hediyelik obje v.s. gibi beceri gerektiren el sanatlarını istekli ev kadınlarımıza
öğreterek, ev kadınlarımızın el emeği göz nuru eserlerini ve atıl zamanlarını ev ekonomisine katkıya
dönüştürmek ve bu yolla ev kadınlarımıza küçük de olsa ekonomik katkı sunmak.
24- SOYAD PROJESİ (Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma) :Gıda, giyecek ve ev eşyası hususunda
ihtiyaç sahibi ile yardımsever vatandaşların arasında köprü kurarak, hem ihtiyaç fazlası malzemeleri
değerlendirmek hem de bu yolla bir ailenin ihtiyacını gidermek. Bu kapsamda kardeş aile kavramını
hayata geçirerek sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı güçlendirmek
25-EKDEM PROJESİ ( Eğitime Katkı ve Destek Merkezi)
Burs; Gerçek ihtiyaç sahibi ailelerin eğitim gören çocuklarına ayrım gözetmeden aylık ortalama
100.-TL. eğitim bursu vererek başarılı çocuklarımızı desteklemek,
Etüt Merkezi: Her sevideki okul çocuklarımıza, beldedeki emekli öğretmenlerimizin katkılarıyla,
Belediyemizce kurulacak dersliklerde etüt çalışması ve ders takviyesi vermek.
Öğrenci Misafirhanesi; Beldemize şehir dışından gelen lise talebelerine ve önümüzdeki yıllarda
Beldemizde açılacak olan yüksek okulda okuyacak üniversite öğrencilerine ekonomik ve güvenli bir
barınma imkanı sağlamak.
Kreş ;Çalışan annelerin kış ve yaz küçük çocuklarını emanet edebilecekleri ekonomik ancak kaliteli
bir ortamı sunmak .
26- HEYAS PROJESİ (Her Yaşta Spor )Yapımı biten/devam eden ve projelendirilen (spor kompleksi
yürüyüş yolları, açık hava jimnastik alanları, semt sahaları ve atış alanının tamamlanmasıyla; yediden
yetmişyediye her yaştan vatandaşımıza yaygın olan her spor dalıyla uğraşması için imkan ve alan
yaratarak sağlıklı ve dinamik toplum oluşumunu desteklemek.

DİĞER PROJELERİMİZ:
***********************
27- Okullar Bölgesi Projesi: Mevcut okullarımızın yanına birçok yeni okullar ilave ederek ve halen
gerçekleşme aşamasında olan 4 yıllık Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksek Okulunu Belediyemizce
kararlaştırılan arazi üzerinde hizmete açılmasını sağlamak.
28- Gökbel Su Projesi:Mariç Belbir ile gerekli koordine yapılarak uzun yıllara dayanan Gökbel'in
susuzluk ve alt yapı sorununa kalıcı çözüm getirmek.
29- Beldibi Sanayi Sitesi Projesi: Taşhan Mevkiinde özel sektör marifetiyle yapılan ve inşaatı devam
eden Küçük Sanayi Sitesi işyerlerine, Belediyemizce de kapasite ilavesi yapılarak, gerekli ilave
düzenlemelerle Yöremizin önemli bir sorununu gidermek.
30- Sosyal Konut Projesi: Beldemizde yaşayan, hiç konutu olmayan vatandaşlarımızla dayanışma ve
işbirliği içinde kamudan arazi teminiyle kira öder gibi 65 m2'lik sosyal konutlar üreterek, dar gelirli
vatandaşlarımızın ev sahibi olmasını sağlamak.

  • Yorumlar 11
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
  • BAŞKAN OKTAY'DAN İTFAİYEYE ZİYARET28 Eylül 2022 Çarşamba 13:43
  • Başkan Gürün Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi’ni İnceledi27 Eylül 2022 Salı 15:13
  • ÇOCUK PARKINA ÇİRKİN SALDIRIYA TEPKİ27 Eylül 2022 Salı 14:55
  • HALK MASASI VATANDAŞLA BELEDİYE ARASINDA KÖPRÜ OLDU27 Eylül 2022 Salı 14:48
  • Büyükşehir’le Bisiklet Yol Ağı Genişliyor18 Ağustos 2022 Perşembe 12:47
  • Büyükşehirden Fidan ve Tohum Desteği18 Ağustos 2022 Perşembe 12:40
  • Fethiye Belediyesi Deprem Tatbikatı Yaptı18 Ağustos 2022 Perşembe 12:33
  • BAŞKANLA PERSONEL ÖĞLE YEMEĞİNDE BULUŞTU18 Ağustos 2022 Perşembe 12:30
  • ZABITALAR DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRMIYOR18 Ağustos 2022 Perşembe 12:27
  • MARMARİS’TE YÜZLER GÜLÜYOR06 Ağustos 2022 Cumartesi 10:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141