• BIST 9151.98
  • Altın 2324.488
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9376
  • Muğla 9 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 13 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Tek CHP'li Vekil Gümüş Oradaydı

Tek CHPli Vekil Gümüş Oradaydı
Balıkesir'de yoğun kar yağışı nedeniyle günlerdir yaşanan sıkıntıları vatandaşlarla birlikte göğüslemeye çalışan CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet GÜMÜŞ, köy köy gezerek yıkılan kümes ve hayvan barınaklarını yerinde gözlemledi

Balıkesir'de yoğun kar yağışı nedeniyle günlerdir yaşanan sıkıntıları vatandaşlarla birlikte göğüslemeye çalışan CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet GÜMÜŞ, köy köy gezerek yıkılan kümes ve hayvan barınaklarını yerinde gözlemledi ve vatandaşların dertlerini dinledi. GÜMÜŞ, özellikle etkisi en çok hissedilen ve en ağır hasarın meydana geldiği Bigadiç İlçesi'nde köylerde bulundu ve İlçe Tarım Müdürlüğünü de ziyaret ederek bilgi aldı.

 

"KAR YAĞDI, YOLLAR TIKANDI, ELEKTRİKLER GÜNLERCE KESİK KALDI, BARINAKLAR ÇÖKTÜ, ONBİNLERCE PİLİÇ, YÜZBİNLERCE CİVCİV, ONLARCA BÜYÜKBAŞ VE KÜÇÜKBAŞ HAYVAN TELEF OLDU"

 

Şiddetli kar yağışı nedeniyle Bigadiç'te büyükbaş ve küçükbaş hayvan barınakları ve kümeslerden resmi rakamlara göre 100 tanesinin çatısının ya tamamen çöktüğünü ya da ağır hasar aldığını söyleyen GÜMÜŞ, burada on binlerce hayvanın telef olduğunu, pek çok keçinin kaybolduğunu, bazı hayvanların da zorunlu kesime gönderildiğini ifade etti. Geçimini hayvancılıktan sağlayan vatandaşlar için çok ağır bir tablo olduğunu belirten GÜMÜŞ, devletin konuya el atarak yaraları sarması gerektiğini ifade etti.

 

"HAYVANCILIKTA SORUNLAR ZATEN BÜYÜKTÜ, BU DARBE İLE İYİCE BÜYÜDÜ"

 

GÜMÜŞ, hayvancılıkta yanlış politikalar nedeniyle zaten çok güçlük çeken üreticinin belinin büküldüğünü ve kar yağışı ile yolların tıkanması, günlerce elektrik verilememesinin, bir de üstüne barınakların yıkılmasının üreticiye maliyetinin çok fazla olduğunu belirtti. Hayvancılıkta makine kullanımına alışan hayvanların elle sağıma alışmadıkları için ürün kaybı da yaşandığını hatırlatan GÜMÜŞ, barınakların yeniden inşaası ve onarımı için devlet desteğinin şart olduğunu söyledi.

 

"HÜKÜMETİN ONAY VERDİĞİ KÜMESLER YIKILMIŞ, ESKİ OLDUĞU İÇİN KREDİYE UYGUN BULMADIĞI BÜYÜK KÜMESLER AYAKTA"

 

İlyaslar Köyü'nde çok ilginç bir durum gözlemlediklerini ifade eden GÜMÜŞ şöyle konuştu: "İlyaslar'da kar yağışının afete dönüştüğünü gördük. İlginç olan şu ki eski büyük kümesler yıkılmamış, yeni kredi şartlarına uygun olarak yapılması ve denetlenmesi gereken kümesler yıkılmıştır. Oysa eski kümesleri standartlara uygun bulmadıkları için kredilendirmiyorlardı. AKP hükümetinin standartlarıyla yapılan kümesler yıkılmıştır. Ama eski, ortadan direk taşıyıcılı, standartlara uymuyor denilen kümesler ayakta kalmıştır. Bu kümeslerin sahiplerine hükümetin el uzatması ve eksiklerini telafi etmesi şarttır."

 

BİR TEK CHP MİLLETVEKİLİ ORADAYDI

 

Bölgede diğer siyasi parti milletvekillerinden kimse bulunmazken özellikle iktidar milletvekillerinin bulunmayışına halk tepkiliydi. Günlerce elektrik kesintisi yaşanan, yolları kapanan böyle bir afet durumundan sonra karşılarında bir tek CHP'yi, Haluk Ahmet GÜMÜŞ'ü ve CHP Bigadiç İlçe Örgütü'nün yönetimini gören vatandaş teşekkür etti ve içini döktü. Haluk Ahmet GÜMÜŞ'ün İlçe Yöneticileri ile ziyaretlerde bulunduğu haberinin duyulması üzerine iki gün sonra iktidar partisi milletvekilleri de bölgeye gitti.

 

DURSUNBEY, SINDIRGI, KEPSUT VE SAVAŞTEPE'DE DE HASARLI YERLER VAR

 

Balıkesir Milletvekili GÜMÜŞ şunları kaydetti: "En çok zararı Bigadiç İlçesi'ne veren kar yağışının Dursunbey, Sındırgı, Kepsut ve Savaştepe'de de hasarlara yol açtığını belirten GÜMÜŞ, bu ilçelerimizde de yıkılan çatılar, telef olan ve zorunlu kesime giden hayvanlar mevcuttur. En önemli konu çatısı yıkılan barınakların ve kümeslerin bir an önce tamiri ve yeniden yapımıdır. Devletin, geçimini hayvancılıktan kazanan bu vatandaşlarımıza gerekli kolaylığı göstermesi, kredilerde kolaylık ve indirim sağlaması, hükümetin eksiklerinden doğan mağduriyetleri de gidermesi gerekmektedir. Ayrıca bölgede seracılık da zarar görmüştür. Yıkılan seralarda marul, sarımsak, maydanoz ve soğan gibi pek çok ürün zayi olmuştur."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141