• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Muğla 18 °C
  • İzmir 20 °C
  • Aydın 19 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

-"TEHDİT EDİLİYORUM"

-TEHDİT EDİLİYORUM
Ergenekon Soruşturmasının Ana Delilini Oluşturan Ümraniye'deki Bombaların Bulunduğu Evde Yaşayan Tutuklu Sanık Ali Yiğit İfade Verdi.

ÜMRANİYE BOMBALARININ SAHİBİ BULUNDU

Ergenekon Soruşturmasının Ana Delilini Oluşturan Ümraniye'deki Bombaların Bulunduğu Evde Yaşayan Tutuklu Sanık Ali Yiğit İfade Verdi.



Yasemin Güneri bildiriyor - Ergenekon Davası'nın bugünkü duruşmasında Ergenekon soruşturmasının ana delilini oluşturan Ümraniye'deki bombaların bulunduğu evde yaşayan tutuklu sanık Ali Yiğit ifade verdi. Yiğit, Ümraniye'deki gecekonduda ele geçirilen bombaların Oktay Yıldırım'a ait olduğunu iddia etti.


Ergenekon Davasının 13. Duruşması Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampusü'nde başladı. Tutuklu ve tutuksuz sanıkların duruşma salonuna alınmasının ardından 3 numaralı sanık Ali Yiğit ifade vermeye başladı.


Ümraniye'de bir gecekonduda bombaların ele geçirilmesi sonrası başlayan Ergenekon soruşturmasında "kilit isim" olarak anılan Ali Yiğit, Emniyet ve Karakolda verdiği ifadelerin geçerli olduğunu söyledi. Ergenekon tutuklu sanıklarından Oktay Yıldırım'ı dayısının yanında tanıdığını belirten Yiğit, "Beni tanımadığını iddia ediyor. 2005 Ağustos'unda askerden döndüm. Dayım Mehmet Demirtaş bana manav dükkanı açacağını söyledi. Kabul ettim. 2006'da manavı açtık. Manava Oktay Yıldırım gelip gidiyordu" dedi. Yiğit, Yıldırım'ın manavda her türlü işe karıştığını belirterek şunları dedi:

"Beni çok iyi tanıyor, beni tanımamasını kabul etmiyorum. Karakolda siyah Mercedes ile Muzaeffer Tekin'in de manava geldiğini söylemiştim. Ancak sonradan o kişinin Tekin olmadığını anladım. Babam çatıda bulunan bombaları gördü. Dayım bombaların Oktay Yıldırım'a ait olduğunu ve kimseye söylemememizi istedi. Bunun üzerine babam Trabzon'a gitti. İhbar ettiğini bilmiyordum. Manavımı kapatıp taksicilik yapmaya başladım. Bir gün bomba imha ekipleri daha önce boşattığım eve geldi. Polislerle beraber sanayiye anahtarı almaya gitti. Ev benim kontrolümde arandı. Polisler çatıya çıktığında bombalar bulundu. Karakolda ifadem alındı. Beni polisin koruyup kolladığı yalandır."

-"TEHDİT EDİLİYORUM"

Yiğit, bombaların bulunmasının ardından verdiği ifade nedeniyle hem kendisinin hem de ailesinin tehdit edildiğini belirterek bu durumu cezaevi yönetimine de bildirdiğini söyledi. Yiğit, "Ailemi arayıp '15 yıl sonra görüşeceğiz' diyorlar. Ailemi tehdit etmesinler. Tekirdağ Cezaevi'nde kaldığımda avukatım olduğu halde başka bir avukat gelip beni tehdit etti. Oktay Yıldırım lehine ifade verip avukatımı reddetmem istendi. Ben de kabul ettim. Ne derlerse "evet' demek zorunda kalıyordum. "Bombaları polis koydu' denmem istendi. İfademi değiştirmek istemiyorum. Telefon kaydım geriye doğru incelenirse kimlerin tehdit ettiği ortaya çıkacak."

-"KERİNÇSİZ BANA BASKI YAPTI" İDDİASI-

Yiğit, tutuklu sanıklardan Avukat Kemal Kerinçsiz'in ifadesini değiştirmesi için kendisine baskı yaptığını da iddia etti.

Trabzon'da olduğu dönemde Kerinçsiz'in kendisini arayıp İstanbul'a davet ettiğini belirten Yiğit, İstanbul'a gelip Çakmak Mahallesi'nde bulunan Kardak Balıkçısı'nda Kerinçsiz ile buluştuklarını söyledi. Buluşma sırasında yanında abisi Murta Yiğit ve Kayınpederinin de bulunduğunu belirten Yiğit, "Kerinçsiz ve Mahmut Öztürk'ün bir avukatı ifademi değiştirmemi istediler. İstedikleri ifadeyi verirsem bir ömür boyu rahat edeceğim söylendi" diye konuştu.

Yiğit'in ifadesinin ardından İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Köksal Şengün, Yiğit'in daha önce ve karakolda verdiği ifadeleri okudu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141