• BIST 8889.43
  • Altın 2240.943
  • Dolar 32.3403
  • Euro 35.1219
  • Muğla 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 17 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Taylan Ülger, " Algı yönetimi yapıyorlar ! "

Taylan Ülger,  Algı yönetimi yapıyorlar !
Günde en az 4 saat müzik dinlerim. Müziği hayatıma katabildiğim ölçüde insanlaşıyorum ve insanca hayatlar için yaşıyorum... Bu Arada unutmadan disiplinli biriyim bunu laf olsun diye söylemiyorum etrafım iyi bilir, disiplin yoksa ben yokum.

 

Taylan Ülger Kimdir ?

Müzisyen bir ailenin tek çocuğuyum. Konuyu çok uzatmadan cevap vereyim doğduğumda müziğin içine doğmuş ve hala onunla nefes alan bir insanım .

Müzik geçmişin de neler yaşadın ve en önemlisi ne zaman başladın ?

Müzik hayatıma lise de bir arkadaşımın desteği ile başladım. 1 sene sonra Türkiye’nin en büyük starlarından birisine vokalist oldum. Daha sonrasında hem konserlerde hem de stüdyo ortamında tecrübe kazandım . 3 yıl boyunca Türkiye’nin en büyük festivallerinde bir çok ünlü isim ile aynı sahnede konserler verdim.

inshot_20181009_011017705.jpg

Hayatında biri var mı ?

Ne sen sor nede ben söyleyeyim :) Yeteri kadar anlaşılmıştır herhalde

Aşk mı Para mı ?

Tabiki Aşk hayatın zirvesi Aşk benim sebebim Aşk. AŞK AŞK AŞK.  Paraya gelince parayı sadece müzikte üretebilmek üretime devam edebilmek ve sevdiklerime yetebilmek konusunda istiyorum. Yoksa araç olmaktan başka birşey değil gözümde

Evlenmeyi düşünüyor musun ?

Evet en büyük hayalim aşık olacağım kadından bir kızımın olması

Girdiğin bu yolda hangi konularda haksızlığa uğradığını düşünüyorsun?

Ohoooo o kadar çok ki. Mesela dijital platformlarda ki sahtekarlıklar. Resmen algı yönetimi yapıyorlar. Albüm çıktığından beri sayısız sahte izlenme teklifi aldım. Ancak buna gerek duymadım duymayacağımda. Organik ilerlemek benim için çok önemli sahte 1 milyon olacağıma gerçek 1 kişi dinlesin beni... Maalesef görüyoruz ki bu sektörde isim olan kişiler bu yola başvuruyorlar kendilerini olduklarından çok daha başarılıymış gösteriyorlar. Pardon da bu ülkede dünya Starı var da benim mi haberim Yok ?  Öyle o rakamlar olsa evlerinden dışarıya adım atamazlar.

Bir çok ulusal medya kuruluşları şarkıyı beğendikleri halde çok büyük paralar almadan şarkıyı çalmıyorlar yayınlamıyorlar. Bu haksızlık değil de nedir ? Parası olanın başarılı görüldüğü bu sektörde müzik ve müzisyenler can çekişiyor. Paran yoksa müzik yapma deniliyor.

Bize no name diyorlar, pardon da sen beni isim olan sanatçılar kadar destekledin de ben mi no name oldum ?

O yüzden bu sektörde bizlere yapılan çok büyük haksızlıklar var bunu tüm müzisyen arkadaşlarım için söylüyorum.

Kişilik olarak belirgin özelliklerini merak ediyorum ?

Yalnızlığı seviyorum kendime ait izole bir dünyam var. 90 lara aşık bi adamım. Bu bir özellik mi dersen evet derim çünkü ben 90 lar müziğini yaşamış gibiyim. Güldüğümü zor görürsünüz ama gülüyorsam yüreğimden gözlerimle gülerim. Sakin bir yapım var ancak sinirlendiğim zaman işler çığrından çıkabiliyor. Hayatın her anına derin bakmaya çalışıyorum, hayata her şeye duyarlılığımı korumaya çalışıyorum. Doğayı hayvanları ayrı seviyorum . Özellikle sokak hayvanlarını... Mesela içim daraldığı zaman kaçtığım bir yer YEŞİL VADİ :)

Günde en az 4 saat müzik dinlerim. Müziği hayatıma katabildiğim ölçüde insanlaşıyorum ve insanca hayatlar için yaşıyorum... Bu Arada unutmadan disiplinli biriyim bunu laf olsun diye söylemiyorum etrafım iyi bilir, disiplin yoksa ben yokum.

Aldığın eğitimler neler peki, çünkü gayet eğitimli bir sese sahipsin. Eğitimli değilsen de Allah vergisi diyeceğim.

Profesyonel bir eğitim almadım mutfakta aşk ile pişmeye çalıştım diyebilirim. Çok dinledim uzun zaman tecrübe ettim sanırım bu en büyük eğitim kadar önemli ? Ama eğitim önemli o ayrı...  Allah benim kalbime müziği hayatı omunla öğrenmem onunla ifade etmem için vermiş. O yüzden Allah vergisi olan müzik aşkım.

inshot_20181009_011114934.jpg

Eklemek istedigin yada okuyucularımıza söylemek istediklerin var mı?

İşin içinden çıkamadıkları anlarda “ÇIK HADİ” dinlesinler görecekler çok faydası olacak :)

Bize zaman ayırdığın için çok Teşekkür ederiz. Başarılar hep seninle olsun.

Ben Teşekkür ederim. Sizinle sohbet etmek ayrı bir keyif oldu benim için...

 

Röportaj: Emir Keşan

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141