• BIST 9804.02
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Muğla 22 °C
  • İzmir 24 °C
  • Aydın 24 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C

Tarım alanına araç ekmişler!

Tarım alanına araç ekmişler!
Marmaris'te, yıllarca trafik suçu yada haciz yüzünden çekilen araçlar, üzerine kaçak ve ruhsatsız yapı inşa edilmiş korunacak tarım alanı'na götürülmüş

Tarım alanına araç ekmişler!

Marmaris'te, yıllarca trafik suçu yada haciz yüzünden çekilen araçlar, üzerine kaçak ve ruhsatsız yapı inşa edilmiş korunacak tarım alanı'na götürülmüş… Yaklaşık 1 yıl öncesine kadar yediemin deposu olarak kullanılan Asparan'daki arazinin, tarım alanı olduğu, içerisine kaçak yapı dikildiği, hem kaçak hem ruhsatsız olduğu için mühürlendiği, yıkım kararı alındığı, sorumlu işletmecileri hakkında da suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı. Tüm bunlara rağmen arazinin boşaltılmaması, halen yüzlerce motorlu aracı barındırması ise kafalarda soru işareti yarattı

 

0217.jpg

Marmaris Milli Parklar Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na ait araziler, Muğla'da Büyükşehir Yasası'nın da uygulanmaya başlandığı 30 Mart 2014 yerel seçimlerinin ardından İlçe Belediyesi'nin sorumluluk sahasına girince, yazışma trafiğini artırmıştı. İçmeler Pazarı ve mahalledeki yürüyüş yolu üzerindeki işletmeler gibi uzun yıllardır üzerinde faaliyet gösterilen çok sayıda yerin Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na ait olduğu hatırlanmış, tebliğ yağmuruna tutulan Marmaris Belediyesi'nden 'gereken'in yapılması istenmişti.  Belediye yönetimi de bunun üzerine İçmeler pazaryerini kapatmak, yürüyüş yolundaki işletmeleri mühürlemek zorunda kalmıştı. Tebliğ ve yazışma trafiğine 'Çelenk Oto' adlı firmanın yedi emin deposu olarak kullandığı Asparan'daki arazisinin de muhatap olduğu ortaya çıktı. Deponun, tarım arazisi üzerinde, amacının dışında kullanıldığı, kaçak yapı barındırdığını, mühürlü olduğu, mühürlüyken dahi araç getirildiğinin iddia edildiği, hakkında da yıkım kararı bulunduğunu gözler önüne seren yazışma trafiği şöyle gelişti:

Marmaris Milli Parklar Müdürlüğü, Belediye'ye gönderdiği 6 Ağustos 2014 tarihli yazıda, yedi emin deposu olarak faliyet gösteren yerin 'Tarımsal Niteliği Korunacak Alanlar' içinde kaldığı belirtilerek, “Milli Parkı Uzun Devreli Gelişme Planı Plan Plan Hükümlerine aykırı kullanıldığı tespit edildi” denildi.

“ACİLEN GEREKEN YAPILSIN”

Marmaris Milli Parklar Müdürlüğü Müdürü Vekili Fikret Çatalkaya imzasını taşıyan yazının sonunda da Belediye'den 'acilen' gerekli yasal işlemler yapıldıktan sonra taraflarına bilgi verilmesi istendi. Bunun üzerine Belediye yetkilileri depoya giderek 29 Ağustos 2014'te yapı tatil zaptı tuttu. Alan içerisinde kalan, kaçak dolayısıyla ruhsatsız olduğu belirlenen

95,45 metrekarelik prefabrik yapıyı da mühürledi. 3 Eylül 2014'te söz konusu işletmeye para cezası uygulandı. 1 Ekim 2014'te ise Belediye Encümeni yıkım kararı aldı. 21 Ekim 2014'te ise Türk Ceza Kanunu'nun 'imar kirliliğine neden olmakla' başlıklı 184. Maddesi gereğince kaçak yapının sorumluları hakkında Belediyenin Hukuk İşleri birimince Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

MÜHÜRLÜYKEN DE FAALİYET GÖSTERDİ İDDİASI

Yargı süreci devam ederken, geçtiğimiz Nisan ayında Başbakanlık İletişim Merkezi'ne gönderilen yazıda, jandarma ve trafik ekiplerince mühürlü alana araç teslimi yapıldığı bahsedilince, Milli Parklar, 24 Nisan 2015 tarihli yazıyla bu kez İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden gerekenin yapılmasını istedi.

YIKIMI İHALEYİ BEKLİYOR

Konuyla ilgili elimize ulaşan son yazışma örneğinde ise Marmaris Belediyesi, Belediye Başkan Vekili Halil Gökovalı imzasını taşıyan 14 Mayıs 2015 tarihli yazı aracılığıyla Milli Parklar'ı bilgilendirilirken,  “Belediyemizce 'Marmaris geneli ruhsatsız, Rushsat ve Eklerine Aykırı Binaların Yıkım İşi' adı altında 2015/45029 İhale Kayıt Nosu ile yıkım ihalesi yapılmış olup, ihale süreci devam etmektedir” denildi.

Gazetemizin Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Temel Irmak, dün Asparan'a giderek 'tarım arazisi' üzerindeki depoyu yerinde görüp, görüntüledi. Çok sayıda kamu kurumunu harekete geçiren ve yazışmalarda yasal olmadığı kaydedilen depoda, hala ya trafik suçu yada haciz işlemleri dolayısıyla çekilmiş yüzlerce araç duruyordu.

“OLAY YARGIDA, VERİLEMEYECEK HESABIMIZ YOK”

Gazetemizin Facebook sayfasından dün duyurusunu yaptığımız habere konu olan gelişmelerin muhatabı 'Çelenk Oto Kurtarma'dan ise “Olay zaten yargıya taşındı. Verilemeyecek hesabımız yok” açıklaması geldi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141