• BIST 9524.59
  • Altın 2492.323
  • Dolar 32.5526
  • Euro 34.6859
  • Muğla 10 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 16 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Tarihi Sultanahmet Köftecisi, Ortadoğu’da 10 ayda 6 şube açacak

Tarihi Sultanahmet Köftecisi, Ortadoğu’da 10 ayda 6 şube açacak
Asırlık lezzet durağı Tarihi Sultanahmet Köftecisi, dünya markası oldu.

Asırlık lezzet durağı Tarihi Sultanahmet Köftecisi, dünya markası oldu. Ortadoğu’da 10 ayda 6 şube açacak ünlü köfteci, Avrupa'ya da Hollanda üzerinden açılıyor. Sultanahmet Köftecisi Yönetim Kurulu Başkanı Tezçakın: "Yurt dışı yatırımlar şubelerle sınırlı olmayacak, marketlerde köfte satışı, catering, köfte arabası ve kiosk projeleri de hayata geçirilecek’’ dedi.

İstanbul- Tarihi Sultanahmet Köftecisi, kardeş ülke Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de açtığı şubeyle yurt dışına taşıdığı asırlık lezzetini, dünya markasına dönüştürdü. Ortadoğu’da 10 ayda 6 şube açacak olan ünlü köfteci, Hollanda üzerinden de Avrupa’ya açılacak.

Türk mutfak kültürüne katkılarından dolayı çok sayıda ödül alan, son olarak da İstanbul Kültür Üniversitesi’nce yaşamakta olan “uzun ömürlü-köklü aile işletmesi” ödülüne layık görülen Sultanahmet Köftecisi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tezçakın, dedesi Mehmet Seracattin Efendi’nin 95 yıl önce açtığı küçücük dükkânla temellerini attığı işletmenin, bugün sektörünün en çok tanınan markası haline geldiğini söyledi.

İşletmenin, franchise yöntemiyle bir süre önce yurt içinde başlattığı şubeleşme çalışmalarını yurt dışına taşıdığını anlatan Tezçakın, ‘’ Bakü, yurt dışı hedeflerimizin ilk adımı oldu. Yoğun talep gördük ve ikinci şubemizi açtık. Yurt dışı ağımızı Ortadoğu’ya yönelerek genişleteceğiz. Önümüzdeki 10 ayda Suudi Arabistan’da Mekke, Medine ve Cidde’de, Birleşik Arap Emirlikleri’nde Abu Dabi ve Dubai’de, Katar’da ise Doha’da şube açacağız. Ayrıca, Bahreyn (Manama), Kuveyt, Irak (Erbil), Umman, Lübnan, Mısır ve Ürdün’de şube açma çalışmaları da sürüyor. Avrupa’ya da Hollanda üzerinden üzerinden açılacağız. Master franchise merkezimiz Hollanda olacak. Önce Atina olmak üzere bir çok Avrupa kentinde şube açacağız. Önceliğimiz Türklerin yoğun olarak yaşadığı Almanya, Fransa gibi ülkeler olacak’’ diye konuştu.

En az 4 kıtada onlarca şubesi olan uluslararası bir marka olma hedefiyle yola çıktıklarının altını çizen Tezçakın, ‘’Bu hedefleri bir bir gerçekleştiriyoruz. Sultanahmet Köftecisi artık bir dünya markası oldu. Dünyanın her yerinden markamıza yoğun talep geliyor. Yurt dışı yatırımlar dükkânlarla sınırlı olmayacak, marketlerde köfte satışı, catering, köfte arabası ve kiosk projeleri de hayata geçirilecek’’ dedi.

Tezçakın, Sultanahmet köftesini yurt içinde de evlere de sokmak için uğraş verdiklerini, yakında tüm büyük marketlerde ürünlerinin orijinal logoları ile satışa sunulacağını sözlerine ekledi

-Sefaköy’de yeni şube-

Öte yandan, Tarihi Sultanahmet Köftecisi, İstanbul’daki şube ağına Sefaköy’ü de ekledi.

Borusan’ın yanında hizmete giren şubenin açılış kurdelesini Tarihi Sultanahmet Köftecisi’nin 4. kuşak sahiplerinden Sinan Tezçakın, Murat Koçyiğit, Serhat Koçyiğit ile Genel Müdür Burak Duman birlikte kesti. Açılışta, 4. kuşaktan Timur Tezçakın ile Franchise Müdürü Mürsel Yıldız da bulundu.

Sefaköy Şubesi, Sultanahmet Kafe konseptinin ilk kez uygulandığı mekan olarak da asırlık işletmenin tarihindeki yerini aldı. Sefaköy şubesinin bahçesi, yemek dışında, çay, kahve, tatlı gibi ürünleri tüketerek vakit geçirmek isteyenlere açık olacak. Ayrıca, Sultanahmet Köftecisi’nin klasik lezzet üçlüsü köfte, piyaz ve irmik helvasından oluşan menüsü de bu şubede, Osmanlı mutfağı ile çeşitlendirildi.

sefakoy-2.jpg

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141