• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3617
  • Euro 34.938
  • Muğla 9 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 13 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Tampon bölge projesi ecnebi üflemesi

Tampon bölge projesi ecnebi üflemesi
BTP Genel Başkanı Prof. Haydar Baş, Türk milletinin her gün 3–5 evladını teröre kurban verirken, tedbir alması gereken siyasilerin sözde demokrasi havariliğine soyunarak, devletin elini–kolunu bağladıklarına dikkat çekti.

DEVLETİN ELİNE AYAĞINA DEMOKRASİ KELEPÇESİ

BTP Genel Başkanı Prof. Haydar Baş, Türk milletinin her gün 3–5 evladını teröre kurban verirken, tedbir alması gereken siyasilerin sözde demokrasi havariliğine soyunarak, devletin elini–kolunu bağladıklarına dikkat çekti.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Başkanlık Divanı Ankara'da toplandı. Parti genel merkezindeki toplantıda konuşan BTP Genel Başkanı Prof. Dr.. Haydar Baş terör gündemi üzerine değerlendirmeler yaptı. BTP Genel Başkanı 17 şehit verdiğimiz Hakkâri Aktütün karakolu baskınıyla ilgili olarak şu ana kadar üzerinde durulmayan noktalara dikkat çekti. Prof. Dr. Haydar Baş şunları söyledi:

“Şimdi gelecek bir terörist havan topu atacak ve bu havan mermisi havada patlayacak. Bu düzenli bir ordunun eğitimidir. O halde olaya bu gözle baktığınız zaman bunun arkasında birçok gücün olduğunu görebilirsiniz. Hayal etmiyorum ben, neticeden yola çıkarak diyorum ki; burada İsrail'in de bir parmağı olabilir. Hatta onlar da bu baskını yapabilir. O bölgede zaten ABD var, o yapmış olabilir. Hülasa Peşmerge yapmış olabilir. Şayet bunlar değil de bu topraklarda asırlar boyu benimle beraber olmuş insanlardan bu teröre bulaşanlar varsa bile onları da ben adam edeceğim.”

Terör azınca, hemen demokrasiyi hatırlıyorlar

Prof. Dr. Baş, Aktütün baskınında 'ABD ile istihbarat zafiyeti yok' diyen yetkililere, “İstihbarat akışı tamammış? O zaman sorarlar sana; madem istihbarat akışı tamam ne güne bu çocuklarımı öldürdün?” sorusunu sordu.

Avrupa Birliği ve küresel odakların taleplerinin ve eksende Türk hükümetlerinin hazırladıkları sözde demokrasi paketlerinin terörü azdırdığını ifade eden BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Baş, “Biz, demokrasi havariliğiyle teröristleri cüretkar kılınmasına ve ülkemizin işgaline zemin hazırlayacak adımlar atılmasına karşıyız” dedi. Prof. Dr.. Baş “Milletimizin ihtiyaç ve taleplerine sıra gelince demokrasiden söz eden yok. ABD veya AB istiyor, IMF talep ediyor diye Türk milletinin hukuk temellerini, kültür dinamiklerini, medeniyet esaslarını hiç kimseye sormadan değiştiriyorsun. Burada demokrasiden söz etmiyorsun. Milletin her şeyini ona sormadan ve rızasını almadan değiştiriyorsun; burada demokrasiye halel geliyor diye sorgulamıyorsun. Ama sıra teröre karşı alınacak tedbirlere gelince, herkes demokrasi havarisi kesiliyor. Millet ve devlet, can evinden vuruluyor; demokrasiden söz ediliyor. Demokrasi tiyatrosu oynanıyor. Bu demokrasi değildir. Bu, demokrasi tiyatrosuyla, devletin elini–kolunu bağlamaktır, milleti bitirmektir” şeklinde konuştu.

Terörün devletler için bir hastalık olduğuna dikkat çeken BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Baş, “Şeker veya tansiyon hastasına, doktor, perhiz yapacaksın, diyor; tuzlu yemeyeceksin, şekerli yemeyeceksin diyor, kota koyuyor. Bu, o insanın özgürlüğünü engellemek değildir, demokratik zafiyet değildir. Teröre karşı alınacak önlemler de böylesi gerekli bir perhizdir, demokrasiye halel getirmek değildir. Demokrasiyi ortadan kaldırmak değildir; bilakis millet ve devletin bizzat varlığını korunmaktır, demokrasi de ancak böyle korunur. Aksi halde terör karşısında devlet ve milleti aciz düşürülmüş olur, işgale zemin hazırlanmış olur, devlet ve milleti parçalamaya davetiye çıkartılmış olur. Millet ve devleti ortadan kaldıran bir demokrasi olmaz. Devlet ve milletimizin selameti için herkes aklını başına devşirmeli, alınması gereken her türlü tedbirler alınmalıdır” dedi.

“Hicaz'ı Osmanlı'dan koparan oyunlar şimdi Güneydoğu'da oynanıyor” diyen BTP Genel Başkanı Prof.. Baş, “Kürt'le Türk aynı köktendir, Altay kökenlidir; aynı ailenin fertleridir, kimse milletimizi birbirinden ayıramaz” dedi.

Tampon bölge projesi ecnebi üflemesi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin “Kuzey Irak'ta tampon bölge oluşturulsun” teklifini de değerlendiren BTP Genel Başkanı şunları söyledi: “Tampon bölgede Türk Mehmetçiğinin işi olmadığına göre kimin işi olacak? Birleşmiş Milletler, Amerika ve Kuzey bölgesinde bulunanların işi olacak. Kimi korumak için? Türkiye'yi yıkmak için hareket edenleri. Tampon bölge sözü o zaman kimin sözü? Onların sözü değil. Biz Saddam döneminde dahi Irak'ta en az seksen kilometre içeriye giriyorduk. 'Girelim o bölgeyi kendi tasarrufumuzda her türlü idaresini elimize alalım ve oradaki insanları da biz koruyalım. Bizim orada Kerkük'teki kardeşlerimiz var. Onlarla da bütünleşelim.' Niye bunu söylemiyorsun? Hani sen milliyetçiydin?”

Önce Hicaz'da şimdi Güneydoğu'da

Türkiye'nin milli birlik ve bütünlüğünün parçalanmak istendiğini dile getiren Prof. Dr. Baş, “Geçmişte Hicaz'ı Osmanlı'dan koparan oyunlar şimdi Güneydoğu'da oynanıyor” diye konuştu. BTP Genel Başkanı şunları söyledi: “Fitneyi körüklüyorlar dikkat ediyor musunuz? Bilmem nerede bir olay olmuş, onu büyütüyorlar. İstiyorlar ki, bütün Türkiye'yi bu ateş sarsın. Ne olacak peki, bu ateş Türkiye'yi sardıktan sonra? Onu söyle bana. Hepimiz bu gemide batarız. Kürt'le Türk aynı köktendir, Altay kökenlidir. Kürt dediğimiz nesil, Türk'ün torunudur haberiniz olsun. Türkoğlu Türk'tür anlaşıldı mı? Şimdi geldiler seni ve beni bozacaklar, bölecekler. 1800'lü yıllardan sonra bu oyun sahneye kondu. Ve İslam âleminde de aynı oyun oynandı. Maalesef bu oyun sonucunda biz Hicaz bölgesinden çıkartıldık. Şimdi İslam âleminin hali ortada. Bu coğrafyayı aynı akıbete mahkûm etmek istiyorlar. Buna hep beraber, el ele verip dur diyeceğiz. BTP, demokratik, laik, sosyal hukuk devletimizi ve yüce milletimizi insanlığın doruk noktasına taşımaya hazırdır ve kararlıdır”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141