• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Muğla 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Aydın 20 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Taciz'in Kitabı Çıktı

Tacizin Kitabı Çıktı
Türkiye'de son günlerde artan taciz olayları romanlara da konu oldu.

Gazeteci-Yazar İrfan Gürkan Çelebi, kaleme aldığı son romanında, toplumda yaşanan cinsel taciz, cinsel istismar, şehvet ve aşkın birbirine karıştırılması gibi konuları mercek altına aldı.

Romanın kahramanı olan lise öğrencisinin internet sohbet ortamlarında ve okuldaki arkadaşlarının aracılığıyla tanıştığı sokak çetelerinin elinde düşürüldüğü açmazları kitabında anlattığını belirten Çelebi, cinsel tacizler ve cinsel istismarlar çağında mutluluk arayışının bıçak sırtında olduğunu söyledi.

Aşkı ve insandaki mutluluk arayışını ele alan deneme tarzındaki yazılarıyla tanınan Gazeteci-Yazar İrfan Gürkan Çelebi, yeni kitabı, 'Bıçak sırtında aşk' romanının, gündemimizi her dönemden daha fazla meşgul eden, yaşı küçük kızların hayatlarını karartan aldatmacaların romanı olduğunu kaydetti.
Çelebi, romanla ilgili olarak şunları söyled: "Lise talebesi Ece'nin, ailesinin tedbir sandığı bütün baskılara rağmen, hayatın yalanlarına kapılıp yaşamını nasıl çıkmaz sokaklara sürüklediğini anlatan 'Bıçak sırtında aşk', onu tesadüflerin sürüklediği iki aşk arasında nasıl çaresiz kaldığını anlatan bir ibret romanı.

Günümüz gençlerinin, gerçek çevrelerinden daha fazla arkadaşa sahip oldukları internet sohbet ortamlarında, kendilerini bekleyen sürprizlere nasıl bir ruh haliyle kapıldıklarına, Ece'nin karışık duygularının yol haritasını izleyerek tanık olacaksınız.

İnternet sohbetlerinin, gizemin büyüsüyle nerelere varacağını ve gerçek hayatla internetin aslında nasıl bir amansız mücadelenin içinde olduklarını şaşırarak göreceksiniz.

Ece'nin yaşadıklarından, internetle hayata tutunmaya çalışan, sayısı milyonları bulan lise çağı gençlerinin, okul ortamlarında nasıl korumasız olduklarını da şaşırarak görecek, daha yaşı hayatlarının akışına karar verecek yaşa gelmemiş lise talebelerinin, yakın arkadaşları vasıtasıyla nasıl tuzaklara düşürüldüğüne ve hayatlarının küçücük yüreklerinin kaldıramayacağı yüklerle çaresizliğe dönüştüğüne inanmak istemeyeceksiniz.

Kendisini bambaşka insanlar gibi tanıtan sokak çetelerinin, evlerinin dışındaki hayatı bilmeyen kızları, nasıl taciz ettiklerini ve bütün bunları; 'şehveti aşk gibi gösteren' iğrenç oyunlarla nasıl dönüşsüz bir kabus yoluna çevirdiklerini 'Bıçak sırtında aşk'ı okuyunca daha iyi anlayacaksınız. Bıçak sırtında aşk, internetin gizemli dünyasıyla, sokağın soğuk gerçekliği arasına sıkışan Ece'nin romanı.

Kitabın sayfaları arasında yolculuğunuz ilerledikçe, 'hangisi gerçek?' sorusunu sormaktan kendinizi alamayacaksınız! Hangisi gerçek; sokakta karşılaştığınız mı?

İnternetin sanal dehlizlerinde karşınıza çıkan mı? Bıçak sırtında aşk, aşkın erişilmez doruklarında yürürken karşısına çıkan yol ayrımında yüreğini sıkıştıran iki aşktan hangisine yöneleceğine karar vermeye çabalayan Ece'nin, berrak ruhunda aşkı adım adım izleyebileceğiniz iddialı bir aşk romanı".

http://www.kitapturk.com/V2/Pg/MetaDetail/Number/43399/Bicak_Sirtinda_Ask.htm

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141