• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Muğla 20 °C
  • İzmir 24 °C
  • Aydın 28 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C

Suriye'ye askeri müdahale tartışmaları

Suriye'ye askeri müdahale tartışmaları
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Aydın: ''NATO yıllardırAfganistan'dadır. ABD yıllardır Irak'tadır. Afganistan'ın, Irak'ın ekonomisinde, insan haklarında en ufak bir iyileşme olmadığı gibiNATO, kan ve kaostan başka bir şey ge

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, ''NATO yıllardır Afganistan'dadır. ABD yıllardır Irak'tadır. Afganistan'ın, Irak'ın ekonomisinde, insan haklarında en ufak bir iyileşme olmadığı gibi NATO, kan ve kaostan başka bir şey getirmemiştir'' dedi.

Aydın, partisini seçim çalışmaları için geldiği Kütahya'da gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ve bölgenin tarihi bir süreçten geçtiğini belirtti.

Gündemde Amerika Birleşik Devletleri'nin Suriye'ye müdahalesi olduğunu ifade eden Aydın, ''Saadet Partisi olarak peşinen ifade ediyoruz. Suriye'ye bir askeri müdahale kesinlikle iyi niyetli değildir. Bu müdahalenin amacı, Suriye'deki rejimi değiştirmek değil, Suriye'de daha fazla kan akmasını sağlayacak bir ortamı oluşturmaktır'' diye konuştu.

Aydın, böyle bir müdahale de kaybedenin Suriye, Türkiye ve tüm İslam coğrafyası, kazananın ise küresel sömürgecilerin, silah baronlarının ve haçlı zihniyetinin olacağını savundu.

Bu oyunun daha önce Afganistan ve Irak'ta da oynandığını öne süren Aydın, şunları kaydetti:

''NATO yıllardır Afganistan'dadır. ABD yıllardır Irak'tadır. Afganistan'ın, Irak'ın ekonomisinde, insan haklarında en ufak bir iyileşme olmadığı gibi NATO, kan ve kaostan başka bir şey getirmemiştir. İslam coğrafyası üzerinde zalim bir oyun oynanmaktadır. Mısır ve Suriye başta olmak üzere coğrafyamızda yaşanan bütün gelişmeler Büyük Ortadoğu Projesi'nin bir halkasıdır. Asıl acı ve üzücü olansa, maalesef AK Parti iktidarının, bilerek ya da bilmeyerek bu oyunun gönüllü bir parçası olmuş olmasıdır. Ne acıdır ki, geldiğimiz noktada bir İslam ülkesi olan Türkiye, ABD'nin Suriye'ye askeri müdahalesinin en büyük destekçisi haline gelmiştir. Bu tarihimizde örneği görülmemiş bir şeydir. Suriye'nin parçalanması, Türkiye'nin değil, Büyük Ortadoğu Projesi'nin planlayıcılarına hizmet edecek."

"Bir kez daha uyarıyoruz, Suriye bir ilk değil, son da olmayacak" diyen Aydın, şöyle devam etti:

"Asıl hedef Türkiye'dir. Türkiye'yi bölüp parçalamaktır çünkü Sevr planı adım adım işletilmektedir. O yüzden, bugün NATO'dan, Birleşmiş Milletler'den, ABD'den medet ummak, celladından merhamet beklemektir. Mısır'da 5 bin insan öldürülürken, gıkını çıkarmayan ABD'den Suriye'ye demokrasi götürmesini istemek ancak acımasız bir şaka olabilir.''

Aydın, Mısır'da darbecileri destekleyen Batı'nın, Suriye halkına özgürlük getireceğine inanmanın gaflet olacağını sözlerine ekledi.

Muhabir: Hadi Şengül
Yayınlayan: Mürsel Çetin

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141