• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9437
  • Muğla 9 °C
  • İzmir 14 °C
  • Aydın 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

SÜREKLİ OLARAK SERGİLENECEK

SÜREKLİ OLARAK SERGİLENECEK
DNA onarımı hakkındaki bilimsel çalışmasıyla 2015 Nobel Kimya Ödülü'nü alan İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Mezunu Prof. Dr. Aziz Sancar, Nobel Madalyası ve Sertifikasını İstanbul Üniversitesi'ne bağışladı. Prof. Dr. Aziz Sancar, 23 Mayıs 201

Prof. Dr. Aziz Sancar, İstanbul Üniversitesi ziyareti kapsamında Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen İÜ İstanbul Tıp Fakültesi 189. Dönem Mezuniyet Töreni'ne katıldı. Törende ilk olarak fakülteden mezun olan öğrenciler İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahaüddin Çolakoğlu eşliğinde Hipokrat yemini ettiler.Yeminin ardından Prof. Dr. Aziz Sancar, sahneye davet edildi. Sahneye gelen Prof. Dr. Aziz Sancar'a İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak tarafından cübbe giydirilerek, rozet takıldı. Ardından da plaket takdim edildi. Plaket takdiminin ardından Prof. Dr. Aziz Sancar fakülte birincisi Gülsüm Başak Saygan'a diplomasını ve hediyelerini takdim etti.

"İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Mezunu Olmak Bir Ayrıcalıktır"

Mezuniyet töreninde konuşma yapan Prof. Dr. Aziz Sancar, "Biz İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi olarak sadece tıp bölümünde değil, tüm bilim alanlarında katkı vermiş bir üniversiteyiz. Bununla da övünüyoruz. Ben her zaman söylerim eğer başkasından saygı duymak istiyorsanız, kendinize saygınız ve güveniniz olacak. İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi mezunu olmak bir ayrıcalıktır, bununla daima iftihar edin ve hiç çekinmeden söyleyin" şeklinde konuştu.

"Prof. Dr. Aziz Sancar Nobel Madalyası ve Sertifikasını İstanbul Üniversitesi'ne Bağışladı"

İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Mezuniyet Töreni'nin ardından Prof. Dr. Aziz Sancar, Nobel Madalyası ve Sertifikasını İstanbul Üniversitesi'ne bağışlamak üzere İÜ Rektörlüğü Mavi Salon'da düzenlenen törene katıldı.

Törende ilk olarak İÜ Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyeleri tarafından kısa bir müzik dinletisi yapıldı. Ardından Prof. Dr. Aziz Sancar'ın hayatını anlatan belgesel film izlendi.

"Prof. Dr. Aziz Sancar Genç Bilim İnsanlarımıza Örnek Olacak"

İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, törende yaptığı konuşmada İstanbul Üniversitesi mezun ve mensuplarının çalışmaları ile dünya bilim tarihine yön verdiğini belirterek, "İstanbul Üniversitesi olarak mezunlarımızın başarıları ile gurur duymakla kalmıyoruz, mezun ve mensuplarımızın çalışmaları ile dünya bilim tarihine yön verebilmeleri saikiyle kurumsal gelişmemizi de sürdürüyoruz. Prof. Dr. Aziz Sancar gibi mezunlarımız geleceğin akademisyenleri olan genç bilim insanlarına başarıları ve duruşu ile örnek olacak. Prof. Dr. Aziz Sancar'ın üniversitemize bağışladığı bu ödül İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü'nde sonsuza dek sergilenecek ve genç bilim insanlarına da ilham kaynağı olacaktır. Kendisine gerek çalışma azmi ile bir rol model olması gerek çalışmalarının karşılığında aldığı ödülü ülkesine adaması gerekse bugün burada bizleri onurlandırması nedeniyle bir kez daha kendim, üniversitemiz ve sizler adına teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.

Rektör Prof. Dr. Mahmut Ak'ın konuşmasının ardından Prof. Dr. Aziz Sancar, Nobel Madalyası ve Sertifikasını İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak'a takdim etti. Prof. Dr. Aziz Sancar'a dünya bilimine yaptığı katkılardan dolayı İstanbul Üniversitesi tarafından "Onur Ödülü" ve plaket takdim edildi.

"İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Mezunu Olmaktan Gurur Duyuyorum"

Prof. Dr. Aziz Sancar konuşmasına İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi mezunu olmaktan gurur duyduğunu belirterek başladı. Prof. Dr. Aziz Sancar, "Üniversitemde birlikte çalıştığım Türk veya Amerikalı arkadaşlarım Harvard, Cambridge mezunuyum dediklerinde, ben de İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndenim diyorum. Bununla gurur duyuyorum. Beni yetiştiren Mardin'de aldığım ortaokul ve lise eğitimim ile İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nde aldığım eğitim olmuştur. Dolayısıyla bugün bu madalya ve sertifikayı üniversiteme bağışlayarak aslında ödeyebildiğim ölçüde vefa borcumu da ödemiş oluyorum" ifadelerini kullandı.

Törene Prof. Dr. Aziz Sancar ile aynı yıl mezun olan arkadaşları da katıldı. Prof. Dr. Aziz Sancar ile aynı sıraları paylaşmış olan arkadaşları "69'lular kuşağı" olarak Prof. Dr. Aziz Sancar'a plaket takdim ettiler.

Prof. Dr. Aziz Sancar tarafından İstanbul Üniversitesi'ne bağışlanan Nobel Madalyası ve Sertifikası, İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü'nde sürekli olarak sergilenecek ve ziyaret edilebilecek

 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141