• BIST 9731.74
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Muğla 25 °C
  • İzmir 27 °C
  • Aydın 32 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 26 °C

Süleyman Soylu'nun 5.4 yemini

Süleyman Soylunun 5.4 yemini
Süleyman Soylu genel seçimler için büyük konuştu. Eğer aldıkları oy, 22 Temmuz seçimlerinden düşük olursa, Soylu görevi bırakacak...

Önceki akşam Yeni Asır TV ve İzmir TV ortak canlı yayınlanan "Seçime Doğru Özel" programına katılan DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, Yeni Asır Yayın Grubu Başkanı Şebnem Bursalı ile yazı işleri müdürleri Nevzat Dönmez, Kadir Sıvacı, Muzaffer Oktay ve gazeteci yazar Hadi Özışık'ın sorularını yanıtladı, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Soylu, "Oylarını düşüren parti liderleri yerinde durmamalı, Başbakan da 47'den az alırsa gitmeli" dedi

 

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, 29 Mart 2009'da yapılacak yerel seçimlerde, 22 Temmuz genel seçimlerinde aldıkları yüzde 5.4 oydan az almaları halinde görevini bırakacağını açıkladı.

Diğer partilerin genel başkanlarına da aynı yönde hareket etmeleri çağrısında bulunan Soylu, AK Parti'nin genel seçimlerdeki oyunun yüzde 47 olduğunu hatırlatarak, "Başbakan 'İkinci parti olursak genel başkanlığı bırakırım' diyor. Yiğitse yüzde 45'e düştüğümde bunu yapacağım desin" diye konuştu.

BAYKAL SİYASET SAHNESİNDEN SİLİNECEK

AK PARTİ Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP lideri Deniz Baykal'ın 29 Mart'ta hayatlarının en büyük dersini alacağını iddia eden Soylu, "Biri siyaset sahnesinden tasfiye olacak diğerinin de bir ayağı çukura girecek. Çünkü, ikisi de fildişi kulelerde oturmayı seviyor ve halkın taleplerini önemser gibi gözüküyor. Ben ise 11 ayda diğer siyasi parti liderlerinin 5 yılda yaptığı çalışmanın üstünde bir performans gösterdim" diye konuştu. Soylu siyaset sahnesinden silinecek ismin de CHP Genel Başkanı deniz Baykal olduğunu iddia etti.

İZMİR'İ BOKS RİNGİNE ÇEVİRDİLER

İzmir'de AK Parti ile CHP arasında yaşanan seçim yarışına değinen Soylu, "İzmir'in tarihini, yapısını bilmeyen, insanlarını tanımayanlar İzmir'i boks ringine çevirdiler. İzmirli bu tablodan rahatsız, bu tutumun galibiyetine izin vermez. Çünkü, İzmir DP'nin doğum yeridir. Başbakan seçimi cepheleştirmeye götürüyor. Seçimi korku savaşına dönüştürmek doğru değil. Bu sorumlu bir siyaset anlayışı olamaz. Sportmence mücadele edilmeli" dedi.

İDDİALIYIZ

Önceki gün düzenlenen törenle İzmir'deki 9 ilçe belediye başkan adaylarını kamuoyuna tanıttıklarını kaydeden Soylu, bu adayları belirleyenlerin ise teşkilatın kendisi olduğunu vurguladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na da demokrat, vizyon sahibi, ufku olan bir adayla talip olacaklarını belirten Soylu, İzmir'in en iddialı partisi olduklarını dile getirdi.

"Ben diğer genel başkanlar gibi olmayacağım. Adaylarımıza yerel unsurlar karar verecek" diyen Soylu, şöyle konuştu:

"İzmir yüzünü dünyaya dönmüş, sırtını Anadolu'ya yaslamış bir şehirdir. Türkiye ciddi bir süreçten geçiyor. Dış ilişkiler, işsizlik, terör, tarım ve ekonomi politikaları ortada. Anadolu'yu karış karış geziyorum. İlkel şartlarda 11 ayda 120 bin kilometre yaptım. İşte bu yüzden '5.4'ün altında kalırsam bu işi bırakırım' diyorum." 

367 İÇİN ÖZÜR DİLİYORUM 

DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, 22 Temmuz genel seçimleri öncesi merkez sağda gerçekleşemeyen birleşmeyle ilgili de üzüntülerini dile getirdi. Bu birleşmenin olmaması nedeniyle ve 367 olayında takındıkları tutum için milletten özür dilediklerini dile getiren Soylu, şunları kaydetti:

"ANAVATAN Partisi ile DP birleşip Meclis'te olsaydı, bugün her şey çok farklı olurdu. İnsanların umutlarını güvensizliğe dönüştürdüğümüz için ben çok üzgünüm, özür diliyorum. Keşke böyle olmasaydı, kamusal olarak sorumluyuz. Ama yine de inanıyorum ki, 29 Mart 2009 seçimleri AK Parti ve CHP'nin sınıfta bırakılıp tasfiye edileceği bir seçim olacaktır. İzmir'i sokak sokak gezeceğiz, çok sık İzmir'de bulunacağız. DP güçlü bir markadır, ülkenin geçmişinde geleceğinde söz sahibi olan bir partidir." 

KADIN ADAY İSTERİM 

Partilerinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının kadın olup olmayacağı yönündeki bir soruya Soylu, "Onu ben de çok isterim. Ama ben özellikle Ankara'da köhnemiş siyasetçileri bir kadının yere sermesini istiyorum" cevabını verdi.

Görevde olduğu süre içerisinde Türkiye'yi karış karış gezdiğini söyleyen ve buna "Beyaz Yürüyüş" ismini veren Soylu, "Ben bir enkaz devralmadım. Bunu herkes çok iyi bilsin. Çünkü, partimiz ülkenin geçmişinde geleceğinde söz sahibi olan bir noktadadır. Sokak sokak ülkemizi dolaşağız" diye konuştu.


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141