• BIST 9524.59
  • Altın 2506.046
  • Dolar 32.5824
  • Euro 34.6959
  • Muğla 8 °C
  • İzmir 14 °C
  • Aydın 15 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

“Spor siyasete alet edilmemelidir”

“Spor siyasete alet edilmemelidir”
Marmaris Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Başkanı Duran İlgün, Yüzme Şubesi eski antrenörü Duygu Görgün'ün Yerel bir TV'de gündeme getirdiği iddialara yönelik bir basın açıklaması yaptı. İlgün haberin veriliş biçimi ve yorumlanışına dikkat çekerek, “Basın e


Marmaris Belediyesi Gençlik Spor Kulübü başkanı Duran İlgün ve Gençlik spor kulübü Yüzme Şube sorumlusu Hilmi Kısa yüzme şubesi ile ilgili olarak Yerel Bir TV'de ortaya atılan iddialara yanıt vermek için bir basın toplantısı düzenlediler. Kapalı yüzme havuzunda gerçekleştirilen basın toplantısına İlgin ve Kısa'nın yanı sıra Yüzme eğitimi alan iki öğrenci velisi ve yüzme şubesi baş antrenörü Hande Karabörtlü'de katılarak Kulüp başkanın İlgün'ü destekleyen açıklamalarda bulundular.
Basın toplantısına Marmaris belediye gençlik spor kulübü hakkında bilgiler vererek başlayan Kulüp başkanı İlgün Marmaris belediye spor Kulübünün özellikle amatör sporun tüm dallarında Muğla'ya damgasının vurduğunu ulusal ve uluslararası alanda sporcu yetiştirdiğini belirterek, “Bizim amacımız Marmaris'te sporun tüm branşlarını siyasete malzeme yapmadan geliştirmek. Marmaris'te yaşayanları sportif olanaklardan daha fazla istifa etmelerini sağlamak. Kulübümüz tesisler ve maddi olanakları açısından belediyeye bağlı olduğu için Belediyemiz yöneticileri ile elbette ilişkilerimiz var. Ancak bu durum Sporun siyasete alet edilmesi olarak algılanmamalıdır” dedi.
İlgün'ün konuşmasının ardından, Kanal 48'de Marmaris belediyesi gençlik spor kulübü Yüzme şubesi hakkında ortaya atılan iddiaları yüzme şubesi sorumlusu Hilmi Kısa yanıt verdi
Türkiye'de ozonlama sistemi ile temizlenen uluslararası standardı olan örnek tesislerden birinin Marmaris'te olduğuna vurgu yapan Kısa, Marmaris Belediyesi Gençlik Spor Kulübü yüzme branşında başarısını kanıtlamıştır. Tesislerimizde bu güne kadar 1 uluslararası 8 ulusal düzeyde yüzme müsabakası yapılmıştır. 2 yardımcı Toplam 6 yüzme antrenörle yüzme dalında sporcu yetirtiyoruz. Bu güne kadar da yüzme milli takımına Marmaris olarak damgamızı vurduk baş antrenörümüz milli antrenör Hande Karabörtlü'dür Yüzme şubemizin antrenörleri İlgili branşta üniversite mezunları arkadaşlarımızdan olup antrenörde iddia edildiği gibi yetenek ve kalite sorunumuz yoktur” dedi
Her sporunun kendisine göre bir disiplini ve kuralları olduğunu hatırlatan Kısa, daha sonra şunları söyledi.
“Bu disiplin ve kurallar burada yüzme eğitimi alan öğrenciler için olduğu kadar antrenörler ve biz yöneticiler içinde mevcuttur. Kulübümüzde 1.5 yıl yüzme antrenörü olarak görev yapan Duygu Görgün'ün kural tanımaz disiplinsiz davranışları nedeniyle görevine son verildiğini belirten Kısa “ancak Sayın Görgün bunu hazmedemedi bazı öğrenci velilerini de etkileyerek daha önce çalıştırdığı birkaç öğrenciyi de alarak lisansı olmayan özel bir yüzme kulübünde ders veremeye başlamış, ancak Otel havuzlarında verilen bu kursala kış mevsimi nedeniyle mümkün olmayınca Belediye kapalı yüzme havuzu tesislerimizde yaralanmak istediğini söylemiştir. Biz kendisinin yeniden kurum tesislerinden istifade etmesine razı olmadık Ancak Onunla birlikte çocuklarının buradan alan ailelere isterlerse yeniden çocuklarına tesislerimizden yaralana bileceklerini, antrenörlerimizden ders alabileceklerini ifade ettik. Nihayetinde de ayrılan çocuklar velilerinin üye kayıtlarıyla gelmiştir Biz tesislerimizin kapısını disiplinsiz davranışları nedeniyle görevden aldığımız Duygu Görgün dışında herkese açtık yeter ki bu tesisin kural ve kaidelerine uyulsun” dedi.

Toplantıya katılan iki yüzme öğrencisi velisi ise Belediye gençlik spor yüzme şubesine yönelik iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, Bir iki öğrenci velisinin gerçek dışı iddialarının tüm velilerin görüşüymüş gibi verilmesini kabul etmediklerini yapılan yayınların gerçeği yansıtmadığının ifade ettiler.
Konuşmaların ardından tekrar söz alan Marmaris Belediyesi Gençlik Spor Kulübü başkanı Duran İlgün Belediye spor ve gençlik kulübümüzün en başarılı şubelerinden birinin Yüzme şubesi olduğunun belirterek Özellikle bu şubemize yönelik haksız ithamları manidar buluyoruz. Yüzme havuzlarımız hiçbir Marmarisliye kapatılamamıştır. İlgili kural ve kaidelere uyan her insan bu olanaklardan yararlanabilir” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141