• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • Muğla 9 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 13 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Sözün bittiği yerdeyiz

Sözün bittiği yerdeyiz
Terör ve şehit haberleri CHP'li siyasetçileri derinden etkiledi. Üstündağ, "Sözün bittiği yerdeyiz" dedi.

Jandarma Teğmen Altuğ Pek'in şehit düşmesi bölgedeki siyasetçileri de derinden etkiledi. Teşekkür ziyaretlerini sürdürürken acı haberi alan  CHP’li Muğla Milletvekillerinin konuşmayı planladıkları sözler adeta kursaklarında kaldı. Oldukça duygu dolu olduğu gözlenen Milletvekili Akın Üstündağ, “Sözün bittiği yerdeyiz” diyerek konuşmasını kesti

CHP'den Muğla'da Milletvekili seçilen Ömer Süha Aldan, Nurettin Demir ve Akın Üstündağ, partisinin Marmaris İlçe Başkanlığı'na teşekkür ziyaretinde bulundu.

Ziyarette konuşan CHP İl Başkanı Mürsel Alban iki gün olarak planladıkları teşekkür ziyareti programının Muğla CHP üyesi Mehmet Pek'in oğlu Jandarma Teğmen Altuğ Pek'in Silvan'da şehit edilmesi üzerine yarıda kesildiğini söyledi. Alban, "Programımızı Marmaris'te bitirerek şehidimizin ailesine taziye ziyaretine gitme kararı aldık" dedi.

Akın Üstündağ ise terör ve şehit haberlerinden duyduğu üzüntüyü “Sözün bittiği yerdeyiz” diye belirti. Böyle bir durumda başka bir şey söylemek istemediğini kaydederek partililerine çalışmalarından ötürü teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

Şehadet haberinin kendilerini derinden yaraladığını söyleyen CHP Milletvekili Aldan ise "Buraya seçim sonuçlarını kısaca bir değerlendirmek için gelmiştik. Ancak bu durumda insanın içinden gelmiyor. Birilerinin oğlu rahat ederken, bir Cumhuriyet Halk Partilinin oğlu bu ülke için bu sabah bir çatışmada şehit oldu. Bunu gözden ırak tutmamak gerekiyor" dedi.

Nurettin Demir de Ak Parti’nin ‘istikrar’ değil ‘korku’yu simgeler haline geldiğini iddia etti.

KURULTAY SORUSUNA YANIT

Basın mensuplarının Kurultay sorusu üzerine Aldan, şunları söyledi: "Biz bir kurultay istiyoruz. CHP'nin kurultaylar partisi olarak anılmasını istemiyoruz. Kim kazanır kim kaybeder bilmem. Ama benim bakış açıma göre üç senedir delegeliği sürdüren, artık delegeliğin son ayına gelmiş, bir kısmı kırgın bir kısmı kızgın bir kısmı ise hayal kırıklığına uğramış bir delege yapısıyla Aralık ayında yapılacak bir kurultay denemesini fırsatçılık olarak görüyorum. Cumhuriyet Halk Partisini bir kurultayda başka, diğer kurultayda başka bir adayın seçimi kazanacağı profilde sunmak bu partinin güvenilirliğini sıfıra indirmek demektir. Örgütlerimiz çalışıyor. Sistem yürüyor. İlçe ve il kongrelerimizi yapacağız. Delegelerimizi belirleyeceğiz. Kurultayda insanlar özgür iradeleriyle bir tercihte bulunacaklar. Bizim arzumuz şunun ya da bunun genel başkan olması değildir. Ama ben genel başkan adayı olacak arkadaşların bir takım tabanın hoşuna gidecek sözler yerine yüzde 25 oyu yüzde 45'e nasıl çıkartacaklarını açıklamaya davet ediyorum. Böyle bir Malkoçoğlu varsa hepimiz arkasından gideriz. Ben yapılacak tek kurultayda kim kazanırsa sonuna kadar arkasından gideriz diyorum."  (Ender TÜRKKAN)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141