• BIST 9809.26
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Muğla 22 °C
  • İzmir 24 °C
  • Aydın 24 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C

Soylu, adaylarına destek istedi

Soylu, adaylarına destek istedi
Demokrat Parti Marmaris İlçe Teşkilatı Başkanlığı Genel Başkan Süleyman Soylu'nun Marmaris tekrar gelmesi dolayısıyla Pineta Hotel'de kokteyl verdi. Hükümeti eleştiren bir konuşma yapan Soylu, adayları için halktan destek istedi.

Demokrat Parti Marmaris Belediye Başkan Adayı İzzet Ünsal'ın seçim irtibat ofisinin açılışında Marmaris'e gelen DP genel Başkanı Süleyman Soylu, Belediye Başkan Adaylarına destek için tekrar Marmaris'e geldi. Genel Başkan Soylu'nun gece katılmasından önce konuşma yapan İlçe Başkanı Mustafa Balcı “Biz sevda ile geliyoruz. Partimiz çok büyük bir misyonun devamıdır. Türkiye'nin partimize ihtiyacı var. Sayın Genel Başkanımız gelecekteki Başbakanımız Süleyman Soylu ikinci kez Marmaris'e geliyor. Türkiye'nin gündemi işsizlik, açlık ve fabrikaların kapatılmasıdır. Mevcut iktidar, ülkeyi yönetemediler. Yönetemezler” dedi.
Bozburun Belediye Başkanın konuşmasının ardından kürsüye çıkan Armutalan Belediye Başkan Adayı İsmet Çakıroğlu “Geçmiş seçim bildirgelerinde 27 projeleri vardı. Geçmiş beş yılda Armutalan'a hiçbir şey yapılmadı. Biz halka hizmet hakka hizmet düşüncesiyle halkımıza en iyi hizmet vermeye çalıştık. Her şey sizin desteğinizle oldu. Tekrar size hizmet vermek için buradayız” dedi.
Halkı selamlayarak kürsüye çıkan DP Beldibi Belediye Başkan Adayı Yusuf Kenan Akkuş “Etraflardan duyuyoruz halkımızın oyları madde ile alınmaya çalışılıyormuş. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına bu kadar küçümsemek olmaz. Paylaşıldıkça büyüyen şeyler vardır. Oyumuz bizim namusumuz. Şerefimizdir. Bizde mangal gibi yürek var. Biz mangal gibi yüreğimizle geliyoruz. Biz bu memleketi projelerimizle mest etmeye geliyoruz” dedi.
Halkın büyük ilgi gösterdiği DP İçmeler Belediye Başkan Adayı Zeki Eren “Bizim Bölgemiz turizmde örnek gösterilecek bir bölge. Biz İçmeler'i bu hale kolay getirmedik. İçmeler son 5 yılda tatil yapılabilir özelliğini büyük ölçüde kaybetti. Biz bu özelliği tekrar canlandırmak için görev istiyoruz” dedi.
Belediye Meclis Üyesi adaylarıyla kürsüye çıkarak halkı selamlayan Marmaris Belediye Başkan adayı İzzet Ünsal “Marmaris'te yeni bir hedef var. İzzet Ünsal ve ekibi. Meclis üyelerimi ve beni alın tepe tepe kullanın. O belediye sizin eviniz gibi olacak. Benim iki tane aşkım var. Birisi Marmaris diğeri de eşim. Eşim yine fedakarlık yaptı. Beni size verdi. Ben buradan sesleniyorum. Yüreği yeten herkes çıksın biz Ak Partiliyiz desin. Ben sadece halkım için risk alırım. Kendim için alırsam namerdim” dedi.
DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, ''Gençlerin askerliğini kısaltarak 15 aydan 9 aya, daha sonra da kademeli olarak 6 aya düşürmek, hatta bunların bir bölümünü Avrupa'da olduğu gibi kamu hizmeti yapabilmek noktasında bir anlayışı Türkiye milletiyle paylaşmalıdır'' dedi.
Muğla'nın Marmaris ilçesinde partisinin bir otelde düzenlediği geceye katılan Soylu, Türkiye'de uzun yıllardan beri yanlış strateji uygulandığı için terörün hakkında gelinemediğini iddia etti.
Soylu, ''Eğer dağdaki eşkıyanın karşısına siz 20 yaşındaki evladınızı 1,5 aylık bir eğitimden sonra gönderirseniz bu ülkenin her yerinde şehit ağıtları yükselir. Dünya bu konuda profesyonelleşmektedir, ordularını teknolojiyle, çeviklikle donatmaktadırlar'' diye konuştu.
Türkiye'de askerlik süresinin kısaltılması gerektiğini ifade eden Soylu, Türkiye'nin bir takım tabuları sarsmadan, bir takım paranoyaların altından kalkmadan, bir takım korku istasyonlarını itmeden birinci lige çıkamayacağını söyledi.
DP Genel Başkanı Soylu şunları kaydetti:
''Türkiye'de kimden korkuyoruz? Yunanistan'dan mı? Yunanistan askerliğini 9 aya indiriyor. Bütün Avrupa ülkeleri, bütün gelişmiş ülkeler askerlik sürelerini indirmektedir. Oysa biz gençlerimize 15 ay askerlik yaptırıyoruz. Hem de şu şekilde, iş arayan, iş kurmak için imkan arayan, evlenmek isteyen gencimize 'askerden sonra' diyoruz. Yani milattan Önce, milattan Sonra ki gibi gençlerimizin hayatını ikiye bölüp aslında bu ülkenin dinamizmini yatırıma, üretime, katma değerini, zenginliğe doğru yönelteceğimize ikiye bölüyoruz. Herkes bilsin ki artık dünyada silah güç değildir. Bilgi, barış, kardeşlik, üretim güçtür. Elbette ki bu ülkede 75 yaşında dahi bizi çağırsalar asker millet olduğumuz için kadınımızla erkeğimizle gideriz. Şahadet bizim için en onurlu mertebelerden bir tanesidir. Ama dünya meselelerine böyle bakmamak gerekir. Dünya kaynak yakalamaya, kaynak yönetmeye çalışmaktadır. Gençlerin askerliğini kısaltarak 15 aydan 9 aya, daha sonra da kademeli olarak 6 aya düşürmek, hatta bunların bir bölümünü Avrupa'da olduğu gibi kamu hizmeti yapabilmek noktasında bir anlayışı Türkiye Milletiyle paylaşmalıdır. Paylaşmak zorundadır. Oradan artan kaynakla eğitime, sağlığa, yatırıma, üretime ve gençlerimizin yarına ümitle bakmasını sağlayan bir Türkiye istiyoruz.''
Soylu, gecede belediye başkan adayları için destek istedi.

  • Yorumlar 5
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
  • BAŞKAN OKTAY'DAN İTFAİYEYE ZİYARET28 Eylül 2022 Çarşamba 13:43
  • Başkan Gürün Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi’ni İnceledi27 Eylül 2022 Salı 15:13
  • ÇOCUK PARKINA ÇİRKİN SALDIRIYA TEPKİ27 Eylül 2022 Salı 14:55
  • HALK MASASI VATANDAŞLA BELEDİYE ARASINDA KÖPRÜ OLDU27 Eylül 2022 Salı 14:48
  • Büyükşehir’le Bisiklet Yol Ağı Genişliyor18 Ağustos 2022 Perşembe 12:47
  • Büyükşehirden Fidan ve Tohum Desteği18 Ağustos 2022 Perşembe 12:40
  • Fethiye Belediyesi Deprem Tatbikatı Yaptı18 Ağustos 2022 Perşembe 12:33
  • BAŞKANLA PERSONEL ÖĞLE YEMEĞİNDE BULUŞTU18 Ağustos 2022 Perşembe 12:30
  • ZABITALAR DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRMIYOR18 Ağustos 2022 Perşembe 12:27
  • MARMARİS’TE YÜZLER GÜLÜYOR06 Ağustos 2022 Cumartesi 10:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141