• BIST 9079.97
  • Altın 2302.998
  • Dolar 32.3201
  • Euro 35.1053
  • Muğla 20 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 24 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

SODEV'den çağrı!

SODEVden çağrı!
SODEV Başkanı Erol Kızılelma yaptığı basın açıklamasında: “Bu seçimleri, işsizliğin, yoksulluğun ve adaletsiz dünyanın çözüm yolunu gösterecek olan sosyal demokrasinin alternatif olarak öne çıkacağı, çağdışı, antidemokratik, soygun düzeninin sonunu hazırl

SODEV Başkanı Erol Kızılelma yaptığı basın açıklamasında: “Bu seçimleri, işsizliğin, yoksulluğun ve adaletsiz dünyanın çözüm yolunu gösterecek olan sosyal demokrasinin alternatif olarak öne çıkacağı, çağdışı, antidemokratik, soygun düzeninin sonunu hazırlayacağı, dürüstlüğe anlam kazandıracağı, özlediğimiz mutlu, huzurlu, özgür, çağdaş ve refah içinde bir toplumu kurmanın önünü açacağı inancıyla önemsiyoruz”dedi


Kızılelma sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye zıtlıkları yan yana yaşayan bir ülke. Bir yanda utanmazca sürdürülen bir soygun düzeni, bakan, başbakan çocukları, damatlar, ışık hızıyla zengin oluverenler, bir yanda da işsizlik, yoksulluk. Bir yanda dokunulmazlıkları nedeniyle yaptıkları yanlarına kar kalanlar, bir yanda da ödeyemedikleri kredi kartı borçları nedeniyle dürüst olmamakla suçlanan yoksullar. Demokrasi havarisi gibi gösterilen bir iktidar ve bu iktidarın basına ve muhaliflerine karşı uyguladığı sistematik ve organize bir baskı.
Türkiye sorunlarıyla baş etmenin yolunu elbette bulacaktır. Bu yol, daha ileri bir demokrasiye doğru döşenen bir yoldur. Yolsuzlukları önlemenin yolu da, dikta özlemlileri ile baş etmenin yolu da demokratikleşmekten geçmektedir. Demokrasi kültürü toplumumuzca içselleştirildiği oranda, insanlar hesap sormanın, hakkını aramanın, daha iyiyi inşa etmenin yolunu bulacaktır.
Demokrasi, azınlık haklarının güvence altında olduğu, toplumun örgütlülüğünün ve bilgilenme hakkının sınırlanmadığı bir yönetim biçimidir. Seçimler ise demokrasinin vazgeçilemez bir aracıdır. Demokratik olmayan “Siyasi Partiler ve Seçim Yasalarıyla” ve adaletsiz bir ortamda gidiliyor olsa da önümüzdeki seçimler önemlidir. Demokratikleşme yolunda kısa veya uzun bir adım olacaktır. Yurttaşlar mutlaka oylarını kullanmalıdır.
Bu seçimleri, işsizliğin, yoksulluğun ve adaletsiz dünyanın çözüm yolunu gösterecek olan sosyal demokrasinin alternatif olarak öne çıkacağı, çağdışı, antidemokratik, soygun düzeninin sonunu hazırlayacağı, dürüstlüğe anlam kazandıracağı, özlediğimiz mutlu, huzurlu, özgür, çağdaş ve refah içinde bir toplumu kurmanın önünü açacağı inancıyla önemsiyoruz. Halkımızı demokrasiden, özgürlüklerden, adaletli ve barış içinde bir Türkiye'den yana oy vermeye çağırıyoruz”dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141