• BIST 8719.9
  • Altın 2238.96
  • Dolar 32.3373
  • Euro 35.0969
  • Muğla 11 °C
  • İzmir 13 °C
  • Aydın 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

“Siyasetten emekli olacağım”

 “Siyasetten emekli olacağım”
Cumhuriyet Halk Partisi Marmaris İlçe Başkanı Acar Ünlü’ye konuk olduk. Samimi, misafirperver, güler yüzlü ve alçakgönüllü. İçten ve açık yürekli. Toplumun aradığı ve özlediği bir siyaset adamı profili çiziyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Marmaris İlçe Başkanı Acar Ünlü’ye konuk olduk. Samimi, misafirperver, güler yüzlü ve alçakgönüllü. İçten ve açık yürekli. Toplumun aradığı ve özlediği bir siyaset adamı profili çiziyor.  Siyasete soyunup iş adamlığını bir kenara bırakırken bu işten emekli olmayı, uzun yıllar siyasette kalmayı, topluma, partisine sonuna kadar hizmet etmeyi, ilerleyen yıllarda bir Siyaset Akademisi açmayı hedeflemiş. “Partimde bana nerede ihtiyaç varsa ordayım” diyecek kadar alçakgönüllü,  “Ben şu anda bir profil çiziyorum ve siyaset böyle yapılır diyorum” diyecek kadar kendinden emin, “Bütün çocuklar adına siyasetteyim” diyecek kadar idealist.

- Acar Ünlü’yü Marmaris iş adamı olarak tanıdı, fakat siz siyasete soyundunuz.

Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanı olunca ticareti bıraktım. Yaşamımda şu anda siyasi hedeflerim ön planda. Siyasette belli bir yaşa kadar faal olmak istiyorum. Açık söylemek gerekirse siyasetten emekli olacağım. Bu memleketin kaynaklarından besleniyoruz, ben de sonuna kadar ülkeme, partime hizmet edeceğim.

Şunu açıkça belirteyim kişisel hedeflerim yok, toplumsal hedeflerim var. O yüzden erken yaşta siyasetin içindeyim. Partim ne isterse orada görev alırım. Bana nerede ihtiyaç varsa ordayım, ben şu anda bir profil çiziyorum ve siyaset böyle yapılır diyorum”

-Peki neden siyaset?

 Ben topluma örnek olmak, partime faydalı olmak isterim.  O yüzden siyasetin içindeyim. Şunu açıkça belirteyim kişisel hedeflerim yok, toplumsal hedeflerim var. O yüzden erken yaşta siyasetin içindeyim. Partim ne isterse orada görev alırım. Bana nerede ihtiyaç varsa ordayım, ben şu anda bir profil çiziyorum ve siyaset böyle yapılır diyorum.

-Aileniz bu kararınızı destekledi mi?

Siyasete girmeye karar verdiğimde ailem önce bu işin zorluklarını öne sürerek karşı çıktı. Fakat siyasette belirlediğim hedefleri onlarla paylaşınca ne kadar kararlı olduğumu gördüler, ikna oldular. Şu anda en büyük destekçim ailem. Onların desteği olmadan başarılı olmam mümkün değil.

 “Marmaris”te CHP her zaman ve her halükarda kazanır, seçimleri alır”

-Genç bir siyasetçi olarak CHP’nin Marmaris’teki geleceği için neler söylemek istersiniz?

Marmaris”te CHP her zaman ve her halükarda kazanır, seçimleri alır. İlçemizde CHP 15 yıldır iktidarda. Uzun süre çok iyi bir şekilde çalıştık ve yerel iktidar olmayı başardık. CHP Marmaris’te iktidar olmaya devam edecek. Şimdiye kadar partimize emek veren herkese, Belediye Başkanımıza ve tüm ekibimize teşekkür ediyorum.

“İlerleyen zamanda bir Siyaset Akademisi kurmak istiyorum”

 “ Siyasetin bilinçli yapılması gerektiğine inanıyorum. Bunda eğitimin rolü çok büyük. İlerleyen zamanda bir Siyaset Akademisi kurmak istiyorum.  Bu önemli hedeflerimden biri. Akademide siyaset, sosyoloji, tarih dersleri ağırlıklı olacak”

-Genç bir siyasetçi olarak toplumsal hedefleriniz arasında gençlere yönelik en önemli çalışmanız ne olacak?

Siyasetin bilinçli yapılması gerektiğine inanıyorum. Bunda eğitimin rolü çok büyük. İlerleyen zamanda bir Siyaset Akademisi kurmak istiyorum.  Bu önemli hedeflerimden biri. Akademide siyaset, sosyoloji, tarih dersleri ağırlıklı olacak.

Çoluğum çocuğum var, torun torbaya karışacağım, ama o zamana kadar yapacağım çok iş var. Siyasetten emekli olacağım diyorsam, tecrübe ve birikimlerimi paylaşmak, onların yoluna ışık tutmak isterim.

-Eşiniz Aylin Hanım’la nasıl tanıştınız?

Eşim Aylin’in ailesiyle komşuyduk. Aynı zamanda Aylin’in kuzeni benim bir akrabamla evli. Bu şekilde tanıştık ve evlendik.

“Bütün çocuklar adına siyasetteyim”

“Bütün çocuklar adına siyasetteyim. Şu anda kendi çocuğuma daha az vakit ayırmak durumunda kalıyorsam, bunun ileride tüm çocukların olduğu gibi kızımın da yararına sonuçlar doğuracağını hepimiz göreceğiz”

-Bir de kızınız var.  Nasıl bir babasınız?

8 yaşında Ayperi isminde, dünya tatlısı bir kızım var.

Günde 24 saat varsa bu  24 saatin büyük bölümünü kızıma, aileme ayırmak isterim. Fakat zamanımın büyük bölümünü siyaset alıyor ve aileme ayırdığım zaman azalıyor. Ayperi çok anlayışlı ve akıllı bir çocuk. Eşim Aylin de öyle. Her şeyin bir bedeli var. Dolayısıyla iyi bir siyaset adamı olmanın da.

Zamanının büyük bölümünü çocuğuna ayırmayı kim istemez. Ben de isterim. Birlikte geçirmediğimiz zamanlar biriktikçe bu insana daha çok koyuyor. Ama ben bütün çocuklar adına siyasetteyim. Şu anda kendi çocuğuma daha az vakit ayırmak durumunda kalıyorsam, bunun ileride tüm çocukların olduğu gibi kızımın da yararına sonuçlar doğuracağını hepimiz göreceğiz.

Pazar günleri Ayperi’nin baba günü. Bu bazen değişebilse de Pazar günlerini ailemle geçirmeye özen gösteriyorum.

-Kızınızın nasıl bir meslek seçmesini istersiniz?

-Bir insanın yetenekleri bellidir. Benim kızım sosyal bir insan ve farklı yetenekleri var. Neyi iyi yapıyorsa, onunla mutlu ve başarılı olur. O nedenle hangi mesleği seçmek isterse o isteğini desteklerim. Zaten çocuklarımız bizi aşacaklar, öyle de olması lazım. Özgür birey daha mutlu ve daha başarılı olur. Tabii ki biz ebeveynler olarak tecrübelerimizle ona rehber olacağız.

“Kitap okuyabilmek için sabahları saat 6’da kalkıyorum”

“Kitap okumayı çok severim. Şu anda alt yapı oluşturmak ve gündemde kalabilmek için çok okuyorum. Kitap okuyabilmek için sabahları saat 6’da kalkıyorum. İnsanın hobilerini sürdürebilmesi için zamanını genişletmesi gerekli”

-Siyasetçi olmanın yanında birçok özel ilgi alanınız var. Bunlardan birinin müzik olduğunu biliyoruz. Bu yoğun temponuzun içinde başka neler var?

İnsanın ilgi alanlarının günlük yoğun işlerinden uzaklaştırıp dinginleştirdiğine inanıyorum. Müzikle ilgileniyorum, fotoğraf çekiyorum, gitar çalıyorum, spor yapıyorum, yürüyüş yapıyorum. Film izlemeyi çok severim.

Ankara’da üniversiteye giderken bir metal gurubu, orkestra vardı. Ben de katıldım aralarına ve bateri çaldım o gurupta. Gurubumuzun adı Accursed idi. Bir albüm bile çıkarmıştık, D&R mağazalarında satıldı. Sonuçta benim için önemli bir hobiydi, fakat okul bitince benim için bu çalışmalar da bitmiş oldu.

Kitap okumayı çok severim. Şu anda alt yapı oluşturmak ve gündemde kalabilmek için çok okuyorum. Kitap okuyabilmek için sabahları saat 6’da kalkıyorum. İnsanın hobilerini sürdürebilmesi için zamanını genişletmesi gerekli.

-Peki yemeklerle aranız nasıl?

-Üniversiteye giderken yemeklerimi 5 yıl kendim yaptım. Aldım, pişirdim, yıkadım. Pilav ve makarnayı çok iyi yaparım. Patates kızartmasını severim. Protein ve karbonhidratlı besinleri seviyorum. Zaten en çok o yüzden spor yapıyorum.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141