• BIST 8878.9
  • Altın 2239.55
  • Dolar 32.3367
  • Euro 35.1126
  • Muğla 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 17 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

SİYASET ve MUĞLA...

Temel IRMAK /Gönül Dostu

 

 

 

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 14 Kasım 2017 günü TBMM'deki haftalık grup toplantısında; "Baraj yüzde 50+1'dir", 2019 seçimleri öncesi AK Parti ile işbirliği mesajı vermişti.

Bugün gelinen noktayı, MHP lideri aylar öncesinden kamuoyuyla paylaşmıştı. Türk milleti 16 Nisan 2017’de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne evet demiştir. Artık 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başkanlık sistemi ortadan kalkacaktır. Yani 300 veya 350 Milletvekilliği çıkartacak olan bir siyasi parti bile iktidar olamıyor. İşte MHP lideri sayın Bahçeli'nin dikkat çekmek istediği buydu. İki partili veya en fazla dört partili sistemi 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra kabul edilmiş oluyor. Artık küçük partilerin ömrü bitmiş oluyor.

Yani CUMHUR İttifakı resmen başlamış oldu. MHP, cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine AK Parti ile hareket ederek sistemin kökleşmesinde katkı sağlıyor.

Yenikapı ruhunun 2019 seçimlerine taşınmasını öneren Bahçeli'nin istediği de kabul görmüş oldu. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin yeşerip billurlaşması bu kavrayış ve beka endişesi çemberinde vücut bulmuştur. Türk milleti 16 Nisan 2017’de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne evet demişti. Muğla Milletvekili sıralamasını nasıl şekillenir Ak Parti: Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Başkanı Bülent Karakuş 50 kişiden oluşan Ak Parti MKYK Üyeliğine seçilmişti.

Ak Parti Muğla Milletvekilliği sıralamasında Milletvekili Nihat Öztürk'le paylaşmasa şaşırmayın. Geçtiğimiz hafta yapılan il kongresinde, Büyük kongre Delegesi seçilen Dicle Gülen Öner Deligöz ve Yelda Gökcan arasında bir seçim yapılır. İl Başkanı Kadem Mete milletvekilliği seçimlerinde "ben varım" derse tablo tamamen değişir.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP): Muğla Milletvekilliği birinci sırasını Mehmet Erdoğan alır. Nedeni ise MHP adına Mecliste en iyi çalışan milletvekiliydi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün'ün adının milletvekilliği adaylığında geçmesi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekteri Oral Karakaya'nın Muğla Büyükşehir'e adaylığı sırasında büyük bir avantaj sağlar. Bir de, sayın Gürün'ün milletvekili adayı olmasıyla sıkıntı yaşadığı belediye başkanlarını da rahatlatmış olur.

GELELİM YERELE...

MHP ve Ak Parti'nin bu birlikteliği mahalli seçimlerde iş birliğine dönmesinin de yolunu açmış oldu. Mahalli seçimlerde MHP ve Ak Parti tek belediye başkanı adayı üzerinde uzlaşması halinde, Marmaris Belediyesine üç hilal'in çekilmesi hayallikten çıkar. Sandıklar açılmaya başlamasıyla gerçekleşir. (Bu konunun detaylarını şimdilik yazmıyorum)

"Allah'a Emanet Olunuz"...

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141