• BIST 9079.97
  • Altın 2308.181
  • Dolar 32.3232
  • Euro 35.0459
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 21 °C
  • Aydın 21 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Şişli Belediye Başkanı Sarıgül, Denizli'de

Şişli Belediye Başkanı Sarıgül, Denizli'de
En büyük arzumuz kişisel kaprislerimizi bir kenara bırakarak büyük bir demokratik buluşmayı sağlamaktır

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, "En büyük arzumuz kişisel kaprislerimizi bir kenara bırakarak büyük bir demokratik buluşmayı sağlamaktır" dedi.

Ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Denizli'nin Güney ilçesinde helikopterle şehir stadına inen Sarıgül, ilçe meydanında halka hitap etti.

Daha sonra "8. Güney Bağcılık Kültür ve Sanat Festivali" kapsamında vatandaşlarla bir araya gelen Sarıgül, festival alanında bir traktöre binerek beraberindekilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Güney Belediyesi'ni de ziyaret eden Sarıgül, burada Belediye Başkanı Halit Gürbüz ile görüştü, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Sarıgül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Sarıgül'ün partimize katılmasından onur duyarım" şeklindeki sözlerinin sorulması üzerine şöyle konuştu:

"Yerel seçimler yaklaşıyor. Ben Türkiye'de büyük bir demokratik buluşmadan yanayım. Bu demokratik buluşmanın olması, yıllardan beri savunduğumuz sosyal demokrat anlayışımızın iktidar olmasıyla eşdeğerdir. Bu nedenle büyük bir demokratik buluşmanın hiçbir fark gözetmeden sağlanmasını arzu ediyorum. En büyük arzum şu, hiçbir zaman koltukların peşinde koşmamalıyız. Biz düşüncelerimizin peşinde koşmalıyız. Biz dava adamıyız. Benim bugünden sonra iki tane görevim var. Birinci görevim Türkiye Cumhuriyeti'nin bayrağını uluslararası alanda en yükseğe taşımak. İkinci görevim ise düşüncelerimizin bayrağını önce yerelde sonra da hep birlikte büyük bir demokratik buluşmayla genelde en üst düzeye taşımaktır. Bunun için yollardayız. Bunun için Türkiye'de büyük bir buluşmaya ihtiyaç olduğunu görüyorum. AK Parti'ye, BDP'ye ve diğer siyasi partilere oy veren yurttaşlarımız barış için, özgürlük için, inançlara saygılı, laikliği savunmak için büyük bir buluşma istiyor. Bu ulusal buluşma önümüzdeki günlerde en iyi şekilde değerlendirilecektir. En büyük arzumuz kişisel kaprislerimizi bir kenara bırakarak büyük bir demokratik buluşmayı sağlamaktır."

Sarıgül, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kendisini partide istemediği yönündeki iddialara yönelik olarak da , "Deniz Baykal'ın ben CHP'ye gidersem 'ayrılırım' gibi bir sözünü duymadım. Deniz Baykal, Allah rahmet eylesin Erbakan ve Ecevit'le beraber çalıştı. Deniz Baykal'ın kuşağından Demirel kaldı. Ben her ikisine de uzun ömürler diliyorum. Baykal'ın artık sadece ombudsmanlık görevi vardır. Ben Deniz Baykal'ın detay konularla ilgileneceğini düşünmüyorum" diye konuştu.

Muhabir: Mustafa Dermencioğlu
Yayınlayan: Mehmet Yılmaz Güldaş

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141