• BIST 9693.46
  • Altın 2509.823
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.7692
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 21 °C
  • Aydın 21 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Sisi'nin gizli kasetleri yakacak

Sisinin gizli kasetleri yakacak
Siyasetçi ve işadamlarını seks aleminde kaydediyordu.

Ergenekon operasyonunun 8'inci dalgasında gözaltına alınan Sisi lakaplı Seyhan Soylu'nun siyasetçi, işadamı ve bürokratları kadın alemlerinde gizlice kaydedip şantaj yaptığı ortaya çıktı. Polis şimdi bu kasetlerin peşinde.

Ergenekon soruşturması kapsamında önceki gün gözaltına alınan "Sisi" lakaplı Seyhan Soylu'nun, Strateji Dergisi'nde görev yaptığı yıllarda, birçok ünlü siyasetçi, işadamı ile bürokratın içki ve kadın alemlerinindeki görüntülerini gizli kamerayla kaydettiği için gözaltına alındığı öğrenildi.

SOYLU GİZLİ BİLGİLERE ULAŞTI

Daha önce gözaltına alınan 2 kişinin ifadesinde geçen bu şok iddiaya göre, Soylu elde ettiği bu şantaj kasetleri ile örgüt adına devlete ait çok gizli bilgilere ulaştı. Polis Sisi'nin evinde ve ofisinde yaptığı aramalarda bu şantaj kasetlerine ulaşamadı.

İDİZ'İN DİREKT BAĞLANTISI YOK

Seyhan Soylu'ya dair iddialar daha önceki operasyonlarda gözaltına alınan ve ek iddianamede ifadeleri yer alacak 2 kişiye ait. Bu kişiler, ifadesinde Seyhan Soylu'nun Ergenekon terör örgütünün en önemli istihbarat kaynağı haline geldiği belirtildi. Bunun üzerine polisin Seyhan Soylu ve son dönemlerde yanından hiç ayrılmayan oyuncu Nurseli İdiz'i takibe aldı. İdiz'in Ergenekon örgütüyle direkt bir bağlantısının olduğu belirlenemedi.

DERGİNİN GİZLİ SAHİBİ VELİ KÜÇÜK

İsimleri gizlenen bu 2 kişi ifadelerinde, "Seyhan Soylu, gazeteci Ümit Oğuztan ve Turgut Büyükdağ ile birlikte Strateji Dergisi'ni çıkardı. Bu derginin gizli sahibi Veli Küçük'tür. Derginin finansmanını ise JİTEM sağlıyor. Gazetecilik kisvesi altından Seyhan Soylu, ünlü siyasetçi, işadamı ve bürokratları sık sık içki ve kadın davetlerine çağırıyordu. Daha sonra kadınlarla birlikte olan bu kişilerin görüntüleri kayda alınıyordu" dedi.

KASETLER BULUNAMADI

İddiaya göre Seyhan Soylu bu görüntüleri şantaj aracı olarak kullanarak siyasetçi, işadamı ve bürokratlardan gizliliği bulunan devlete ait bilgileri sızdırdı, bazı kanunsuz işlerin yolunu açtı. 7'nci dalga operasyonu sırasında yapılan aramalarda bu şantaj görüntüleri bulunamadı, polis soruşturmasını bu yönde sürdürüyor.

VELİ KÜÇÜK ÇOK ÖZEL BİR İNSAN

Seyhan Soylu, Nisan ayında son röportajını verdiği Aksiyon Dergisi'ne 28 Şubat, Ergenekon ve Veli Küçük'le ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Soylu, Türkiye'de yaşanan son gelişmelerin nedeni için ise "Yine çıkar amaçlı tröstlerin kendi çıkarları doğrultusunda, menfaat rüzgârının onları sarmasından kaynaklanıyor" ifadesini kullandı. "28 Şubat süreci gibi mi?" sorusuna da, "28 Şubat, tröstlerin menfaat savaşı mıydı? Arka planını düşünürsek öyle de denebilir" cevabını verdi.

Soylu, Ergenekon'la irtibatı ile ilgili olarak, "Şimdi irtibatınız var mı o çevrelerle, o dergi çevresiyle?" sorusuna ise "Son Ergenekoncu olarak mı düşünüyorsunuz beni?" sorusuyla karşılık verdi. Veli Küçük'le tanışıklığı sorusuna da "Veli Küçük Paşa, aklınıza kim gelirse, sokaktaki bir tinerci de gitse kapısının açık olduğu, kapısını çaldığında kontak kurabileceği özel bir insan" diye cevap verdi.

Kaynak: Mehmet KÖPÜKLÜ / Kamil ELİBOL / Bugün

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141