• BIST 9079.97
  • Altın 2324.743
  • Dolar 32.3404
  • Euro 34.913
  • Muğla 14 °C
  • İzmir 17 °C
  • Aydın 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Sinemanın kalbi Marmaris’te atacak

Sinemanın kalbi Marmaris’te atacak
Bu yıl, 9 – 14 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan “Marmaris 4.Uluslararası Kısa Film Festivali” yurt içinden olduğu kadar, yurt dışından da yoğun katılımın gerçekleşmesiyle, dünyanın dört bir yanında sinema sanatının ilgi odağı olmaya devam e
Bu yıl, 9 – 14 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan “Marmaris 4.Uluslararası Kısa Film Festivali” yurt içinden olduğu kadar, yurt dışından da yoğun katılımın gerçekleşmesiyle, dünyanın dört bir yanında sinema sanatının ilgi odağı olmaya devam ediyor.
Festival direktörü, sinema sanatçısı ve yönetmen Şeref Öztürk, festivale ilişkin düşüncelerini şöyle paylaştı; 
“Marmaris, bu Festival sayesinde, Uluslararası kimliğini ön plana çıkararak, dünya genelinde çok sayıda yönetmen, yapımcı, oyuncu ve sektörün önde gelen akademisyenlerine ev sahipliği yapacak, kentimizde alternatif turizmin öncüsü olma yolunda emin adımlarla yürüyecek ve sanat turizminin kalbi olacak.
Bunun son örneği, Norveç’in Trondheim şehrinde yaşayan Türkler tarafından kurulan ve amacı Norveç ve Türkiye arasında karşılıklı olarak kültürel anlayışı arttırmak ve kültürel alışverişe destek olmak olan Trondheim Norveç-Türk Derneği’nce alınan karar gereği, Marmaris Festivaliyle eşzamanlı olarak Norveç’te de gösterimlerin gerçekleştirilmesidir.”
b.jpg
Marmaris 4.Uluslararası Kısa Film Festivaline Rekor Katılım
Dünyadan 1797 film başvurusunun yapıldığı Festivalde bu yıl 170 film seçilerek, söz konusu  filmler arasından 43’ü Ulusal Film Yarışma programına katılmaya hak kazandı.
Bilindiği üzere, her yıl sinemaya emek veren sinemacılara Festivalimiz tarafından ödül verilmektedir. Bu yıl oyuncu ve yazar Göksel Arsoy ve oyuncu Yusuf Sezgin’e sinema emek ödülü, sinema ve medya sektörüne büyük katkılar sağlayarak, pek çok sinemacı yetiştiren Prof. Bülent Özkam’a ise onur ödülü verilecek.
Festivalin bu yıl kültürel boyutuna da özel bir önem verildi.
Sinema sanatının ünlü isimlerinin yanı sıra, ülkemizin önde gelen önemli kültür insanları düzenlenecek olan panel, imza günleri ve atölyelerle Marmarisli sanatseverlerle buluşacak.
Festival etkinlikleri, saat 10:00 ila 24:00 arasında Armutalan Kültür Merkezinde, Film gösterimleriyse saat 10:00 ila 12:30 arası Marmaris Sinemalarında, Saat 11:00 ila 17:30 arası Marmaris Belediyesi Kültür Sanat evinde, açık hava gösterimleriyse saat 20:30 ila 22:30 arası halk plajı ve Netsel Marina AVM’de gerçekleştirilecektir.  
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof.Dr.Yılmaz Büyükerşen, Kültür eski Bakanı Suat Çağlayan, Devlet Eski Bakanı Yılmaz Karakoyunlu, Sinema Eleştirmeni Atilla Dorsay, gazeteci yazar Merdan Yanardağ, gazeteci yazar Nida Yılmaz, oyuncu Göksel Arsoy,oyuncu Menderes Samancılar, sinema yazarı Banu Bozdemir, akademisyenler Murat Tırpan ve Serdar Kökçeoğlu’nun konuşmacı olduğu panellerde, ülkemiz sinemasının sorunları ve çözümleri tartışılarak, dünden bugüne sinemamıza geniş bir yelpazeden bakılacak.  
Avrupa’nın önde gelen oyuncu ve sinemacıları olan oyuncu Gürkan Küçükşentürk, Sinemacılardan Andre Pijnappel, Alkee Gijrath, Annemarie Engelbertha Koopmanschap, Jaap Huibers, Marlous Willemsen gibi çok sayıda konuk davet edilmiştir. 
Festivalde ayrıca Klik Amsterdam Animasyon Film Festivali seçkisi ve Adana Uluslararası Film Festivali seçkisine de özel yer verilerek, önümüzdeki yıldan itibaren ise Adana Uluslar arası Film Festivali ile koordineli olarak nitelik ve kapsamın daha da zenginleştirildiği bir festivalin gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.
Bu yıl çocuklar ve gençler unutulmadı. Genç Kültür ve Cinekit Film Festivali işbirliği sonucu Marmaris’te yaşayan çocuklara ve gençlere animasyon atölyeleri düzenlenerek, bölge çocukları ve gençlerine animasyon yapma olanağı sağlanacak. Atölyede gerekli olan malzemeler festivalimiz tarafından sağlanacaktır. 
Bu festivalin gerçekleştirilmesinde maddi manevi desteklerini esirmeyen başta Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na ve Marmaris Belediye Başkanlığı’na, tüm sponsor ve destekçilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.
Festival programı ve ayrıntılı bilgi, sosyal medya hesaplarımızdan yayınlanmaktadır.
Tüm Marmarisli sanatseverleri festivallerine sahip çıkmaya davet ediyoruz.
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141