• BIST 9824.69
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Muğla 22 °C
  • İzmir 24 °C
  • Aydın 24 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C

Sığınmacılara hem gönlümüzü hem dolabımızı açtık

Sığınmacılara hem gönlümüzü hem dolabımızı açtık
Ülkelerindeki iç savaştan kaçıp Türkiye'ye sığınan ve zor koşullarda yaşam mücadelesi veren Suriyeli aileler giysi ihtiyaçlarını hayırseverlerin desteğiyle kurulan giysi bankalarından karşılıyor- Bornova Belediye Başkanı Sındır: "Suriyeliler komşumuz,

EFSUN YILMAZ - Ülkelerindeki iç savaştan kaçıp Türkiye'ye sığınan ve zor koşullarda yaşam mücadelesi veren Suriyeli aileler, giysi ihtiyaçlarını hayırseverlerin desteğiyle kurulan giysi bankalarından karşılıyor.

Güvenli bir yaşam için ülkelerinden binlerce kilometre uzaktaki İzmir'e gelen ailelere, sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra belediyeler de destek veriyor. Bornova Belediyesi daha önce elbise mağazası olarak da hizmet veren alanı giysi bankasına dönüştürerek ihtiyaç sahiplerine el uzatıyor.

Görevliler tarafından giysi bankasına getirilen sığınmacılar, beğendikleri elbiselere ücretsiz sahip olabiliyor. Kentteki bazı sivil toplum kuruluşları da sığınmacıların barınma, yeme içme gibi ihtiyaçlarını gideriyor.

- "Diledikleri ürünü alıyorlar"

Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe merkezinde daha önce elbise mağazası olarak hizmet veren belediye mülkünü, giysi bankasına dönüştürdüklerini belirtti.

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesindeki giysi bankasının erkek kadın, genç yaşlı herkesin ihtiyacına cevap verdiğini söyleyen Sındır, giysi bankasındaki birçok ürünün de tekstil firmaları ya da ayakkabı üreticilerinden sağlandığını bildirdi.

Kullanılmamış ya da çok az kullanılmış giysi ve ayakkabıların yer aldığı giysi bankasına yardıma ihtiyaç duyan herkesin başvuruda bulunduğunu anlatan Sındır, "Karın doyurma telaşında olan insanlar giysi satın almayı bile unutuyorlar. Herhangi bir mağazaya girer gibi giysi bankasına geliyorlar, diledikleri ürünü deneyip evlerine rahatlıkla götürebiliyorlar" dedi.

Yeme, barınma ve giyinmenin en temel ihtiyaçlar olduğunu ifade eden Sındır, yardım yaparken kimseyi rencide etmek istemediklerini dile getirdi.

- Suriyeliler de giysi bankasının müşterisi oldu

Suriye'den İzmir'e son dönemde sığınan ailelerin de giysi bankasına gelmeye başladığını ifade eden Sındır, şöyle konuştu:

"Suriye'de yaşananlar hepimizin içini yakıyor. Suriyeliler komşumuz, hatta sınır bölgesinde akrabalık ilişkilerimiz de var. Onların acıları bizim acımız. Savaştan kaçan, çocuğunu korumak isteyen, can derdinde olan insanlar ülkemize geldiler ve ihtiyaçları da doğal olarak artıyor. Giysi bankamıza geldikleri takdirde mağazadan satın alamadıkları giysileri temin edebiliyorlar. Biz yardım yaparken kimsenin kimliğine, ırkına, dinine, mezhebine bakmıyoruz, ihtiyaçlarını karşılamaya gayret ediyoruz."

Can güvenliği nedeniyle isimlerini vermek istemeyen Suriyeli kadınlardan 29 yaşındaki B.E. de eşi ve 4 çocuğuyla sınır bölgesinde yaşadığını ve 2 hafta önce Türkiye'ye göç ettiklerini söyledi.

Bornova'da akrabalarının yanında kaldıklarını belirten B.E, eşinin Türkiye'de düşük ücretle terzilik yapmaya başladığını, ancak çocukların ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını anlattı.

B.E, biri 4, diğeri 5 yaşındaki iki kızıyla giysi bankasına geldiğini, kıyafet ve ayakkabı beğenip aldığını kaydetti.

Muhabir: Efsun Yılmaz
Yayınlayan: Mehmet Yılmaz Güldaş

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141