• BIST 9479.97
  • Altın 2496.579
  • Dolar 32.5995
  • Euro 34.7967
  • Muğla 17 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

'Sığ' sular, 4 gün içerisinde 3 can aldı...

Sığ sular, 4 gün içerisinde 3 can aldı...
Muğla’da 4 gün içerisinde, 3 kişi balık avlamak için girdiği denizden bir daha çıkamadı

'Sığ' sular, 4 gün içerisinde 3 can aldı.... Muğla’da 4 gün içerisinde, 3 kişi balık avlamak için girdiği denizden bir daha çıkamadı. İzmir’de yaşayan Milli dağcı Hulusi Emrah Özbay 29, Marmaris Mesleki Eğitim Merkezi Tekstil Öğretmeni Ersoy Atalay 39, Gölcük Donanma Komutanlığı'nda Deniz Astsubay olarak görev yapan Bahadır Çetiner 23 yaşındaydı. Üçünün de ailesi ve yakınlarını yasa boğan ölümlerinin sebebi aynıydı, sığ su bayılmasına bağlı olarak boğuldukları açıklandı..

Geçtiğimiz Perşembe günü 33 yaşındaki Hulusi Emrah Özbay, pazar günü de Bahadır Çetiner Datça’da, Cuma günü ise  Ersoy Atalay Marmaris’te, balık avlamak için tüpsüz olarak girdikleri denizden bir daha çıkamadı. Her üçünün de deneyimli dalgıç oldukları belirtilen gençler, saatlerce süren aramaların ardından denizin dibinde ölü bulundu. Cesetlere yapılan otopsi soncunda, ölüm sebeplerinin ‘sığ su bayılmasına bağlı olarak boğulma’ olduğu tespit edildi.

GENÇ BANKACI DA AYNI KADERİ PAYLAŞMIŞTI

Geçtiğimiz Mayıs ayında Bodrum’da zıpkınla balık avlamak için tüpsüz dalış yapan 29 yaşındaki Okan Karadaş’ın  cesedi de deniz dibinden çıkarılmış, O’nun ölüm sebebinin de ‘sığ su bayılmasına bağlı boğulma’ olduğu belirlenmişti. Yakınları, Karadaş’ın da deneyimli ve kendisine güvenen bir dalgıç olduğunu söylemişti.

ÖLÜMCÜL ‘SIĞ’ TEHLİKE

Sığ su bayılması, genellikle yüzeye çıkışta 0 ila 10 metre arasındaki derinlikte meydana geliyor. Oksijen açlığı çeken akciğerler yüzeye yaklaştıkça daha hızlı genişliyor. Kanda az miktarda kalan oksijen akciğerlere çok hızlı transfer olunca kanda çok ani bir oksijen yetersizliği doğuyor. Merkez sinir sistemi ise bu durumda acil durum nedeniyle oksijen tüketimini azaltıyor. Dalgıç için kritik an burada başlarken, bilinç kayboluyor. Dalgıç bu sırada nefes almak için mücadeleye başladığında boğulabiliyor. Sığ su bayılmasının ölümcül sonuçlarla sonuçlanmasının asıl sebebi ise çok ani ve hızlı gelişmesi. Dalgıç ne olduğunu anlamadan ani bir baş dönmesinin ardından 1-2 saniye içerisinde bilincini kaybediyor. Sığ su bayılmasının önüne geçmek için yüzeyde hipervantilasyon (hızlı ve derin nefes alma) yapılmaması ve fazla ağırlık alınmaması gerekiyor.

 

ERSOY ÖĞRETMEN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Marmaris’te beyefendi bir aile babası olarak tanınan, geçtiğimiz Cuma günü Kumlubük koyunda hayatını kaybeden Marmaris Mesleki Eğitim Merkezi Tekstil Öğretmeni Ersoy Atalay, dün, İstanbul’da öğle namazının ardından kılınan cenaze namazının ardından  Karacaahmet Aile Mezarlığı’nda toprağa verildi.  (Ender TÜRKKAN)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141