• BIST 8878.81
  • Altın 2241.255
  • Dolar 32.3385
  • Euro 35.103
  • Muğla 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 17 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Sıfır Atık Projesi Okullarda Uygulanmaya Başladı

Sıfır Atık Projesi Okullarda Uygulanmaya Başladı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 2017 yılında sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde oluşan atıkları kontrol altına almak ve gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakmak adına hayata geçirdiği “Sıfır Atık Projesi” kapsamında Muğla

Valilik 75. Yıl Toplantı Salonunda gerçekleştirilen protokol imza törenine Muğla Valisi Esengül Civelek, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Çevre ve Şehircilik Müdür Vekili Veysel Şemsi Güner, MUÇEV Turizm Tic. Ltd. Şti adına Gürkan Büyükkaralı katıldı.

 

Proje hakkında açıklamalarda bulunan Vali Civelek, “Sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde doğal kaynaklarımızı korumak, gelecek nesillerimize temiz, yaşanabilir bir dünya bırakmak, atıklarımızı kontrol altına almak amacıyla israfın önlenmesi, doğal kaynakların verimli kullanılması, atıkların toplanması geri dönüşümü ve özellikle de atıkların kaynağında toplanarak ayrı ayrı biriktirilmesi konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızca 2017 yılında Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde sıfır atık projesi başlatılmıştır.” ifadelerini kullandı.

 

2018 yılında kamu kurum ve kuruluşlarında projenin uygulanmaya başlandığını belirten Vali Civelek, “Bugün imzalanan protokol ile ilimiz genelinde devlet okullarında sıfır atık projesini uygulamaya geçiriyoruz. 2018-2019 ve 2019-2020 eğitim öğretim yıllarında tüm okullarımızda öğretmenlerimize ve öğrencilerimize yönelikÇevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından sıfır atık konusunda farkındalık eğitimi verilecek. Biriktirme ekipmanları da MUÇEV tarafından temin edecek.” dedi.

 

İmzalanan protokol ile okullarda sıfır atık projesinin uygulamaya geçirildiğini vurgulayan Vali Civelek “Gelecek nesillerimize karşı sağlıklı, temiz, yaşanabilir bir dünya bırakma sorumluluğumuz kapsamında projenin başarı ile ilimizde yürütülmesini temenni ediyor, projenin tüm taraflarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Protokol imza töreninde 197 okulda biriktirme ekipmanlarının mevcut olduğu, protokol ile 560 okula daha biriktirme ekipmanlarının konulacağı bilgisi verildi.

 

30 Mart 2018 tarihinde Muğla Valiliğinde hayata geçirilen Sıfır Atık Projesi ile bu güne kadar 991 kg kâğıt atık, 538 kg plastik atık, 337 kg cam atık, 12,5 kg metal atık, 1 kg evsel atık, 2 kg organik atık kaynağında ayrıştırılarak, geri dönüşümü sağlanmıştır.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141