• BIST 8878.9
  • Altın 2239.55
  • Dolar 32.3367
  • Euro 35.1126
  • Muğla 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 17 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Sicimoğlu: Şehirler kendi özgün renklerine sahip çıkmalı

Sicimoğlu: Şehirler kendi özgün renklerine sahip çıkmalı
Türkiye’nin Renkleri ile Renkli DYOloglar’ın ilk söyleşisi Mimar Serter Karataban ve Ayhan Sicimoğlu ile gerçekleşti

Geçtiğimiz yıl renklerin mimarideki yerini ortaya koymak için ’Renkli DYOloglar’ adı altında İstanbul Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları Akademisi-Aura İstanbul iş birliği ile gerçekleştirilen prodüksiyona imza atan DYO, serinin ikincisini hayata geçirdi. ‘’Renkli DYOloglar: Türkiye’nin Renkleri’’ teması ile gerçekleşen bu özel söyleşilerin ilki 30 Mayıs’ta Mimar Serter Karataban ve Ayhan Sicimoğlu’nun renkli sohbeti ile DYO Boya Youtube hesabından canlı yayınlandı.

Türk boya sektörünün en köklü markası olan DYO, üzerinde taşıdığı bu sorumluluk ile toplumun estetik ve entellektüel değerlerinin gelişimine katkıda bulunmaya devam ediyor. DYO, renklerin hayatımızdaki öneminin, farklı disiplinlerin bakış açısı ile ele alındığı Renkli DYOloglar adı altında başlattığı söyleşi serisinin ikincisini AURA İstanbul iş birliğiyle gerçekleştiriyor.  Proje çerçevesinde DYO, hayatımıza renk katan isimleri ‘Renkli DYOloglar’ başlığı ile Youtube üzerinden canlı yayınlanacak sohbetlerde bir araya getiriyor.

‘’Renkli DYOloglar: Türkiye’nin Renkleri’’ projesi, “Türkiye’nin Renkleri”nden ilham alarak, farklı disiplinlerin malzeme, doku, biçim, felsefe, bağlam ve daha nice kavramlarını göz önünde bulundurarak, rengi yeniden tarif etmeyi amaçlıyor. Dijital araçlar kullanılarak düzenlenecek yeni sohbet serisi Mimari, Arkeoloji, Coğrafya, Doğa, Moda, Kültür, Müzik ve Yerel Mutfak konu başlıklarından oluşuyor.

AYHAN SİCİMOĞLU: RENKLERİN BABANNESİ SENEGAL

Serinin ilk dijital etkinliği 30 Mayıs Cumartesi Günü saat 15.00’te müzisyen Ayhan Sicimoğlu ve Team Fores’in kurucusu, mimar Serter Karataban’ın kent kültürü, mimarlık ve gastronomi üzerine sohbeti ile DYO Boya Youtube sayfasında canlı yayınlandı.

Mimar Serter Karataban, hem müzisyen hem seyyah hem de iyi bir gurme olan Ayhan Sicimoğlu ile Youtube üzerinden çok renkli ve keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Seyahatlerinden pek çok anısını paylaşan Ayhan Sicimoğlu en renkli bulduğu ülkeleri ise Hindistan, Katmandu ve Afrika olarak belirtti. Özellikle Senegal’de kırmızının her tonunun olduğunu söyleyen Sicimoğlu Senegal’i “Renklerin Babannesi” olarak tanımladı. Kent kültüründe renklerin dokusunu korumanın ve şehirlerin kendi özgün renklerine sahip çıkmalarının önemine vurgu yapıldı.

Her Cumartesi saat 15.00’te yayınlanacak canlı sohbetlerde birbirinden değerli iki konuşmacı mimariden seyahate, dünya mutfağından sanata, üzerinde yaşadığımız toprakların kültürel yapısının hayatımıza kattığı renklere kadar pek çok konuyu ele alacak. Ortaya çıkacak birbirinden değerli söyleşiler DYO Boya Youtube sayfasından canlı olarak yayınlanacak.

Söz konusu videoları DYO Boya’nın YouTube kanalı üzerinden takip etmek mümkün:

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141