• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Muğla 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Aydın 16 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Sezon İranlı turistlerle açıldı

Sezon İranlı turistlerle açıldı
Ülkelerinde nevruz bayramı dolayısıyla tatile çıkan İranlılar, ilçeye sezonun gelen ilk turist kafilesi olmaları dolayısıyla otellerinde lokum ve çiçeklerle karşılandı.
Ülkelerinde nevruz bayramı dolayısıyla tatile çıkan İranlılar, ilçeye sezonun gelen ilk turist kafilesi olmaları dolayısıyla otellerinde lokum ve çiçeklerle karşılandı.
Turistlerin otellerine yerleşirken karşılayan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Ali Kırlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Marmaris'e sezonun ilk turist kafilesinin nevruz dolayısıyla İranlı turistler olduğunu ve 12 Nisan'a kadar süreceğini söyledi.
45 bin turist gelecek
İran'dan Ekim ayına kadar turistlerin gelmeye devam edeceğini belirten Kırlı, " Geçen yıl başlayan Nevruz Bayramı nedeniyle İran'ın bölgemize sempatisi bu yıl en üst seviyeye ulaştı. Nevruz dolayısıyla 8 bin turiste ev sahipliği yapacağız. Tüm sezonda ise 40 bin ila 45 bin turisti Marmaris'te ağırlayacağız." dedi.
Kırlı, turizm sezonunu İranlı turistlerle birlikte erken açtıklarına dikkati çekerken, daha fazla turistin geleceğini ve daha fazla otelin sezonu erken açacağını ancak buna İran'daki siyasi ve ekonomik gelişmelerin etkili olduğunu kaydetti.
“Bu yıl 1,5 milyon turisti Dalaman destinasyonuna bekliyoruz”
İran'dan gelecek yıllarda çok daha fazla turist beklediklerini anlatan Kırlı, şöyle konuştu: "Amacımız 12 ay turizm. Bunun için altyapımız tesislerimiz hazır. Sezonu açtık. Arap yarımadası, İsrail ve İngiltere uçuşları ile sezonumuz sürecek. Yılbaşında da farklı animasyonlarla da sezonu bütün yıla yayacağız."
Kırlı, 2017 yılına göre yüzde 30 artışın yaşanacağına değinirken, "2015 sayılarını yakalama gibi bir hedefimize bu yıl yaklaşırız. Bu yıl 1,5 milyon turisti Dalaman destinasyonuna bekliyoruz." diye konuştu.
İlk kafile Dorado Turizm'den
Sezonun ilk turist kafilesini Marmaris'e getiren Dorado Turizm Genel Müdürü İsmail N. Özbozdağ, geçen yılın da ilk turist kafilesini biz getirmiştik. Bu yılda Nevruz'da geçen yıla yakın rakamlarda turist ağırlayacağız. Eğer burada misafirlerimizi iyi otellerde ağırlarsak, iyi servis hizmeti verirsek daha çok turisti kucaklayacağımıza inanıyorum. 11 yıldan beri İran pazarını genişletmek için çok büyük çabalar sarfettik, İran'da yapılan tüm fuarları ziyaret ettik ve meyvelerini geçen yıl toplamaya başladık' dedi.
Özbozdağ, 'Bir çoğumuzun bildiği gibi İranlılar ile Türkler dost ve kardeş olduğu kadar bir birine çok benzeyen yakın bir toplum. Misafirlerimizin büyük bölümü defalarca ülkemizi ziyaret etmiş olup iyi derecede Türkçe biliyorlar. Eğer daha fazla turisti ağırlamak istiyorsak özellikle esnafımızdan, kötü, ayıplı ürünleri satmamalarını, fahiş fiyatlarla satış yapmamalarını rica ediyoruz. Bütün esnafımıza hayırlı sezonlar diliyoruz' şeklinde konuştu.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141